søndag 25. mars 2012

Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert!...

"Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert!" var det Pippi (Lindgren) som sa, og med den tanken i hodet og fatt mot startet jeg dagen i dag med å omsider våge å ta fatt på omtrekkingen av sofaene våre! ;)) Husker du det gråmelerte møbelstoffet jeg var så heldig å få tak i i høst? De av dere som følger Glassveranda vet at jeg har fullstendig syvegring, men i dag bestemte jeg meg for å likevel gi det et forsøk! Stueveggene ble så lyse, lekre og klare nå som veggene ble malt lyse grå (Morgendis), rammene er malt grå og den beige sofagruppen ble dermed enda beigere nå enn noengang før ettersom alt annet beige i stuen vår er malt i klare gråfarger (et bilde av stuen før den ble malt her ovenfor). Så tiden var inne for å slutte å bare drømme om sofaprosjektet og se til å få det gjort!  

Bare at noe slikt har jeg aldri gjort før... Planen var å prøve å sy en pute, og gikk ikke det skulle jeg levere inn putene for å få de ferdig sydd, men før jeg visste ordet av det hadde jeg sydd 6 stykker! -Og de passet til og med til putene! :D. Jeg vrengte et av de beige putetrekkene og la et tynt papirark oppå. Så klippet jeg en mal av papiret. Mal-bitene la jeg så på stoffet, klippet og sydde sammen! SOM jeg har gruet meg til dette, men det gikk faktisk helt fint!!! Så har du syvegring du også, legg den til sides og bare hopp i det! -Det går nemlig helst bra! :)) Jeg har sydd trekk til de seks ryggputene i dag, i morgen står seteputene for tur. Min kjære skal se nærmere på hvordan vi kan angripe selve sofaskroget i morgen, men nå tror jeg jammen på at jeg i løpet av få dager er den lykkelige eier av to gråmelerte sofaer i stedet for to beige! ;)) Flere bilder av sofa-prosjektet kommer i løpet av de neste dagene!     

Har du husket å stille klokken på SOMMERtid? :))) Ha en riktig fin søndag! :0) 

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


5 kommentarer:

Bjørkli Søndre sa...

Så spennende. Ser bra ut dette. Det er jo bare oss selv som setter begrensninger for hva vi får til. Og vi vet jo ikke før vi har prøvd! :-) Spent på å se sluttresultatet.

elizabeth sa...

Så flink du er.. lider av syskrekk... men nå ble jeg litt inspirert.. Tror jeg setter i gang med et prosjekt jeg har utsatt altfor lenge.
Takk for en flott blogg..
Inspirerende..

Hilsen
Elizabeth

Ann sa...

Takk! :o) Ja hopp i det Elizabeth!! :)) Fikk jeg til dette med min syvegring, så får du det til du også! ;)) Brett opp ermene og sett i gang! Det var virkelig ikke så ille da jeg først hadde tatt mot til meg å hoppet i det! ;) Hadde jeg visst at det skulle gå så fint hadde jeg gjort dette allerede i september! Bare hopp i det du, -og lykke til! :)))

Ha en fin søndag begge to! :0)

Stor klem, Ann.

Elin sa...

Ja, dette ser ut til å gå helt strålende , Ann !
Modig gjort å gå løs på selve sofaskroget også, men har du en god stiftemaskin og stammer stoffet godt, skulle vel dette også gå helt greit.
Lykke til !
Gleder meg til å se resultatet !

Gabriella - La famiglia Moskvil sa...

Spenstig sier nå jeg!
Jeg har overhodet ikke syvegring, for maskina mi er titt og ofte i bruk. Det går mest i gardiner, puter og lapping av klær. En og annen kjole har det også blitt, til og med en brudekjole...
Hmm, kanskje jeg skal få dratt i gang med sovesofaen som jeg har utsatt i 5 år...

Super oppskrift på italiensk pizza.
Jeg skal prøve den, men med surdeig istedenfor gjær.
Jeg har bodd på Sardinia, så vet at de lager pizzadeigen med surdeig og triller til boller og kaldhever i kjøleskapet et døgn. Bare prøv!
Eller bruk enda mindre gjær enn surdeig. :)

Klem