lørdag 12. november 2011

Who let the dogs out??!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 10 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører den amerikanske interiør- og møbelkjeden Z Gallerie! (All 10 of these beautiful photos shown in this reportage belong to the American interior- and furniture company Z Gallerie.

Min første tanke da jeg så disse juletrekulene var "Hærrejemini!!!" :D Men etter å ha stirret på dem en stund skiftet jeg mening, -for de var da egentlig ganske så søte disse perlemorlakkerte oppdollete hundevalpene, var de ikke? ;))


Hunder i juletreet er nok ikke for hvermannsen, men de var gøyale, det kan ikke benektes. -Kanskje ekstra lekre i et hvitt lyssatt juletre. Vi har jo hvitt juletre, men jeg tror ikke det blir hundehvalper i det med det første... men, man skal jo aldri si aldri! :))

Juletrekuler av stålstreng er vakre. Ser du på vårt juletre (linken overfor) får du se mine, men disse var også flotte. De fungerer ekstra godt i hvite juletrær fordi lyset slipper gjennom dem. Massive kuler på et hvitt juletre har lett for bare å bli mørke silhuetter på litt avstand, mens de av ståltråd glitrer og "lyser" like fint som resten av treet. Slike reinsdyr er flotte på et festdekket julebord, både på spisebordet og på et anretningsbord med velkomstgløgg eller lignende på i entréen.

Med hvit duk, frostede kongler og stettglass blir det "julete", stemningsfullt, men stilig. Det skal ikke så mye til for å lage julestemning, selv synes jeg de lekreste bordene gjerne er de som er moderat, men stilfullt og fargenøytralt, pyntet.  

Diskokuler i juletreet i år? Den var lekker, men passer nok bedre i et funkishus enn hjemme hos oss tror jeg. Jeg har litt sansen for annerledes, utradisjonell, julepynt jeg! Med det enorme utvalget julepynt som finnes på markedet behøver ikke alle trær se like ut! ;))

Alt har likevel en grense synes jeg, biler og Eiffel-tårn i juletreet er i hvertfall ikke for meg! ...Men i rette settingen, i rette interiøret, kan det helt sikkert bli tøft det også! Men er det "julete"? ...Hundene ovenfor var da i det minste festpyntet! ;)))

Sommerfugler i juletreet? De var jo nydelige, men i JULEtreet? Nei for meg fungerer det bare ikke. Jeg elsker sommerfugler, har eget sommerfugltre i stuen, men for meg hører sommerfugler våren og sommeren til, det er ikke noe jeg forbinder med jul.

Lekre var de jo likevel, kanskje på en dørkrans av greiner i sommerhalvåret?Sjekk denne gulv -ja GULVlampen! Jeg synes den var helskjønn!!... Denne har selvfølgelig ikke noe spesielt med julen å gjøre, annet en at jeg gjerne setter den på ønskelisten min! ;))
-Ja denne også! Tror det må være en av de lekreste lysekronene jeg har sett! Nå har jeg ikke plass til flere lysekroner, men kanskje kunne jeg hengt den over trappen mellom 1. og 2. etasje... Skulle vel funnet en plass til den! ;)) Herlig farge!
Dette settet med espressokopper var også nydelig! Har noen av dere sett slike til salgs her i Norge så gi meg gjerne et hint. Speilblank utside og hvit innside, -var de ikke lekre? Speilplaten de står på trenger jeg ikke, det er kun koppene jeg er på utkikk etter.Disse juletrekulene i lys turkis perlemor/metallic var også lekre synes jeg! Passer kanskje bedre i et hvitt juletre enn i et grønt de også? Men det kan bli for søtt, og for "blingete", er viktig å huske på, -ja selv i julen! En stor naken bjørkekvist kunne kledt disse juletrekulene. -Kanskje satt i en stor porete betongvase på et bord av værbitt treverk? Det hadde blitt noen virkelig fantastiske kontraster mellom blankt og matt, mellom "feilfritt" og rustikt! -Rålekkert! 


I dag har jeg hentet frem noen kranser, sinkhjerter, kongler m.m. - "førjulspynt" eller "vinterpynt" som jeg liker å kalle det - og pyntet bl. a. i spisestuen! Det ble sååå koselig!

Kanelkransen skal også opp nå, -og i morgen skal jeg "vinterpynte" stuen! ;) Det er så koselig at det nærmer seg jul, og selv om den typiske julepynten som engler, kuler og duker må vente enda noen uker i boden, så blir det litt ektra koselig inne, ja nesten litt julete, allerede nå som kongler, kanel- og greinkranser og mange nye levende lys har kommet frem fra "sommerdvalen". Visst er det en fin tid vi har foran oss! 

Mere spennende julepynt og vakre ting til hjemmet her: Z Gallerie.

Ha en finfin lørdagskveld! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

3 kommentarer:

Kalinka sa...

I love your little dogs!!!

Margith sa...

Jeg ville elske at kunne hænge glshundene på mit træ :-) De er fantastiske.
God weekend.

Ann sa...

Ja, veldig utradisjonelle, men veldig sjarmerende, ingen tvil om det! ;))

Ønsker dere begge en flott adventstid!

Stor klem,
Ann :0)