tirsdag 18. oktober 2011

Eklektisk med farger! Bland stiler og tidsepoker!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 5 nydelige bildene som du ser i dette innlegget tilhører House To Home, en nettside full av inspirasjon, eid og drevet av det britiske forlaget IPC Media. (All 5 of these beautiful photos shown in this reportage belong to House To Home, a great website by the British publishing company IPC Media).

Jeg må bare vise dere disse bildene også før jeg slipper House to Home i denne omgang, for visst er eklektiske interiører med farger i også spennende?

Jeg ble helt forelsket i dette første bildet! Tradisjonelle, klassiske spisestuestoler av, kanskje, eik er her malt i en støvete blågrå grønnfarge. Det ultramoderne spisestuebordet med glassplate i midten. Det hele kombinert med et kjempestort maleri/foto i "Mona-Lisa"-stil på lerret uten ramme! -Aldeles nydelig mot klassiske hvitmalte panelvegger! Nytt, vågalt, friskt og spennende, men på ingen måte simpelt, -det er fremdeles en høytidelig stemning i denne spisestuen. Høytidelig, kunstnerisk, mystisk, men samtidig lyst, lett og lekent!

Her i denne entréen er en salig miks av stiler! Utgangspunktet er et hus med et klassisk interiør med hvitmalte vegger, hvite trappeballustere, bredt hvitmalt profilert listverk, hvitmalte speildører av tre, mørke eikegulv og mørk håndlist på trappegelenderet. Et slikt interiør er utrolig vakkert i seg selv synes jeg, men kan lett bli litt gammelmodig og få museumspreg, ja bli litt kjedelig, dersom man fyller på med antikviteter i beige og brunt, gammelt porselen og blondeduker... 

Her har bl. a. en retro 70-tallslampe med orangeblomstret skjerm, et metallskilt over døren, en ny hvitmalt metall-lanterne og litt annet nytt nips gitt det klassiske interiøret et helt nytt uttrykk. Fremdeles lyst og lett, men det er noen befriende overraskelsesmomenter her!

Levende friske blomster eller trær gir alltid liv til et interiør, -og livstegn er vakkert enten det er levende lys, blomster etter synet av nystekte kanelboller! -Livstegn! ;) 

Disse stolene var bare herlige mot den hvite veggen! Jeg er veldig glad i møbler med særpreg, og hva er vel mere spennede enn å trekke opp gamle utdaterte 80-talls spisestuemøbler med spennende tekstiler. Et kreativt hode, noen reststoffer og en stiftemaskin er alt du trenger! Gamle klær og gardiner med store grafiske mønstre selges ofte for 10,- og 20,- kroner plagget/gardinen hos brukthandelen! Kler du hver stol rundt spisebordet ditt i hver sin særegne tekstil/farge, får du ikke bare en knallspennende spisestue, du får den også rimelig! Har du ikke stoler finner du ogå de til en billig penge på f. eks. finn.no. Det er mange helhvite interiører i norske hjem, og det gjør det enkelt å integrere spreke farger på møbler, puter og nips! 

Denne gamle butikkreolen kunne jeg godt ha tenkt meg! Det er jeg vel neppe alene om ;) Men den "kniplete" stolen kan jeg imidlertid styre min begeistring for...

Her kunne godt stoler i tranparent akrylplast fått plass rundt bordet, kanskje i kombinasjon med noen tøffe krakker av blankt stål? En stor røff lampe i industridesign over bordet hadde gjort seg, og gardinene ved vinduet ville jeg ha byttet ut i nostalgiske panelskodder med en vakker grå patina! En krukke av blek terracotta på bordet med blålilla lavendel i, og et moderne abstrakt maleri på lerret uten ramme på veggen i himmelblå, lysegrå og antikkhvite farger ved siden av det antikke skapet, noen store stett-glassfat med glassklokker på bordet med f. eks. grove hjemmebakte knekkebød i, og vips så hadde det store helskjønne grønne rustikke skapet virkelig ha kommet til sin rett! ;))

Bland nytt og gammelt, ting fra forskjellige tidsepoker, forskjellige stiler, bland blankt og matt, bruk kontraster og våg å bruk noen skikkelige statement-farger, og du får et annerledes og skikkelig spennende interiør! -Et eklektisk interiør! ;) 

Visst er det herlig med noen spreke farger i interiøret om vinteren, er det ikke?

Flere inspirerende bilder her: House To Home.

Ha en fin kveld! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

1 kommentar:

Marianne Dragon Waagan sa...

Heisann:)
Flotte og inspirerende bilder - igjen:))

Klem Marianne