søndag 23. desember 2012

Julestemning i stuen, og litt om allergivennlige amaryllis

Det er bitende kaldt ute, rimfrost på bakken, på tak, på rekkverk, vi har hatt klar himmel uten en sky i ukesvis nå, himler i de vakreste farger, men julesnøen uteblir. Men man skal aldri si aldri, i fjor kom nemlig snøen på selveste julaften! Hva oddsen er for at det skal skje to år på rad er jeg imidlertid litt usikker på! ;) Men til tross for grønt gress (visst nok med en vinterlig teppe nestenhvite frostdekte blader som spraker når man tråkker på dem), har vi gjort det vi kunne for å skape julestemning inne! 


Her på skjenken under det store buede vinduet i stuen har vi pyntet med juletrær av kvister og strå, kongler og et gullfarget lyssatt juletre av metallstreng og strå. Det du ser bakerst er av metall. De er så julelekre der de står med lyset fra den vinterblå himmelen i bakgrunnen.   



Timing av amaryllis er ikke helt enkelt, de har en tendens til enten å blomstre for tidlig eller for sent, men denne som jeg fikk av en venninne for en måneds tid siden ser ut til å ha forstått når det er julaften, hi, hi! Den er på sitt flotteste akkurat nå, og har fått plass her på skjenken under buevinduet den også. Synes det er så flott med noe grønt, friskt og levende sammen med julepynten. Har du glemt å tenke på juleblomster så fortvil ikke, jeg tror bl. a. Plantasjen har åpent nå i ettermiddag,og kanskje er også en del butikker åpne i morgen formiddag dersom du vil suse innom å ta med en levende vertinnegave hvis du skal bort i juleselskap. Blomster er fine gaver, -ja hele året igjennom!  



Amaryllis kan du plante både i vaser, melkespann, krukker, spann og glass, min kom i en vanlig blomsterpotte, men jeg valgte å plante den i denne vasen. Jeg synes glass sammen med naturmaterialer og metall er så vakkert, så vakkert! Har du det travelt kan du også bare ta en bit naturstrie å pakke inn plastpotten i, knytt et julete pyntebånd rundt eller naturhyssing, og så kan den settes til pynt i vinduskarmen eller på bordet.



Noe som er ekstra fint med amaryllis er at de er duftsvake. Mange får allergiske reaksjoner av svibler (kløe i øynene, hodepine o.s.v.), men tåler Amaryllis helt fint. Det er jo også noe å tenke på nå i julen når man kanskje venter mange store og små gjester til julemiddag og julekaffe. Men er man superallergisk mot det meste så går det fiiiint å skape julestemning også uten blomster! ;) 

Ha en fin lille julaften! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


3 kommentarer:

Silje sa...

Lekkertsmekkert som alltid ! =) God jul :)

Fru Hansens Kreativiteter sa...

Nydelige bilder !!!
God jul <3
Klem

Ann sa...

Tusen takk snilleste! ♥ Fortsatt fin jul ønskes til dere begge to!

Stor juleklem, Ann :o)