tirsdag 4. september 2012

Skrivehjørnet mitt har fått flere kroppsdeler!



Dette er toppen av skrivebordet av gulnet furu som jeg malte lyseblått i fjor høst. Det står i skrivehjørnet mitt i stuen. Som nevnt i blogginnlegget "Dekorative kunstnerdukker, metallstreng, laserte strå, sifonflasker og staffelii forrige uke har jeg alltid vært veldig begeistret for kunstnerdukker/artist mannequin/tredukker! 


Denne flotte tredukkedetaljen - en hånd i målestokk 1:1 - fant jeg i den herlige butikken Charvin i Nice! Butikken bugner over av spennende kunstnervarer som pensler, paletter, de vakreste kunstnerskrin, male- og palettkniver, børster, staffeli, malingstuber, lerreter, kunstnerdukkedetaljer (kroppsdeler) og annet spennende, -jeg kunne helt klart ha tilbrakt en hel dag i den butikken uten å kjede meg et eneste sekund! -Gleder meg allerede nå til neste Frankriketur! ;) 

Male/palettknivene (couteaux à peindre), som nå legger til pynt på skrivebordet mitt, kjøpte jeg også på Charvin. Har en vag plan om å kanskje ta de i bruk til vinteren, men enn så lenge får de ligge her til pynt og minne meg om sommer på rivieraen. Har helt siden jeg var liten vært glad i å tegne, både bygninger og mennesker, og menneskets anatomi og kompleksitet gjør at man aldri blir utlært! ;)   


Maleknivene passet fint inn her sammen med en av de eldgamle font-bøkene, en illustrasjon av nyere dato og noen tegninger (kopier) av noen av Leonardo Da Vinci sine arbeidsskisser som jeg kjøpte i Italia for en del tiår siden da jeg var tenåring... 


Jeg fullstendig ELSKER denne hånden/ tredukkedetaljen! -Så autentisk, så detaljrik!! -Og så vakker, så vakker! Gamle slike, antikviteter, har treplugger i stedet for skruer, men de er vakre disse av nyere dato også synes jeg. Kunstnere har i århundrer brukt slike for å tegne, male og lage skulpturer av både mennesker og dyr. Slike kunstnerdukker/ tremodeller har korrekte proporsjoner og leddene kan enkelt endre posisjon og formes slik at modellen får den posituren, det uttrykket/kroppsspråket/holdningen, kunstneren er ute etter og ønsker å formidle, som deretter kan skisseres på lerretet. Et godt hjelpemiddel for å få en anatomisk korrekt kropp og positur på menneskene man tegner.


Men ingen store leddutslag på meg denne uken! ;)) Jeg må holde meg helt i ro enda noen dager p.g.a. en betennelsesreaksjon i kroppen. Ble så ille denne gangen at jeg var redd jeg måtte legges inn på sykehuset natt til søndag! Klarte ikke bevege meg fra soverommet til badet på egenhånd, null muskelkraft, vanvittige smerter i hele kroppen og stokk stiv... skikkelig redd ble jeg... Mulig det var vaskeinnsatsen min i forrige uke som tok knekken på meg, kanskje var det sjokket å komme hjem til kjølig rått vær og kraftige lavtrykk etter uker i hetebølgen på rivieraen, kanskje en kombinasjon... -Her går det i hvertfall nå i mengder betennelsesdempende medisiner, myyye søvn og febertokter/frostrier denne uken! Men jeg er omsider og takk og lov - saaakte men sikkert - på bedringens vei nå! ;) Håper inderlig lavtrykkene og høststormene som er meldt fremover er snille med deg, -enten du også er revmatiker eller ikke! ;) Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

6 kommentarer:

n i n a s hjem sa...

Stilig!
GIVEAWAY inne hos meg, om du vil bli med :)

Anonym sa...

Åååå knallstilig.

Sånn ønsker jeg meg også :)

Er en stund siden jeg var innom (har vært bortreist) så jeg ser jeg har mye å lese. Hørte rykter om et solbrilleskap av de sjeldene her inne. Får se om jeg finner det :)

Klem Pernille

Anonym sa...

Den var bare utrolig stilig:)
Ønsker deg riktig god bedring:)
Klem Merete

bibbi sa...

Hvor kom skrivebordslampen fra?
MH
Bibbi

Ann sa...

Tusen takk! ♥ :))
Pernille: Solbrilleskapet finner du her: http://glassveranda.blogspot.no/2012/07/diygjr-det-selv-vi-snekrer-et-lekkert_28.html
Bibbi: Du kan lese om skrivebordslampen her: http://glassveranda.blogspot.no/2011/12/jakten-pa-en-lekker-skrivebordslampe.html (se også i kommentarfeltet under! ;))

Ha en fortsatt fin uke alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Huldra sa...

Sikle sikle.. Har hatt lyst på en sånn hånd en stund, så nå var jeg på nippet til å netthandle her *holde seg i skinnet* .. ;)

Ikke godt å høre kroppen hang seg såpass opp. Håper den er i bedre form for tiden, selv om høsten sikkert setter sitt preg.

Stor klem :)