tirsdag 24. mai 2011

And here we go again... :)

Et av mange vårritualer hjemme hos oss er å ta en skikkelig vårrengjøring av sommerpaviljongen. Høst- og vinterstormen har gjerne med seg både blader og sand, som legger seg på veggsprossene, på gulvet, bordet, ja over alt!Hver vår bærer vi derfor tregulvet ut av paviljongen, vi har konstruert det slik at det enkelt kan løftes opp og bæres ut i 2 store deler (det er støpt betonggulv under), og deretter koster og spyler vi gulvet, skumlegger alt hvitmalt treverk, spyler veggene, vasker over veggene med en tue og så spyler vi igjen. Det samme hvert år, men i år var det også på tide å male grunnmuren igjen. På søndag hadde paviljongen stått og tørket i over en uke, så da fant jeg frem malekosten og ga grunnmuren på paviljongen et strøk både utvendig og innvendig, og alt ble så skinnende hvitt og rent og pent igjen!

Mens jeg holdt på der inne og paviljongen var helt tom kom jeg til å tenke på at kanskje vi skulle ha erstattet stolene i paviljongen med fastmonterte dype hvitmalte benker av tre langt alle veggene!! Jaa, jo, jeg kunne formelig se det hele for meg! Visst hadde det blitt koselig med benker med noen tykke gode benkemadrasser av skumgummi kledt i tekstiler med fargerike middelhavsfarger! Kanskje kunne selve benketrekkene hatt én snill farge, og så kunne jeg fylle benkene med de deiligste myke puter med spreke mønster og middelhavsfargene lys turkis, mørk orkidérosa, himmelblå, lys grågrønn ikke ulik den taket er malt med, kanskje noe hvitt... åhh det tror jeg hadde blitt helt supert!!

Ikke for det, paviljongen fungerer helt fint som den er, men kanskje er tiden inne for å tenke litt nytt også i denne paviljongen. Lysthuset ble jo helt himmelsk, vi stortrives der ute nå, og kanskje blir også denne paviljongen enda mere praktisk og enda flottere med benker og mengder av puter i herlige farger! Min kjære tente øyeblikkelig på idéen, så snekrer han benkene, så skal vel jeg male litt og skaffe puter, hi, hi! :))


Mens vi satt der midt på gulvet og planla, kikket vi begge opp i taket omtrent samtidig og sa "lysekrone eller noe?" Joda, kanskje det. Jeg har satt noen enkle streker på bildene i full fart slik at du skal kunne se det hele for deg du også. Benker, en lysekrone eller noe (kanskje 30 små papirlykter i himlingen?! :))) Fargerike puter finnes i mengder bl. a. på Kid nå om dagen, mener å ha sett at de også var på salg nå så her gjelder det å bestemme seg fort!

Hva tror du? Kan fungere, ikke sant? Nå skal jeg ut å ta noen mål! ;) Ha en finfin tirsdagskveld! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

4 kommentarer:

Tone's dager sa...

for en flott paviljong dere har, jeg tror det kan bli kjempekos med benker å masse spreke puter inni den :) Gleder meg til å følge med fremover.

Mita på landet sa...

Paviljongen er nydelig, og blir nok enda finere med planene dere har!
Det er gøy å se så mye kreativitet hver gang jeg er innom bloggen din- jeg blir full av inspirasjon!:)
Ha en fortsatt fin uke!

Åshild i bestemors hage sa...

Jeg er så imponert! Det har jeg vært mange ganger. En ting er å ha gode ideer, så ha kunnskapen til å gjennomføre og så orke alt arbeidet en ide medfører.

Dere har sikkert tenkt på det allerede. Men benkene må jo være løse for at dere fortsatt skal kunne ta ut gulvet.

Ann sa...

Tusen takk for så koselige tilbakemeldinger! :)) Benkene blir fastmonterte, men på en slik måte at de likevel blir enkle å ta løs og bære ut om våren! ;)))

Ønsker dere alle tre en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.