tirsdag 28. juni 2011

Prosjekt Ny terrasse - Del...3?

Tenkte kanskje det var på tide med en liten statusrapport fra terrasse-prosjektet vårt! :) Vi var veldig effektive da vi satte opp søylene og snekret bjelkelaget i helgen, men så kom hverdagen og daaa gikk pluutseliig alt liiitt saaaktere... ;)) Vel i hvertfall: Nå i kveld er vi halvveis med å legge terrassedekke, gulvet, vi fortsetter i morgen og torsdag, stresser det ikke for dette prosjektet er heldigvis ikke et som haster.

Hvis du synes terrassestolpene ser enormt høye ut så har du rett i det. På denne terrassen blir det nemlig ikke et vanlig rekkverk som på den andre terrassen vår, men levegger som er 150-160 cm høye. "Hva i all verden skal dere skjerme dere imot?!", tenker du kanskje nå.

Vel, på denne tiden av året kan det være vanskelig å forstå, for midt på sommeren sørger syrinhekken vår, som du ser toppen av et stykke bortenfor terrassen, og de andre trær i hagen, for at vi er så å si 100% skjermet for innsyn fra gangvei og bebyggelse på sørøstsiden av tomten vår, men i perioden oktober til mai/juni er det ingen eller få blader på trærne i hagen, og da ser naboene på denne siden av tomten vår rett inn i stuen vår. De ser vel mest stuetaket uansett, ettersom rommene der er på bakkeplan, i sokkeletasje, mens stuen vår er en etasje opp, men likevel. Når vi først skulle bygge ny terrasse her, fant vi ut at vi skulle lage tett rekkverk/tette små levegger istedet for rekkverk. Da kan jeg usett tusle ut på terrassen om morgenen heretter med trøtt tryne og vått hår etter morgendusjen og før maskaraen har kommet på plass, iført bare morgenkåpen min, og kose meg i ro og fred med avisen, radioen og en stor kopp cappuccino ved frokostbordet i morgensolen! ;))

Mer om leveggene litt senere i uken, må bare legge ferdig gulvet først! ;) Ha en fin onsdag! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:Ingen kommentarer: