søndag 10. april 2011

Nymalte påskeegg og fargekoden på sjokolade!

Påskeegg trenger ikke være gule og oransje for å gi påskestemning. Jeg har malt påskeegg i flere dager nå jeg, alle påskeeggene jeg har malt er av den typen gule med skrikende mønster på, -du vet slike som selges i de fleste butikker nå om dagen til å ha påskegodteri i?

Glinsende gule påskeegg blir ikke lekkert hverken på spisestuen eller i stuen vår, så derfor har jeg nå malt dem alle eggene i lyse lette, matte, farger, og noen har blitt sjokoladefarget.

Her på bildene ser du noen av de minste påskeeggene jeg har malt. To strøk matt maling har de fått og deretter har jeg malt en stk. påskekanin på hvert av eggene ved bruk av en hjemmelaget sjablong (av papir) og en svamp. Påskekaninen er "stemplet" på eggene med svamp, deretter malt over med et tykt lag maling med en liten pensel. Så enkelt, men så lekre de ser ut nå der de ligger på et stettfat i spisestuen! :))Fargen sjokolade kunne vel egentlig vært et bloggeinnlegg i seg selv, for du verden så mange farger som hevdes å være fargen sjokolade i malingsforretningene! De fleste fargene var jo mer røde enn de var brune!! Jeg ga opp til slutt, og måtte selv finne frem til en farge som faktisk ser ut som sjokolade! Hvis du vil prøve min sjokoladefarge så er fargekoden på "Glassveranda-sjokolade" (hi, hi :))) følgende: S7020-Y30R. Malingen jeg brukte er akrylmaling glans 10 (matt).


Jeg har flere påskeegg liggende klare som jeg skal ta bilder av i dagslys i morgen. Et kjempeegg er også dekorert. Plantebenken jeg malte skal du også få se i løpet av uken som kommer. En stemningsrapport fra drivhuset blir det også! 


Ha en fin søndagskveld og en flott ny våruke! Nå er det ikke lenge igjen til påske! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:3 kommentarer:

bestemorshage sa...

Jeg var spent. Dette ble virkelig lekkert.

Ann sa...

Takk du :)) Selv ble jeg nesten litt satt ut av hvor lekre de plutselig var innvendig disse påskeeggene, hi, hi :O) Da eggene hadde en glinsende fargesprakende "bråkete" utside la jeg ikke merke til det. Det var ikke før de ble malt i lyse støvete pasteller + sjokolade at jeg la merke til eggenes pene og detaljrike innsider! ;)

Ha en fin uke! :O)

Klem, Ann.

Sang Tao - Judith sa...

Hei! Så søte påskeegg du har laget! Herlig med kanin på. Jeg holder på med å male påskeegg selv jeg, men er ikke kommet helt til bloggbart stadie enda;)
Judith