mandag 10. oktober 2011

Hage og uterom klargjort for vinter!

I helgen var vi mest ute i hagen og ordnet. Disse bildene er fra fjorårets vinter, men nå er det kanskje ikke så lenge før frosten og snøen er tilbake igjen!

Hagemøblene våre skal tørkes, så lagres tørt, benkeputer, krukker og annet uteromsnips må også i hus. Løv rakes, terrasser vaskes. Mange av trærne må støttes opp av stokker og pakkes inn for å verne de mot snølast, frost og mus.

Trærne har vi ikke full kontroll på enda, men etter kommende helg tror jeg vi er 100% ferdige! :)) Det gjelder å ikke pakke de inn for tidlig også, da kan de få mugg- og råteskader, så derfor venter vi litt med det. Unntaket er palmetreet på terrassen som i år skal prøve en norsk vinter utendørs, det har allerede fått ly for regn, kulde og vind.

Jeg gleder meg veldig til å ta i bruk faklene igjen, de gir en helt spesiell steming i hagen. Snø og kulde er slitsomt, men jammen er det vakkert også! Det blir så tidlig mørkt om kveldene nå at jeg gleder meg faktisk til snøen kommer! Det blir det straks så lyst, og mye koseligere inne også, blir det ikke? Hi, hi, nei dere som følger Glassveranda vet jo at jeg ikke er så glad i kulden, men kunne vi fått 30 cm glistrende hvit nysnø og stabile 3-4 kuldegrader hele vinteren igjennom så hadde jo det vært supert, ikke sant? Krysser fingrene og håper værgudene blir snille med oss alle sammen i vinter! :0)

Har dere "vinterklargjort" hage og uterom hjemme hos deg? Har dere fått snø?
Ha en fin kveld, med eller uten oktobersnø! :0)

Klem, Ann,

Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

1 kommentar:

mormor sa...

uteområdet er så og si ferdig rydda til vinteren. her "smakte" vi på vinteren på søndag,kjørte over en fjellovergang,men den kan vente litt med og komme hit;) er helt enig med deg om ønske-temperaturen i vinter!! ha en superfin dag;)