fredag 7. september 2012

Invitér - og noen høstlige menyforslag! ;)

(Photo: Copyright © Ann, Glassveranda (glassveranda.blogspot.com) - English text and ©-marked photo for sharingPinterest)

Norske Interiørblogger (NIB) har hver måned en ny utfordringen. Temaet denne måneden er: "Invitér". Dette bildet blir mitt bidrag til konkurransen.

Når høsten kommer og lavtrykkene står i kø, stormkastene river i trærne ute, regnet pisker mot rutene og småfuglene sitter stumme av forskrekkelse på innerste gren i bærtrærne, ja da er jeg, og mange med meg, ikke sene om å trekke inn i varmen! ;)) 

Høsten er tiden for hyggelige vennemiddager innendørs, med levende lys, vakre borddekkinger, vinsmaking og sesongs mat: Reindyrstek med høstens grønnsaker og granskuddsgele, servert med varm eplepai og hjemmelaget vaniljeis til dessert. Rosmarinstekt lammespidd med hvitløk, ruccolasalat og innbakt brie med appelsinsaus til dessert. Basilikumsbakt sjøørret med høstens mandelpoteter, servert med fetaost-salat, etterfulgt av en god gammeldags multekrem-dessert. Rypebryst med jegermikskrydder og høstens sopp, og trollkrem, eller kanskje blåmuggost og Camembert servert med hjemmelaget blåbærmarmelade til dessert! -Joda, høstsesongen er så absolutt spiselig! :))

Jeg er selv kanskje aller mest glad i før-juls-selskapene som gjerne starter allerede tidlig i november! Dette bildet er tatt i pianohjørnet i spisestuen vår. (Flere bilder fra pianohjørnet kan du se: HER). Velkomstdrikker i høye stettglass på et litt vinterlig pyntet bord er en fin måte å ønske gjestene velkommen på, synes jeg. En krans laget av tynne kvister og noen reinsdyr av strå er spraymalt med et tynt lag sølv med micro glitter drysset over. Dette gir en flott vinterlig dekorasjon som minner oss om den kjøligere, men vakre og veldig, veldig koselige, årstiden vi nå har foran oss! ;))

Ha en fortsatt fin dag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


2 kommentarer:

Inga sa...

Det var noen utrolig nydelige glass du hadde der. Hvor kommer de fra? God helg og klem fra nord :o)

Ann sa...

Takk! :)) Dette er champagneglass fra Krosno sin Blåklokke-serie. Dessertskålene i denne serien er også utrolig vakre! ;)

Ha en fin søndag! :0)

Stor klem, Ann.