fredag 15. juni 2012

Ny grønnsakshage planlegges

Her i området nedenfor drivhuset og jordbærlandet vårt skal vi nå lage en liten grønnsakshage, men jeg tror jeg trenger ferie for jeg klarer ikke å bestemme meg for noen verdens ting nå om dagen, -og heller ikke hvor og hvordan den nye grønnsakshagen vår skal se ut... 

Dette blir reality-blogging, med en dunge nylig opprøsket ugress i ene enden av bildet, litt brunsvidd Round-up behandlet ugress på brostein-stien m.m., hi, hi, men det kan kanskje være greit det også av og til? ;) De fleste hager har vel slike småfeil fra tid til annen. Men du ser likevel her hva det er vi spekulerer på...

Vi lurer på om vi skal bygge kassene selv eller kjøpe pallekrager. Vi lurer på hva vi skal ha mellom kassene, det må være plass å gå mellom dem for å luke ugress og lignende. Vi lurer på hvor mange kasser vi skal ha, og sist, men ikke minst, hvor de skal stå! Kanskje må treet foran jordbærlandet flyttes. 9 kasser trenger vi kanskje ikke, 3 blir kanskje for lite. Burde vi hatt noen flere busker i området? Det er jo godt at det er litt åpent, ettersom vi har så mange trær ellers på tomten. 

Jeg har lekt meg litt på bildet, flyttet kasser hit og dit. Moro, men jeg vet ikke helt hvor konstruktivt det var, for jeg har fremdeles ikke klart å bestemme meg for noen verdens ting! ;)) 

Det får vente til i morgen! Nå blir det pizza med mannen og ungene! Ha en riktig fin kveld! :0) 

NB! NB! Har du meldt deg på i Giveaway-trekningen? Info og påmelding: HER.

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:5 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Herlig med grønnsaks-planer:) likte godt bilde nr 2:)
Lykke til med planleggingen

Klem Merete

Linda sa...

Jeg likte også bilde tnr 2, tror du vil irritere de gover til stadighet å gå rundt beddet om det står i midten... Evt lage en passasje mellom beddene om de står i midten:) Vi velger gjerne korteste vei:) Hvilket program bruker du får å sette inn slike detaljer på bilder?
Jeg må begynne å sette meg inn i dataverdens muligheter...sukk... har bare ikke tid...

Ann sa...

Hei, og takk for hjelpsomme tilbakemeldinger! :)) Heller mot 2 jeg også i dag kjenner jeg, tror nemlig jeg bør begynne med få kasser og eventuelt heller utvide etterhvert, hvis ikke frykter jeg vedlikeholdet i kassene blir aldeles for omfattende og at det gror over med ugress! ;))) Nå skal jeg ut i hagen å romstere, så får vi se hva vi ender opp med! :D
Linda: Dette bildet lagde jeg i hui og hast i programmet Photoshop bare for å selv bedre kunne se hvordan det ville bli i hagen, men det finnes også flere lignende gratis/rimeligere fotoredigeringsprogrammer du kan bruke. Jeg har ikke prøvd de andre programmene selv, men var på et fotokurs hvor flere anbefalte Gimp (http://www.gimp.no/modules/smartsection/) og Picasa til slike ting. Bildet ovenfor er satt sammen av flere bilder. Det øverste er originalen. De andre er såkalte "manipulerte" bilder. Du kan lese om hvordan slikt gjøres her: http://www.gimp.no/modules/smartsection/category.php?categoryid=20 Håper det kan være til hjelp/en start! Gøy å leke seg med bilder på denne måten! ;)) Ha en finfin dag! :0) Stor klem, Ann.

christina sa...

Kjempe fint kommer det til å bli :)
Jeg likte bilde nummer 2 !
God helg :)

Ann sa...

Her finner dere selve programmet: http://www.gimp.org/ ;))

Klem, Ann.