torsdag 12. januar 2012

Tid for våropprydding, litt nytt vårnips og friske grønne planter!Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at de 16 vakre bildene du ser i dette innlegget tilhører den amerikanske interiør- og møbelkjeden Pottery Barn. (The 16 beautiful photos shown in this reportage belong to the American interior- and furniture company Pottery Barn). 


Guuuri så herlig at det nå går mot lysere tider og lengre dager igjen! Jeg kan drømme meg bort i bilder som dette i timesvis på denne tiden av året! Vår! Friske grønne planter! Skarpt dagslys! Rom der sollyset formelig flommer inn gjennom vinduene! Ingen kunstig belysning nødvendig! Åh slik skulle jeg gjerne hatt det hele året, ja aller helst både dag og natt! ;)) 

Hvert år når julepynten er plukket ned fra juletreet, bord, benker, vinduer og skapknotter, skjer det samme: Jeg går inn i boden for å hente alle lagringsboksene, og oppdager at tiden er overmoden for en aldri så liten storopprydding i boden! ;)

Å rydde i det rothullet, kalt boden, tar noen dager, men etterpå blir det jo sååå ryddig og pent! Dermed frister det å rydde også i matboden ved siden av kjøkkenet, og der finner jeg alltid en masse vårnips (hva gjør det i matbodet?!...kremt...) som ble stuvet bort i høst. 


Likte denne lyseblå veggfargen veldig godt! Ikke så ulik den på skrivebordet mitt tror jeg. Bildeveggen var også flott! Jeg fikk med ett lyst til å male entréen vår lys blå da jeg så dette bildet. Det er er vårtegn det også, -det at jeg igjen får lyst til å male vegger! ;)

Kombinasjonen fuglebur og lys blå kan heller ikke bli feil! -Så vakkert!Da vårnipset var hentet ut av matboden og jeg skulle plassere noen av tingene bl. a. på skjenken i stuen, fant jeg ut at et par av innetrærne måtte stusses. Det var jo både glitter og støv i nesten alle vinduskarmer! Fram med støvfille, vaskeutstyr, greinsaks m.m., her ble det våropprydding i vid forstand skal jeg si deg! :))


Flotte disse runde kurvene, var de ikke? Jeg har vanvittig mange kurver i huset, synes de er så fine, men skulle gjerne hatt noen slike også! Kanskje i entréen. Én som min sønn kunne hatt votter og luer i, og én til min datter. Virkelig dekorative. Synes også møbler av mørkt tre er utrolig vakre mot hvite/lyse vegger!

Kurven som julebjørka vår stod i var plutselig også tom, så jeg ringte til mannen og bad han svinge innom Plantasjen etter jobb, som har halv pris på inneplanter i disse dager. Resultatet ble to store nye bjørkefiken og en "elefantfot" og noen blomsterløker i tillegg, har også mange planter stående på vaskerommet som nå skal få komme inn i stuen, så her skal det bli vinterhage-preg på stuen i løpet av kvelden/morgendagen!


Denne knaggrekken var lekker som kontrast mot det hvite, man kan ikke få for mange knaggrekker, kan man vel? Jeg kunne tenkt meg denne på soverommet! Jeg har vanvittig mange vesker, de henger over en gardinstang av metall i dag som jeg har skrudd fast i veggen. Jeg må ha et nytt opplegg for de veskene ettersom tyngden av veskene har bøyd stangen! En knaggrekke som dette i to høyder på "veskeveggen" hadde vært tingen!     

Har nok nevnt det en gang eller nitten før her på bloggen, men jeg elsker Provence/Piemonte-stilen! Slitt eller mørkt matt treverk, grønt glass, levende trær og kurver mot hvite vegger!

Klart glass mot mørkt treverk blir aldri feil. Visuelt tungt i kontrast til visuelt lett! ;) Gleder meg til i mai når frukttrærne igjen blomstrer! -Og, ikke minst, syrinene!

Sukk, skarpt sollys inn vinduene! Likte denne lampen, -også denne idéen å sette speil i en gammel skapdør! ;) Kontraster mellom nytt og "gammelt" må det være! Bare gammelt gir museumspreg på rommet, bare nytt gir kjedelige "kataloghjem", -slike det går 15 av på dusinet. Rommet trengte den moderne metallstolen, -enda tøffere ville det vært dersom stolen hadde vært i aluminium/metall, kun lakkert med en klar lakk, ikke med farge.

Treverk med patina og gamle bøker er en nydelig kontrast til blankt glass og levende planter! Det massive og rustikke fremhever det visuelt lette, klare, rene og blanke. Det lette, blanke fremhever det visuelt tunge, men vakre gamle rustikke! Visuell balanse!

Denne var søt på kjøkkenbenken! I mitt tilfelle må det bli på skjenken i spisestuen, -den lille benkeplassen vi har på kjøkkenet trenger vi til matlaging.

.


Denne følelsen vil jeg ha når jeg sitter i stuen vår ukene fremover mens jeg venter på våren! Enda noen måneder til det blir vår i hagen, men vi som lengter etter våren kan heldigvis tjuvstarte våren inne! ;))
Storrengjøring i kjøleskapet og kjøkkenskap har vi også hatt! Ut med all sukker- og hvetemat, inn med hjemmelagde fuglefrø-lignende knekkebrød, litt frukt og masse grønt! Vann med sitron i er forfriskende, sunt og godt! Har alltid med meg minst en liter når jeg er i badstuen.
Mere vakkert! Denne benken er veldig velkommen i entréen vår! Vi har en mere moderne stil i entréen vår, men det spørs bare om den ikke blir lyseblå og med en gammel gustaviansk-inspirert benk i løpet av våren! ;) Gøy med litt forandring, gøy å male, -kanskje spesielt nå på denne tiden av året mens vi venter på en ny vår, -da går tiden så mye fortere! ;)


Jeg gleder meg også til alle ettermiddagene i lysthuset. Jeg skulle gjerne hatt lysthus-stemning i alle rommene i huset vårt. Lysthus og vinterhager er de vakreste rommene av alle rom i hele verden synes jeg. -Masse naturlig lys er nok årsaken til det!


Jeg har et lite drivhus på denne størrelsen. Det har en litt mørk blåfarge, jeg har lenge hatt planer om å male det, men det har ikke blitt om, -men nå skal det skje! Må bare bestemme meg først for om det skal bli lyseblått eller lys antikt. Vi får se. Jeg pleier å ha kryddervekster i det om vinteren, men i år ble det av en eller annen grunn ikke om. Men jeg har kjøpt frø, så i helgen står såing av kryddervekster i minidrivhuset på programmet! Joda, nå er det vår! -Inne i hvertfall! :))   

Pottery Barns nettside finner du: HER.


Gikk du glipp av Årskavalkaden for bloggeåret 2011 her på Glassveranda, så finner du den lille digitale boken: HER.

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nydelege bilde, Ann! Lengtar mot vår og lys... Syns du har ein fin blogg med flotte bilde og gode tekstar. Er ofte innom. Ha ein fin kveld!

Anonym sa...

Nydelige bilder, er det new england style?

Øyeblikk sa...

Åh, kjære verden, for noker herlige bilder. Elsker alle! NO lengter eg etter vår kjenner eg, når eg såg desse herlige bileta. Gode fargar mot tre. Mmmm :) Takk for inspirasjonen!

Klem Eli

Anonym sa...

Drivhuset er mit fri sted
I drivhuset kan man både drive den af og drive smukke planter frem til stor fornøjelse for hele familien. Mange mennesker forbinder drivhuset med at dyrke planter. Er drivhuset stort nok, kan det jo også bruges som et fristed, hvor man kan nyde en kop kaffe i aftensolen. Inviter konen på en kop kaffe ude i dit drivhus. Hun vil glæde sig ved synet af dine potente agurker, fyldige tomater og lækre auberginer. Lykke er at have lykkelig kone og et lækkert drivhus.
Ha det godt
Ole