fredag 5. oktober 2012

Bli med inn på badet!

b 700 px. (Photo: Copyright © Ann, Glassveranda (glassveranda.blogspot.com)

Norske Interiørblogger (NIB) har hver måned en ny utfordringen. Temaet denne måneden er: "Bad". Det øverste bildet i dette blogginnlegget er mitt bidrag i konkurransen.

Både jeg og mannen bodde på mange bittesmå trange mørke hybler i studietiden, og har fått lære absolutt alt om hvordan et bad ikke skulle være, hi, hi! ;) 

Badet vårt er 16 m² stort og takhøyden i rommet er 2,80 meter. 2 store vinduer slipper inn rikelig med herlig dagslys! Var det én ting jeg virkelig ønsket meg da vi endelig fikk eget hus, så var det et stort bad med god takhøyde, volum og masse, masse dagslys! :))) 


Vi pusset opp badet i fjor. Jeg ønsket meg et lyst og lett bad med sommerhus/lysthusfølelse, og det synes jeg at jeg nå har fått! ;) Det beige badet, slik det var før vi pusset det opp, var litt tungt, monokromt, søvndyssende. Det "nye" ble lyst, friskt og energigivende, -ja et supert sted å starte dagen! ;))  

Vi bodde ikke bare trangt og mørkt i stuedietiden, men også klamt! Hver gang vi dusjet dugget speil, vegger, tak og gulv over av vanndamp, og det sverget vi på at vi aldri mer skulle oppleve etter av vi kjøpte oss eget hus! Vi valgte oss derfor et Porsgrund Showerama 90x90 dusjkabinett med tak, og det kan jeg ikke få anbefalt sterkt nok! Showerama eller ikke, skal du ha et dusjkabinett så velg et med tak! Nei det blir ikke kvelende damp inni dusjkabinettet når du dusjer - hi, hi, tror jeg har fått det spørsmålet førti ganger snart - og det herligste med et slike dusj-kabinett (med tak) er at du blir kvitt alle duggproblemer på badet!! -Vidunderlig! ;)

I tillegg til dusjen har vi et stort, dypt, hjørnebadekar på badet. Utrolig deilig for mor i huset å ligge her i det varme vannet å bare lytte til stillheten etter en travel dag! ;))


Badet har steinfliser på gulvet og 140 cm opp på veggen, og helt opp til taklistene i hjørnet hvor dusjkabinettet står. Både gulv- og veggfliser er marmorstein. Gulvflisene er marmor Arctic Green (70 x 30 cm) og Hermelin grå (30 x 30 cm) som er 2 cm tykke. Resten av veggen, ovenfor flisene, er malt i fargen lys antikkhvit. 

Sittebenken under vinduene på badet har vi laget av en hundre år gammel marmorsteinplate som i sin tid var toppen av disken i min oldefars butikk, synes den ble helt herlig, og den passet helt perfekt sammen med alle de andre steinflatene på badet.


Doble vasker var vi også fast bestemt på at vi skulle ha! Ikke mere slåssing om vasken om morgenen, hi, hi! :)) Å ha bare én vask er romantisk i ca. 7 år, deretter er det mest bare slitsomt! :D 

Vaskene er nedfelt i en 2,2 m lang benk med steintopp. Også denne servantbenken har vi laget selv. For meg var det viktig med god avstand mellom vaskene, jeg ville også at toppen skulle ha samme steinsort som vegger og gulv. Sist, men ikke minst, syntes jeg det var viktig å slippe å ha skuffer/skap under vasken! Vi hadde nemlig det hjemme da jeg var liten OG har hatt det alle steder hvor jeg og mannen har bodd på hybel/leid leilighet, så vi var skjønt enige om at det skulle vi ikke ha! Det har lett for å bli både vannsøl og vannskader på dører/skuffefronter nedenfor en vask ;)


Treverket på servantbenken har jeg malt lys antikkhvit, som veggene. Jeg har gitt den en grå liten bord i fronten, -lik den på vindusskoddene.

Speilene har jeg abstaktmalt med grå, drivvedlignende, farger. Disse speilrammene var forresten ikke speilrammer i utgangspunktet. Vi fant nemlig ikke de speilene vi ville ha her på badet da vi skulle innrede det, så vi kjøpte derfor to innrammede bilder som hadde den rammen vi var ute etter. Vi tok ut bildene, fjernet glasset og bestilte speil, hos glassmesteren, som vi satte inn i rammene. Fungerer helt utmerket! ;) 

Jepp, vi elsker det nye badet vårt! Lyst og lett er det, det har volum, kontraster, er krydret med Middelhavs blågrønne farger som jeg også elsker, OG det har rikelig med dagslys! Dette er Badet vi drømte om da vi var studenter og bodde på en trang, mørk hybel med et enda trangere, mørkere og evigfuktig bad uten dagslys! ;) Badet er funksjonelt og bygd med solide og varig materialer, -noe som også er veldig viktig å tenke på hvis du går med planer om å pusse opp badet ditt! ;) -Og NB, NB! Husk for all del at strøm, vann og membran i våtrom er tre ting man SKAL bruke fagfolk til! 

Flere idéer til badet finner du i NIBs bildegalleri: HER.

God helg! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


14 kommentarer:

Anonym sa...

Wow.... for et vakkert bad du har:)
Lykke til i utfordringen:)
Klem Merete

Ingunn sa...

Å så lekkert. Lyst og stort og deilige farger.

Lykke til i konkurransen!

Klem fra meg som pakker og rydder før flyttingen.

toves sammensurium sa...

Skikkelig lekkert,og så gjennomført og helt i stil med resten av huset.Hvorfor er jeg ikke forundret ?
Lykke til i utfordringen!!!
Toveklem:)

Villavanilla.no sa...

Så utrolig vakkert! Inspirasjon og gode tips å ta med seg når vi selv skal gå i gang med å pusse opp begge badene her i huset!

flink pike sa...

Dette kan beskrives med to ord rett og slett :) HELT NYDELIG!

Ann sa...

Oj, tusen, tuuusen takk snilleste dere! ♥

Ha en fin lørdag alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Fossestua sa...

Må være herlig med et så stort og flott bad :) Lekkert med 3 lamper ved speilene!

Stines Hjem - Livet på landet sa...

Ååå, så stort, classy og fint!!! I like ;)

Ann sa...

Tusen takk for så koselige tilbakemeldinger! ♥ Unektelig veldig gøy å høre at dere også liker badet som jeg selv er sååå glad i! :o)

Takk til dere alle for at dere tok dere tid til å kommentere, og ha en fin søndag! :0)

Stor klem, Ann.

Elise's Country Home sa...

Så utrolig fine farger du har på badet! Badet er originalt og ulikt alt annet jeg har sett av bad. Du har nok gode sjanser til å vinne utfordring :-) Lykke til!

Fru Andersen sa...

For et FANTASTISK flott bad! Kjenner jeg gjerne skulle hatt ditt bad ;-)

Ann sa...

Tusen takk, for både det ene og det andre! ♥ - Og tusen takk for tilliten, Elise! ;))

Ha en fortsatt fin uke alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Huldra sa...

Har elsket alle glimtene jeg tidligere har sett av badet deres, og sukker når jeg ser mer nå. Det er bare rålekkert. Dere er dynamitt sammen når det gjelder stil og smak. :)

Ann sa...

Å så koselig en tilbakemelding å få, -tusen takk! ♥

Ha en fortsatt fin helg! :0)

Stor klem, Ann.