lørdag 14. januar 2012

DIY/Gjør-det-selv: Lampe av vin/glassflaske!

Lysekronen av vinflasker, som jeg viste bilde av på bloggen i går, krever et veldig stort, helst lyst, rom med ekstra takhøyde, og er kanskje ikke noe for den typiske norsk stue/spisestue, men denne lille bordlampen har alle plass til! :))

Lampen på bildet lagde jeg for bare noen uker siden, av en gløgg-flaske jeg hadde tatt vare på p.g.a. flaskens vakre grønnfarge. Du kan like gjerne bruke en vanlig vinflaske etter lignende. Kanskje en vakker vase med smal hals?

En helt blank flaske kan brukes som den er, etter fylles halvt opp med turkis sand, eller du kan fylle den med vakre steiner, perler eller en halv liter fargerike skjorteknapper for den saks skyld! ;) Bruk det du måtte ha og som passer inn i interiøret hjemme hos deg! 

Så det beste av alt: Slike lyspæresokler med en elastisk plasttupp fast under som passer perfekt i flaskehodet, selges ferdige på Clas Ohlson for en billig penge! Ser du at ledningen stikker ut fra lyspæresokkelens side? Genialt! Du slipper nemlig dermed å bore hull i glassflasken! Du bare setter lyspæresokkelen oppi, og vips så er lampen ferdig! -Har du lyst kan du jo også gi den en lampeskjerm. Flaskelampen min har fått plass på skjenken i spisestuen.

Gikk du glipp av Årskavalkaden for bloggeåret 2011 her på Glassveranda, så finner du den lille digitale boken: HER.

Ha en fin lørdag! :0)

Klem, Ann,
Glassveranda.Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

 

3 kommentarer:

Mie fra Mies Mirakler sa...

Så smart! Jeg gav en flaskelampe til min mor til jul, laget av en gammel leireflaske, den fant jeg på loppis og der var det boret hull i flasken for å få ledningen gjennom, utrolig smart å slippe å bore hull da, clas ohlson har mange smarte ting :) *♥*

Linecas have sa...

Det var en riktig flott bok du har laget.:)
Smart lampe.Skikkelig artig. Slike må jo bli skikkelig susen til sommers ute også.:)

krepsemor sa...

Så fin grønnfarge det var på flasken din, så klart den måtte frem i lyset! Skikkelig stilig! Jeg fikk en idè der, for jeg har en knallblå vinflaske i frostet glass som hadde gjort seg som lampe =) Da blir det en tur på Clas Ohlson!