onsdag 28. september 2011

Tips: Stearinlys i peisen! Har du ikke pipe: Det gjør ingenting, du kan ha peis likevel!

Vi har 2 peiser i huset, den i dagligstuen vår er regelmessig i bruk, vi har visst nok vannbåren (Wirsbo) varme i alle gulv, men det er jo ekstra koselig med varmen fra peisen og knitrende vedkubber på kalde og mørke høst- og vinterkvelder! ;)

Denne peisen som du ser på bildet er "den andre" peisen vår, -denne står i spisestuen vår. Bildet er tatt ved juletider og det er derfor det henger en engel i peisåpningen ;). Det var en peisinnsats (en slik sort en av støpejern du vet?) her tidligere, men peisen ble svært sjelden brukt ettersom det rett og slett ble ubehagelig varmt i rommet! (-Og så har vi jo en stor peis i dagligstuen = rommet rett ved siden av...)

Jeg har siden nystuen var ferdig (ca. 6-7 år siden, er kommet ut av telling! ;)) hatt kubbelys stående i denne peisen. De levende lysene i peisen i spisestuen gir rommet den lille ekstra stemningen vi var ute etter, men de avgir kun svak varme og gir likevel en helt fantastisk flott og stemningsfull kveldsbelysning i rommet! Stearinlys i peisen kan virkelig anbefales, enten du har peis med peisinnsats eller peis uten, slik som min her.

Det beste av alt: Har du ikke pipe i et rom du ønsker peis i, så kan du likevel ha peis i rommet hvis du skal ha stearinlys i den! ;) Denne peisen vår står visst nok ved en pipe (vi har to piper i huset), men vi har rett og slett valgt å mure igjen det hullet! -Og stemningen fra denne peisen er minst like romantisk som stemningen fra peisen i dagligstuen vår som har peisinnsats, pipe og ekte "korrekte" knitrende vedkubber! ;))

Mitt tips er derfor: Har du en peis som sjelden er i bruk: Sett kubbelys i den! Har du et rom du skulle ønske du hadde peis i: Bygg en peis av Leca-blokker, støp en plate på toppen, puss i betongporene, bestill eventuelt stukkatur fra Roger Pearson, mal alt hvitt, legg eventuelt fliser på toppen av peisen, inni og rundt sokkelen, og sett så stearinlys i den! Riktig flott, ikke sant? ;)

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

1 kommentar:

toves sammensurium sa...

hesann Ann,dette gjør vi også og det er bare sååå koslig:)
Og på den andre ovnen vår pleier jeg å skjære opp appelsinskiver som jeg legger oppå og da blir det sånn god,deilig lukt her også.
Det gjelder å kose seg inne:)=))
toveklem:)