lørdag 18. juni 2011

Kirsebærtreet og et hundre år gammelt kryss-sprosse-vindu

Nå blomstrer kirsebærtreet! Jeg synes dette treet er nydelig i seg selv, også uten blomster, der det står med sine rødgrønne blader mot den hvitmalte utebodveggen, men det blir enda vakrere på denne årstiden når det er dekket av rosa blomster! Humlene er veldig begeistret for dette treet, og det skjønner jeg godt for du verden så godt de kirsebærblomstene dufter!

Vinduet du ser i boden stod opprinnelig i huset vårt (den eldste delen av huset) da det var nytt for ca. hundre år siden. Jeg har en gammel skisse av huset vårt slik det så ut før det ble revet i slutten av 30-årene/i begynnelsen av 1940, for så å bli satt opp på tomten vår på 40-tallet, da i en datidens "modernisert" utgave med andre vinduer. Men de gamle originale vinduene ble heldigvis ikke kastet den gang. Dette vinduet er et av flere originale vinduer som vi fant lagret i en av bodene i kjelleren på huset vårt da vi kjøpte det. Det er et enkeltglass-vindu med sprosser, så det er ikke særlig godt egnet til boligformål p.ga. den dårlige varmeisolasjonsevnen, men her i uteboden er ikke dette så viktig. Jeg hadde veldig lyst til å ta i bruk et av de originale kryss-sprosse-vinduene et eller annet sted her på eiendommen, fordi disse er en viktig del av husets historie, så da vi skulle bygge bod i hagen var dette vinduet et naturlig valg. Her ser jeg det hver dag! :) Jeg passerer uteboden hver gang jeg går til drivhuset, og jeg har utsikt dit fra nyterrassen når den blir ferdig.

Huset har vært ombygd flere ganger også før vi kjøpte det. Vi har totalrestaurert den gamle delen av huset og i tillegg bygd på det/bygd det om, slik at det i dag er ca. tre ganger større enn det var da vi kjøpte det. Historien til huset var noe av det aller første jeg skrev her på Glassveranda, men den gang hadde jeg ca.... 3 lesere, hi, hi, (jeg er veldig glad og takknemlig for at dere fant meg etterhvert! ;)), så har du ikke lest hushistorien vår før, så må du gjerne lese den: HER.

Nå skal jeg male listene rundt de nye vinduene som vi satte inn i husets østfasade forrige helg. Fra disse vinduene ser vi også uteboden med kryss-sprossene, drivhuset, kirsebærtreet, jordbærlandet m.m. Vi har kjøpt inn material til søyler og bjelkelag i dag, min kjære er på fotballturnering med ungene i dag, men i ettermiddag begynner vi å bygge terrassen og det blir spennende! Er alltid like gøy å se drømmer i form av skisser på et ark bli til virkelighet! ;)) Skal gå ut å ta et bilde av "katastrofeområdet" slik det er nå, så skal dere få se det i kveld!

Håper du får en fin lørdag! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


Ingen kommentarer: