onsdag 25. juli 2012

DIY/Gjør-det-selv: Vi snekrer et lekkert solbrilleskap - Del 1

Jeg og ventet og ventet på at selve skapskroget som Kjære snekret tidligere i dag skulle tørke etter at jeg har malt det, men ikke snakk om, det vil bare ikke tørke! Så mer om det i morgen, -vi begynner derfor nå heller med det verste først! :D 

Skal du lage et lignende solbrilleskap trenger nemlig et gørrskittent nitrist bortglemt gammelt værbitt vindu! -Støv, spindelvev og litt svartsopp ingen hindring! ;) -Av det skal vi lagre et rålekkert og knalltøft solbrilleskap til entréen, -litt søtt og litt røft på samme tid skal det bli, og såååå vakkert på den nymalte lyselysegrå gangveggen! ;)) 

Man kan nemlig trylle med slike gamle vinduer! De første tok vi i bruk for 10-12 år siden da vi bygde lysthuset. Og kanskje husker du det digre vitrineskapet vi for ca. to år siden bygde av 14 gamle vinduer

Gamle vinduer kan brukes til veldig mye spennende! Flotte hvis de males, men ofte fire ganger mer spennende hvis de ikke males, -og skal de brukes inne trenger de jo egentlig ikke males! ;) Dette på bildet skal ikke males, det skal bare vaskes, skures og glassene pusses etter alle kunstens regler. Elsker slike eldgamle glass som er litt buglete! De kaster ujevn skygge og ting ser ofte litt forvridde ut når man titter gjennom dem! Vinduet ser ikke videre lekkert ut her, men du skal få se at det blir det! ;)) 

Vi skal ikke lage noe som ser ut som en museumsgjenstand, vi skal lage noe nytt, spennende og ganske fargesterkt! Her skal det bli herlige kontraster mellom nytt og gammelt, rustikt og blankt, mellom "feilfritt" og røft! Brukskunst skal det bli, skapet skal henge "som et bilde" på veggen og det gamle vinduet skal med andre ord bli skapdøren, og i morgen skal du få se hvordan du enkelt kan snekre og innrede et praktisk og vakkert solbrilleskap du også! Ha en fin torsdag! :0)

Stor sommerklem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:10 kommentarer:

Mitt Kreative Krypinn sa...

Gleder meg til fortsettelsen.
Ikke fordi jeg trenger noe solbrilleskap - har faktisk ingen solbriller etter at jeg knakk den ene bogen, i april på de jeg hadde - og seinere ha vi jo ikke trengt det så mange gangene hihi
Men som sagt, så gleder jeg meg til å se hvor flott skapet ditt blir :)

Klem Marit

mamma i nord sa...

Gleder meg til å se skapet i morgen.

Synes det er så gøy å følge prosjektene deres, og liker så godt att du viser det dere lager, og trinn for trinn.

Er så begeistret for paviljongen, lysthuset, og ellers det dere har laget ute. Lekkert, lekkert.

Dere er virkelig flinke.

Klem Tanja

Ann sa...

Takk for så koselig tilbakemelding! ♥ :)) Nei du, solbrillene her i huset har heller ikke hatt det så travelt i sommer skal jeg si deg, hi, hi, men nå skal det i hvertfall bli orden på dem mens vi venter på solen! ;) Når du ser skapet ferdig vil du se at det kan fungere helt utmerket også som smykkeskap! ;) Kan hende du er en av dem som allerede har orden på smykkene sine, men jeg kjenner mange som har floker i smykkedungen sin om enn ikke i solbrilleskuffen, så kanskje kan dette lille DIY-prosjektet være noe også for dem som kunne tenkt seg et smykkeskap på soveromsveggen! ;)))

Ha en fin torsdag Marit!

Stooor klem, Ann :0)

Ann sa...

Tuusen, tusen takk Tanja, -for både det ene og det andre! ♥ :)) Var gøy å holde på med dette prosjektet også, fordi det gikk så kjapt å gjøre ferdig, men du verden såååå saaaakte deeen maaalingen skulle tørke da! :D Men i morgen er alt klart for Del 2! ;))

Ha en fin dag i morgen du også Tanja!

Stor klem, Ann :0)

Hulda sa...

Blir nok veldig bra, dette. Vet hvordan det er å vente på at maling skal tørke, huttetu. ;)

Nå kan du forresten se hvordan det ble da lysthuset vårt fikk ytterdør. ;)

Anonym sa...

Oj, så spennende! Gleder meg til å se fortsettelsen Ann. Nå minte du meg også på vinduet jeg har stående ute i annekset som jeg ikke er ferdig med.
Håper du får en flott dag. Her skinner sola nå.
Klem fra meg!

ØSTRE ROER sa...

Ååå så spennende! Det er akkurat slike prosjekter jeg elsker. Tror vi er ganske like;) Gleder meg til å se det ferdige resultatet!:) Ha en super dag! I dag er det SOL her i Rygge, yohoo:)

Marit Bratland sa...

Det høres morsomt ut. Her på landstedet mitt har jeg en ganske bra samling solbriller i en skuff. Det er sånne som er igjenglemt av familie og andre som har vært på besøk opp gjennom årene. Nå kan de kanskje bli en flott dekorasjon i stedet for å støve ned i en skuff. Gleder meg til å se hvordan du gjør det, og hvordan det blir.

Ann sa...

Hei og sååå koselig det er å starte dagen med å lese slike entusiastiske tilbakemeldinger! Tusen takk til dere alle sammen! ♥ :))

Har aldri sett et solbrilleskap før, så jeg gleder meg til å se fortsettelsen jeg også! :DD Hi, hi, men tror det blir knallbra, vi har jo laget mange skap før, dette får bare en litt annerledes form og innhold. Jeg syntes den veggen trengte et spennende blikkfang, noe som var litt rart men samtidig vakkert. Veggen trengte også en fargeklatt. Så ettersom vi i tillegg trengte en løsning på floken i solbrilleskuffen oppstod derfor dette solbrilleskapet på skisseblokka! ;)) "Tre fluer i ett smekk!" :o))

Gleder med til å se, Hulda. Dette skapet vil helt sikker passe helt supert inn også på et landsted, Marit! ;)) Ja da må du full fart ut i annekset, Elin!! :0) Ser ikke helt bort fra det Jeanine! ;))) Godt å høre at solen fremdeles finnes, jeg har begynt å lure i det siste! :DD Nyt hvert sekund av solskinnet så håper jeg den dukker opp her også etterhvert! :))

Ha en fin dag alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

Gleder meg til fortsettelsen:)
Elsker gamle vinduer, har mange av de!

Klem Merete