fredag 25. november 2011

Nå skal amaryllisen i jorden! -Plant i spann, vaser, sausnebb og kurver!

Har du amaryllisløk liggende? Nå er det perfekte tidspunkt å hente dem frem igjen! Få de ned i jorden, mer nøyaktig hvordan de skal plantes, flere bilder og litt om hvordan de liker å ha det kan du lese: HER. 

Let frem noen spennende plantekar fra skapet. Kanskje har du et gammelt melkespann, en glassbolle, en suppeterrin, et stort sausnebb, en kaffekjele, et Norgesglass, en glassvase, et sinkspann eller lignende?

Trekasser og kurver kan også brukes dersom du vil ha mange løker på ett sted, det er bare å kle dem med plast innvendig først så går det helt fint! :))

Bilder av flere amaryllis plantet sammen i en kurv, og litt mer om amaryllis: HER.

Kubbelys i melkespann er også flott, flere bilder: HER.

Ha en fortsatt fin fredag! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Elsker amaryllis, men tror neppe de vil overleve hele året her. Blir for varmt :)

Johanna Stålros sa...

Så jättefint du gjort det!!! Kram från mig

Ann sa...

De står og blomstrer bare noen uker, så visner de hen. Akkurat slik som tulipaner og andre løkblomster på forsommeren. Men de er veldig dekorative mens de blomstrer! ;))

Løkblomster vokser fortere når det er varmt i huset enn i et kjøligere rom, så det kan være at du må vente til 2-3 uker før jul med å plante amaryllisløker hvis du har en veldig høy temperatur i stuen din og vil de skal blomstre på julaften/romjulen.

Etter blomstring lar du de bare stå i boden eller noen til det grønne visner, så tar du den opp av jorden og fjerner all jord som sitter fast på løken. Rull så løken inn i avispapis og legg den kjølig til neste jul, så kan du plante den igjen neste desember! ;))

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.