søndag 10. april 2011

Gi påskekurven en rustikk finish

En vanlig kjedelig stråkurv får fort litt mere personlighet om du gir den et strøk med en av dine favorittfarger. Jeg kjøpte to nye kurver før helgen.

I hver av disse kurvene skal jeg legge et stooort påskeegg med påskegodteri i, en koselig familiefilm, et kosedyr, kanskje en bok, et påskeblad og kanskje noe annet spennende småtteri. Ungene skal få hver sin påskekurv på påskeaften. Under påskefrokosten skal de få hvert sitt skattekart, og så må de ut for å lete etter påskeoverraskelsen! ;)

Tanken er å gjøre påskekurvene til en tradisjon i påsken, på lik linje med julestrømpene som vi henger opp på peisen på lille julaften. En påskekurv med påskeoverraskelser i er helt sikkert like spennende når de en dag blir 17 år som når de er 9. Det kommer jo helt an på hva man putter i kurven.

Ungene har alltid fått påskeegg på påskeaften. Vi pleier å gå ut å lete i hagen for å se om påskeharen har lagt egg til oss der. Jeg har en sterk mistanke om at ungene allerede for mange år siden har forstått at påskeharer er fabeldyr, men en skikkelig skattejakt synes de er veldig gøy fremdeles.

Etterhvert som de blir eldre syns de vel det også skattejakt er "teit", men overraskelser håper jeg da alltid vil være gøy, og jeg håper de vil glede seg til mammas påskekurv også når de blir 17, 18, 19 og 26 år! :))) Det skal ikke være kostbare gaver i kurvene, bare påskegodteri og litt påskemoro.

Slik så kurvene ut før de ble malt. Jeg brukte en vanlig veggmaling, vannmaling glans 10 (matt), i en lys grågrønn farge, og så børstet jeg fargen lett på med en vanlig malekost. Det tok ca. 10 minutter i male hver kurv så dette prosjektet burde ikke skremme selv de travleste av de travle!

Malingen er ikke heldekkende, men det var heller ikke meningen. Med en heldekkende farge har kurver lett for å bli for "søte". Jeg synes kurver som oftes er vakrere med en rustikk finish.

I morgen - ehh senere i dag - skal du få se noen av påskeeggene jeg har malt! Ha en fin søndag! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

2 kommentarer:

Sologbolig sa...

Smart idè med påskekurver. Og fine var de også. Ha ein flott søndag!

Ann sa...

Takk, ha en fin ny uke! :))

Klem, Ann.