søndag 25. mars 2012

Jeg kan sy, jeg kan sy! Det ante jeg virkelig ikke! :D

I går fikk du se at jeg i helgen omsider har gått løs på de to beige beige sofaene våre. I dag har jeg sydd resten av putene og vi har begynt å trekke opp selve skroget på sofaen!! Ojjj, det var litt i overkant spennende skal jeg si deg! :D Vi skrudde armlenene av resten av sofaen og trakk om del for del. Jeg målte, lagde mal av endeveggene, klippet tøy, festet med nåler og sydde! Først trakk vi om selve sofakroppen, det var forholdsvis enkelt, men deretter stod endeveggene for tur... ojsann, de hadde en vrien form de armlenene/endeveggene! DET var nemlig lettere sagt enn gjort for en med null syerfaring...! :S Men etter et par timers grubling, klipping og nålefesting begynte det å ligne noe...og etter litt knoting på symaskinen var første endevegg jammen ferdig. Vi trådte den på og mot alle odds passet den heeelt perfekt over armlenet!!! :O Jeg vet ikke hvem som ble mest forskrekket, om det var jeg eller mannen min, hi, hi, men jeg ble SÅ glad at du aner ikke! :))) "Jeg kan sy, jeg kan sy!!!", ropte jeg og måtte ta en liten seiersdans midt på stuegulvet, for ikke visste jeg at jeg kan sy! :D Jeg har jo i hele mitt liv hatt syvegring, og ikke bare litt heller!! Lykkelig over å ha "skreddersydd" et sofaarmlene gitt jeg straks i gang med å sy et til. Og jammen passet ikke det også! :D (Ja, stolt som en hane! ;)) 

I kveld skrudde vi sammen første sofa igjen, jeg ble for trøtt til å orke mer i kveld, men måtte bare vise et glimt av sofaen uten sofaputene i! Jeg skal ta flere bilder av den i dagslys slik at du får se den med putene i. I morgen håper jeg å sy den andre sofaen. Men det beste av alt er at: Kan jeg trekke om en sofa så kan du det også! Så har du lyst til å trekke om sofaen din så hopp i det! :)) Ha en fin start på den nye uken! :0) 

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


11 kommentarer:

Prinser og Prinsesser v/ Irene Brenna sa...

Oj, så lekkert det ble! Og fint stoff! Jeg har alltid sett på omtrekking som noe håpløst vanskelig, når man ikke ha mønster eller noen ting. Tøft gjort av deg å hive deg utpå!

toves sammensurium sa...

Når det gjelder deg Ann,så tror jeg du mestrer det meste.Makan til fingernemt kvinnfolk,alt du og din bedre halvdel fikser!!!!Imponert nok engang,klart du må ta en seiersdans:))))
Toveklem:)

vår lille verden sa...

Du må jo være et naturtalent!Og modig som tør..
Uansett resultatet er jo lekkert og stoffet nydelig!:)
Gleder meg og se mer..
fin dag til deg:)
klem
kathrin

Bjørkli Søndre sa...

Så flink du er! Med en stor dose tålmodighet er det utrolig hva man får til. Har du fått til dette, så kan du sy hva som helst! :-) Stoffet er nydelig! Dette har du klart! Godt å være så fornøyd! Du får leve lenge på følelsen..

Ann sa...

Hi, hi, tuuusen takk! :)) Jeg går bare rundt og gliser dumt i dag, med DEN tilfredshetsfølelsen over å ha SYDD noe!! Sydd! Jeg!! :DD -Og så en hel sofa da jeg som ikke kan sy i det heletatt! :DD Ojjj, dette var morsomt! Men enda en hel sofa gjenstår, men den er jo kliss lik denne så jeg krysser fingrene for at det går like bra! :)) Jeg kan sy, jeg kan sy! :0))) OK... nå høres jeg ut som han "Æ kann bake!" i reklamen! ;)))

Ha en fiiin dag! :0)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

Hei Ann.
Sofaen blir skikkelig flott. Har selv et liknende syprosjekt pågående, men er bare halvveis og utsatt resten en god stund:) Er vel på tide å ta fatt igjen.

Har et spørsmål jeg håper du vil svare på. Husker at du tidligere har forklart en del om tegning av tilbygg på hus. Det jeg lurer på er om innerdører mellom bad/wic og vaskerom i ett nytt tilbygg på eksisterende hus må være 90cm bredde eller om man kan ha 80cm bredde?

Vennlig hilsen fasinert leser:O)

Ann sa...

Hei! :)) Oj, men nå begynner det å bli noen år siden jeg jobbet med dette... men dersom dette er en privatbolig og det ikke har kommet noen nye regler om dette de siste årene (vet rett og slett ikke fordi jeg ikke er i bransjen lenger, men jeg har i hvertfall ikke hørt om nye regler ang. dette..) så kan du bestemme selv om du vil bruke 80 eller 90 cm brede innerdører. Det er kravet til rømningsvei (ved evt. brann) som må oppfylles og det innebærer at døren må kunne åpnes utover (ikke inn i badet) når du står inne i baderommet. Men i tilfelle det har kommet nye regler om dette som jeg ikke har fått med meg vil jeg anbefale deg å ringe til en byggesaksbehandler i kommunen du bor i (teknisk etat/avdeling), for de er hele tiden oppdaterte på regelverket. Blide og hjelpsomme pleier de også å være! ;)) Masse lykke til med byggeprosjektet! :0)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

Hei Ann
Tusen takk for raskt svar, til stor hjelp.

Ha en super dag:O)

Anonym sa...

Du kan hva du vil du Ann:) Og kjempelekkert ble det:)
Deilig følelse å mestre ikke sant;)

Kremfaret sa...

Dæsken - litt av en jobb, som du klarte med glans! Imponert... Nå kan du jo bytte farge hver uke om du vil, etter humør og årstid, hihi.

Kos dere i de nye sofaene! :-)

Carport sa...

Wow! It turns out really nice! Lovely!