fredag 27. juli 2012

DIY/Gjør-det-selv: Vi snekrer et lekkert solbrilleskap - Del 2

Fikk du med Del 1? Hvis ikke kan du lese den her: DIY/Gjør-det selv: Vi snekrer et lekkert solbrilleskap - Del 1

Ja nå sitter jeg hjemme hos mamma og pappa og blogger midt i natten! Noen har gravd over noe de ikke skulle gravd over i nabolaget vårt, og vips så var vi fri for både internett og vann! :D Ja jeg må bare le, en ulykke kommer sjelden alene! Men nok om det: Nå skal det handle om snekring av solbrilleskap! :)) Det fine med dette solbrilleskapet er at det er raskt å bygge. -Og slik gjør du det: 

1) Ta mål av vinduet som du skal bruke som dør på skapet ditt. (Se Del 1). Mål bredde og lengde. 

2) Bruk material som er like dyp som du ønsker at skapet ditt skal være. F. eks. material i dimensjon 19 x 98 mm slik den vi har brukt. 

3) Du trenger 4 materiallengder. To av dem skal være like lange som vinduet ditt sin lengste lengde. De to andre skal være like lange som vinduets korteste side.

4) Du kan bruke en vanlig håndsag, men da vil jeg anbefale deg å sage de rett i endene, ikke skrå som på bildet. Beregn da at de to korte plankene skal skrues fast mellom de to lange. Vi har brukt gjerdesag og skråskjært endene: Still vinkelen på sagen i 45 graders vinkel. Om du bruker gjerdekasse eller elektrisk gjerdesag spiller ingen rolle. (Har du målene klare og ber en av dem ute på materiallageret hos byggevarehandelen om å skjære dem for deg, kan det hende at de har tid til å gjøre det om du spør fint! ;))

5) Skru sammen hjørnene! To skruer i hvert hjørne slik at "kassen"/rammen får samme størrelse/form som vinduet. 

6) Bakplaten: Vi har frest ut et spor for bakplaten i de fire materiallengdene før de ble skrudd sammen. Det er ikke nødvendig, men gir et litt penere resultat. Kan du ikke dette så la det bare være, du kan nemlig like gjerne fjerne eventuelle små ujevnheter i endene av platen med silikon/overmalbar akrylmasse etter at kassen/skapskroget er montert, før det males.

7) Bruk en tynn fiberplate eller lignende til bakvegg. Har du ikke en slik er det fullt mulig å bare stifte fast en tekstil eller tapetlengde som bakvegg, slik vi gjorde på badskapet vårt (Du ser det HER).

8) Spikre fast bakplaten til rammen med små spikere. (Alternativt stift fast tøyet/tapeten). 

9) Du kan skjære ut noen millimeter for hengslene i rammen (en fordypning like lang som hengslene i fronten på den ene langsiden, -en oppe og en nede der hengslene skal festes) for å gjøre døren (det gamle vinduet du så i Del 1) ekstra tight slik at skapet blir støvtett. Høres dette for komplisert ut så skal du vite at dette slettes ikke er nødvendig, det går fint an å lage et supert og vakkert skap uten nedfelte hengsler! ;))

10) Med eller uten hakk for nedfelling: Nå kan du male den ferdige kassen i ønsket farge før hengslene skal skrues fast! :0))  

11) Når alle strøk er skikkelig tørket: Fest en hengsel oppe og en nede slik at vinduet/skapdøren kan åpnes i den retningen du ønsker.

12) Kjøp en skapknott du liker. Den skal du feste til vinduet/skapdøren og bruke til å lukke og åpne vinduet som en vanlig skapdør. 


13) Du kan eventuelt også montere magneter/lukkeklips som holder døren (vinduet) lukket hvis det har en tendens til å sprette opp! ;) (gamle vinduer kan nemlig være bittelitt skakke! ;))

14) Du trenger også noen små metallvinkler for å feste skapet til veggen når det er helt ferdig.


15) Skapet er ferdiiiig! ...Vel, det må jo også ha en slags innredning, det er jo et solbrilleskap!! (Eventuelt  et smykkeskap hvis du har mere bruk for det! ;)) Innredningen, og hele det nye solbrilleskapet mitt slik det ble når det var helt ferdig, skal du få se i morgen! (Jeg må - kremt - nemlig først faktisk gjøre det helt ferdig! ;))) 

Mitt skap skal bli hvitt utvendig og Glassveranda-blått inni! ;))) -Må vel snart kunne kalle fargen det! :D Ja jeg elsker denne vakre himmelblå fargen!! 8)) Ser du den matcher bloggens blå farge, -bloggens bakgrunnsfarge? ;)) Fargen er også den samme som jeg malte bl. a. skrivebordet mitt med. 

Nå må jeg dra hjem, for nå skal nemlig mamman og pappan min legge seg! :D Krysser fingrene for at vi får netttilgang hjemme hos oss igjen i morgen! Ha en fin fredag! :0)

Stor sommerklem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Så spennende dette blir, gleder meg til å se ferdig:)
Ha en strålende Fredag

Klem Merete

Sivs hus sa...

Hei, Smart ide:-) God helg! sommerklem Siv:-)

Mitt Kreative Krypinn sa...

Kjempemorsomt og spennende å følge byggingen, og i dag kan det jo hende du trenger å velge deg et par solbriller fra skapet ettersom sola har tittet fram :)
Når det gjelder den nydelige blåfargen din, så har jeg brukt den litt og på min boks står det Glassverandablå hihi
Ønsker deg en nydelig dag!

Klem Marit

Ann sa...

Står det, hi, hi, åhh fantastisk! ♥♥♥ :)) Ja i dag ble det endelig, endelig solbrillevær igjen, og i tillegg fikk vi nettopp vannet tilbake i kranene igjen! Takk og lov! -Og hurraaaaa! :O) Denne dagen blir bare bedre og bedre! ;)))

Ha en fortsatt nydelig dag du også Marit!

Stooor klem, A :0)

Anonym sa...

Hva er fargekoden til den fargen da ?

mvh
Kristin

Ann sa...

Fargekoden på Glassveranda-blå er: S 1020-B ;))

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.