søndag 15. januar 2012

Vårlys, blomsterløkplanting og vinterhage-stemning


I helgen har jeg hentet inn en del krukker og glassboller fra drivhuset og plantet mer enn hundre blomsterløk som jeg har plassert på skjenken og i vinduskarmene i arken i dagligstuen!


Det ble slik en fantastisk flott vinterhagestemning i stuen nå!! De to oliventrærne du ser her (på det øverste og nederste bildet) skal få stå her de står, men bortsett fra disse, og et oliventre i spisestuen, skal alle husets blomster nå samles her i arken i stuen!


-Det er enda en stund til det blir vår ute i hagen, men i mellomtiden skal jeg jammen kose meg med full vår inne! ;)
Her ser du arken i stuen før jeg flyttet alle pottene med blomsterløk og potteplanter hit.
Jeg skal ta nye bilder kommende uke slik at du kan få se "vinterhagen" jeg lagde i helgen! ;)


P.g.a. alt det herlige vårlyset som flommer inn gjennom de mange vinduene i denne delen av huset stortrives alle blomster og spirer her! Dagene blir raskt lengre og lysere nå, og vårsola vil nok få fart på det meste i krukkene tenker jeg! ;)) 


Jeg har også sådd et par tomatplanter, kryddervekster o.l. Disse kan jeg flytte ut i drivhuset etter påske og etterhvert ut på terrassen. 

Oliventrærne her på bildene hører hjemme i lysthuset, men de må nok være inne i stuen enda en par måneder før de kan flytte ut dit igjen. Lysthuset er sjelden i bruk på den mørkeste tiden av året, det står derfor ikke varme på der ute disse vintermånedene. 


Etter påske skal oliventrærne ut i lysthuset igjen, og da starter også drivhussesongen igjen! -Og gjett om jeg gleder meg til det!! :O)


Gikk du glipp av Årskavalkaden for bloggeåret 2011 her på Glassveranda, så finner du den lille digitale boken: HER.

Jeg ønsker deg og dine en fin start på den nye uken! Nå går det endelig mot vår og lysere tider igjen! :0)

Klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Utrolig fint og stemningsfullt det er hos deg :)

Johanna Stålros sa...

Fantastiska bilder!!! Älskar den gamla kaffeburken. Kram Johanna

Lin K sa...

Hva slags løk la du nå?

Ble litt nysgjerrig, for jeg har en hel bøtte med løk jeg måtte ta opp da vi utvidet innkjørselen sent i høst. De kom aldri i jorden igjen, og jeg skulle så gjerne holdt liv i dem...

Gleder meg til å se bildene fra vinterhagen!

Linnette

Ann sa...

Takk for både det ene og det andre!♥

Linnette: Jeg har plantet perleblomster (muscari), en rekke forskjellige tulipansorter og påskeliljer! ;) Det mest fantastiske er at det allerede nå stikker små grønne friske spisser opp av løkene, bare et par døgn etter at de ble plantet! :))

Ha du børstet all jorden av dem og tørket dem? Har de ligget kaldt og mørkt en stund? Da tror jeg det skal gå greit å plante dem inne. Alternativt kan du jo plante dem i store krukker/kasser og sette dem ut, da stikker de nok hodene opp av jorden når solen begynner i varme igjen. (Blir det skrekkelig kaldt ute kan det være greit å pakke kassen inn i noe, eller sette den i garasjen, ettersom løkene ikke er særlig godt vernet mot sprengkulde i en kasse sammenlignet med hva de er i et blomsterbed).

Ha en fin uke! :0)

Stor klem, Ann.