mandag 17. oktober 2011

Slik får du den rustikke, lett eklektiske, stilen i stuen din!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 9 nydelige bildene som du ser i dette innlegget tilhører House To Home, en nettside full av inspirasjon, eid og drevet av det britiske forlaget IPC Media. (All 9 of these beautiful photos shown in this reportage belong to House To Home, a great website by the British publishing company IPC Media).Gamle kofferter og gamle bøker og noe av det koseligste jeg vet! Det er et nostalgisk sus over slike gamle ting. Jeg lurer på hvem som har lest i bøkene, hvor koffertene har vært hen i verden, hvordan menneskene som bar dem så ut, hva de hadde i dem. Jeg har en rekke små gamle kofferter og skrin til pynt i stuen vår. Jeg bruker de gamle koffertene til å oppbevare saker og ting i. Telys, røkelsespinner og duftkjegler i en, notehefter i en annen, -koffertene tar plass, men det gjør jo ikke noe så lenge de har en funksjon og ikke "bare" er til pynt synes jeg. Er du glad i gamle kofferter og bøker? En slik byste/mannequin til soverommet skulle jeg gjerne hatt! Og enda en, -ja til stuen mener jeg! ;)  

En annen ting jeg er veldig begeistret for er gamle rustikke skodder! De kan gjøre et ellers ganske møbelkatalog-aktig, kjedelig, interiør til noe helt særegent bare ved være tilstede. De trenger ingen funsjon i interiøret egetlig, gamle skodders oppgave er å gi sjel og karakter til interiøret! ;) 

Mange 70-tallshus har hatt skodder som disse på bildet utvendig på fasadene, derfor er det mange slike skodder som bare står og kjeder seg i garasjer rundt om i landet vårt! ;) Bruker du to og to sammen, limer de sammen på kortendene slik at de blir stående oppå hverandre, får du en lang, smal skodde som denne på bildet. Er skoddene malt skogsgrønne eller i andre grusomme farger gjør det ikke noe: Bare gi dem et strøk mellomgrå oljemaling først. Når den har tørket skikkelig går du på med en antikkhvit vannmaling. Når den er tørr pusser du delvis frem det grå "treverket" igjen på alle kanter, samt litt her og litt der! ;) Da blir den omtrent som den på bildet.

Kurver er vakre, og kanskje spesielt slike litt "utvaskede", kurver som ser ut til å ha levd en stund.

Klart glass med lekre ting i er også utrolig lekkert! Dette speilet i bakgrunnen har et klassisk design, men det ser ut til å ha fått et strøk matt grå maling som man har brukt en støvfri fille til å dra over kanter og profiler etterpå før malingen var skikkelig tørket. En nydelig detalj, ikke sant?

Jeg  elsker rom som dette! Lyse, lette og luftige, med ekstra takhøyde, -et rom fylt med dagslys! Det er kanskje det jeg synes er verst med vinteren, det at dagene blir så korte, men vi får kose oss så best vi kan inne på denne årstiden. Det er jo litt kjekt å stulle og stelle inne også da. Jeg gleder meg noe innmari til november, for da er det ikke så mye på agendaen hjemme hos oss. Vi kan nyte øyeblikkene mere, trekke pusten hvis du skjønner? Perioden frem mot jul går fort, etter jul skal man gjerne rydde litt ekstra, januar og februar er mørke måneder, men vips så er mars her og dagene blir stadig lengere og det fort! Nei jeg skal nok overleve denne vinteren også! ;)

Denne peisen synes jeg var bare helt fantastisk nydelig! -Ja rett og slett helskjønn! Kanskje ikke så praktisk i et norsk trehus eller i et hjem med små barn, men du verden så flott! Herlig rustikk og et smykke i rommet sammen med de glatte hvite veggene!   


Dette duse kalkede interiøret var også vakkert! Likte bjelkene i taket, de fremstår nærmest som en skulptur i rommet, gir det særpreg. Den moderne stolen med klassiske dreide treben opptrukket med gamle kornsekker var spennende! Vil gjerne ha to slike i stuen jeg! Flott med den mørke idustrielle lampen mot alt det lyse, hvite. Steinfliser på gulvet er vakkert også i stuen, men her i Norge fungerer det kun i hus med varme i gulvet, bare så du er advart! ;) Dagslys er det vakreste elementet i et hvert interiør, er det ikke? Vi får nyte det lille dagslyset som er, og fyre i peisen og kose oss med det på mørke høstkvelder! ;)

Kombinasjonen hvite "feilfrie", glatte vegger og rustikke møbler blir nesten aldri feil! Se så lekkert med den stolen sammen med en bilderamme av gull. Her er enda en peis, -legg merke til den herlige kanten/benken foran av råkuttet stein! Jeg elsker slike overraskelsesmomenter i interiøret! Mange trodde nok vi hadde blitt tullete da vi valgte granittplater med råkuttede kanter til ovnsområdet på kjøkkenet vårt, men jeg har aldri andret på valget! ;) Jeg synes det ofte er slike arkitektoniske detaljer som gjør et interiør spennnende!

Likte også denne idéen jeg! En svartovn plassert inni det som før har vært en åpen peis! Og har du en åpen peis i stua så kan du jo rett og slett gjøre det omvendt! -Altså mure en peis opp rundt svartovnen din, pusse den utvendig og male den hvit! ;)) Lekkert, ikke sant?

Flere inspirerende bilder her: House To Home.

Ha en fin kveld! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:2 kommentarer:

Ingunn sa...

Så mye fine bilder. Er så enig med deg. Kofferter, kurver og bøker. Det skaper sjel.

Marianne Dragon Waagan sa...

Heisann:)
Så mange flotte bilder til inspirasjon:) Elsker selv kofferter, og har fått samlet en del de siste årene. I koffertene oppbevarer jeg interiørblader - bladene kan jo selvsagt ikke kastes:)

Ønsker deg en flott uke videre:)
Klem Marianne