søndag 17. juli 2011

Bruk kjøkkenhåndklær som servietter!

Jeg har tidligere nevnt i blogginnlegg at jeg ofte bruker kjøkkenhåndklær som tøyservietter når vi har selskaper, og spesielt når vi har hageselskaper er dette en regel uten unntak! Det setter det lille ekstra "vingård-preget" på selskapet! ;)) Jeg kjøper derfor MANGE kjøkkenhåndklær når jeg investerer i nye, ja 16 for å være helt presis, så har jeg servietter nok også til litt større selskapeligheter! ;)

Denne uken var det salg på Princess, og de hadde noen enkle, tradisjonelle, lekre rutete kjøkkenhåndklær på salg, med linfargede rutestriper! Jeg har sett slike i himmelblått, rødt, brunt og marineblått flere steder, men har i flere år lett etter slike med linfargede striper, og endelig fant jeg det! :))

Slike kopphåndklær er helt suverene som tøyservietter, fordi hvis du finner noen slike av sterk men tynn bomull, så har du noen helt fantastiske tøyservietter til både hageselskaper og vennemiddager innendørs, slitesterke tøyservietter som holder seg fine år etter år etter år! Slike tøystykker kan vaskes på 90 grader og blir helt rene selv om de er fulle av rødvin, tomatsaus og leppestiftmerker! (Det står ofte maks 60 grader på de, jeg har ikke testvasket akkurat disse enda men tidligere erfaring tilsier at hvis de er av 100% bomull så er det eneste som skjer, hvis du vasker dem ofte på 90 grader, at stripene blir noe mindre markante over tid).

De koster litt mer i innkjøp enn papirservietter, men disse varer jo, og kjøper du de når de er på salg er de ca. 10,- pr. stk. ;) Kjøkkenhåndklær finner du i de fleste butikker som selger duker, gardiner og denslags. Kanskje en idé til sommerens store Kurvfest?


Disse bildene tok jeg ute på terrassen lørdag kveld. Serviettene ligger på et kurvbrett som står oppå en ny kjøkkenbenk vi har snekret til vestterrassen. Mer om denne kjøkkenbenken og flere bilder av den kommer etterhvert! ;) Ha en fin søndag! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

6 kommentarer:

Tone's dager sa...

så spennende, jeg jobber jo på Princess og hadde ikke tenkt på at de kunne brukes til servietter. Tror jammen meg jeg skal sikre meg noen slike jeg også :) Supert tips ;)
klem Tone

Sommerhuset i bakken sa...

Lurt og dekorativt! Dette tror jeg jammen jeg skal prøve ;-) Nå er det jo så mye salg rundt omkring - så det blir nok en liten shoppingrunde etter fine kjøkkenhåndklær til uka ;-) Tusen takk for tipset!

Ha en finfin søndag!

Alfa sa...

For et supert tips:0)
Håper du nyter sommeren.
Klem Alfa

Johanna Stålros sa...

Med så fina kökshandukar som du har så kan man absolut använda dem som servetter! Kram Johanna

toves sammensurium sa...

hmmmmm....spørs om ikke jeg må på en shopping-runde snart Ann,dette var jo bare så lekkert!!!! Kjempefint tips,og skjønne bilder :)))
toveklem:)

Barnelykke sa...

Herlig ! Den ideen likte jeg :)
Skal kopieres en dag jeg er på shopping :) Passe landlig, praktisk og ikke for dyrt :)

B I R T E