mandag 19. desember 2011

Mye julestemning i julebakst!

Nå er det like før vi er heeelt klare til både julaften og romjulen hjemme hos oss altså! -Og det kjennes egentlig ganske så godt! ;)

Julekort med bilder av ungene er skrevet og postlagt, de sendes til venner og familie, og også alle gammeltanter- og onkler må få en liten julehilsen fra oss i disse juletider. Det blir en del kort, og det er derfor en lettelse når de omsider er i posten.

Jeg skal kun kjøpe to julegaver til nå så er vi ferdige! Alle gavene er ikke innpakket enda, men det blir gjort i kveld eller i morgen.

Huset er ryddig, og rent nok. "Rundvasken" gjemmer vi til våren, hvem var det som fant på at vi skulle bedrive storrengjøring i hjemmene våre på den aller mørkeste tiden av året?! Nei på denne tiden av året skal man KOSE seg!

Fryseren og kjøleskapet er fylt opp med råvarer for noen fortryllende julemiddager, julehuset er pyntet både ute og inne, -vi mangler kun juletreet og noen nisser som skal sitte på trappen, -de må vente tålmodig i boden fram til lille julaften.

Juleklærne henger i skapet nystrøket og klare. Stearinlys og fakler er innkjøpt. Serviettlageret er oppfylt. Ipoden er "laddet" med julemusikk. Vi har nok juleblomster. Konfekt, kaffe, cognac, egglikør, julebrus, klementiner, nøtter m.m. er ordnet.

Kalendere med bilder av ungene er klare, jeg tror besteforeldrene tilgir det meste vi skulle finne på å glemme på julaften, men glemmer vi kalenderene blir det bråk! ;) Det er alltid litt styr for å få disse kalenderne ferdige i tide, men i år er vi i skarp rute! ;))

Gudene vite at vi ikke trenger flere julekaker! Vi planla å bake to julekakesorter i år, -brune pinner og krumkaker, -men her er det til tider veldig langt mellom teori og praksis! Vi skulle "bake litt" jeg og ungene, for å få "litt ekstra" julestemning, og så endte vi til slutt med å bake 12 sorter! Tolv!?!

Bildene du ser her tok jeg forrige helg da vi jeg og ungene hadde den O store bakehelgen vår! Vi bakte kokosmakroner, berlinerkranser, syltetøyhjerter, risboller, brune pinner o.s.v, o.s.v. 

Men hvem i himmelens navn skal spise alt dette sukkersmør-"tullet" da?! Det er jo kjempekoselig å bake dem, men...! Ja, ja, vi får bare håpe at det kommer et hundretalls (...kremt...) kaffegjester innom oss i romjulen! :P

Hva har jeg glemt nå da? Det er helt sikkert noe for det er det alltid! ;) 

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

3 kommentarer:

salige lavendel sa...

Så mange pene småkaker, hjertene var nok favoritten! Herlig å bake =)

Kjolesnekkern sa...

Mmmm, her var det mye godt!! Og så flott at dere er i rute, ser litt kaotisk ut i kjøpesenterland om dagen, ja, glad vi slipper det. Ha en finfin jul, klem fra Marianne.

Ann sa...

Takk, de ble veldig gode, men det ble aldeles for mange så jeg tror det blir mange trillrunde småfugler på fuglebrettet vårt i slutten av januar! ;)))

Håper dere har hatt en fin jul! Ønsker dere begge to et riktig godt nytt år! ♥

Stor klem, Ann :0)