søndag 3. april 2011

Gjør det selv!

NIB (Norske interiørblogger) sin april-utfordring er "Gjør det selv", og her føler jeg meg virkelig hjemme må vite, for kort forklart til de av dere som ikke vanligvis er innom Glassveranda så har vi et Gjør-det-selv-hus med nesten bare Gjør-det-selv-møbler og andre Gjør-det-selv ting i! :))

Jeg og min mann kjøpte et lite og gammelt trehus for nå ca. 14 år siden. Vi tegnet drømmehuset, vi skulle restaurere det gamle huset, bygge om og bygge på, men etter å ha estimert byggekostnadene så vi helt klart at dersom husprosjektet vårt skulle la seg realisere så måtte vi gjøre alt byggearbeidet selv! (Unntatt strøm- og rørarbeidene da som ikke er lov å gjøre selv). Å skulle leie inn tømrere/snekkere/murere/malere/taktekkere og lignende for å realisere husdrømmen ville ha blitt for kostbart, så vi tok heller tiden til hjelp. Arealet er i dag på 590 m²: I tillegg til hovedhuset har vi bygd paviljonger, lysthus, garasje, vinterisolert utebod og et lite drivhus. Alle ettermiddager, kvelder, helger og ferier i 10-12 år gikk med, og husbyggingen ble etter hvert en livsstil heller enn et byggeprosjekt. Vi har kost oss med arbeidet, grått litt også til tider, men mest kost oss! :) Du kan lese vår husbyggehistorie HER dersom du har lyst til å vite mere om Gjør-det-selv huset vårt ;))

Jeg elsker særegne, unike, møbler i uvanlige formater, møbler som du aldri ville finne i en møbelforretning om du så lette i tiår! Dette har resultert i at jeg og min kjære selv har snekret stort sett alle møbler hjemme hos oss. Enten har vi bygd dem selv fra grunnen av ut fra egne behov, idéer og skisser, eller så har vi kjøpt nye møbler i butikken for så å bygge dem om til det nesten uigjenkjennelige før de ble tatt i bruk. Jeg er opptatt av gjenbruk av både ting og materialer, og ikke minst redesign.

J
eg holder stadig på med nye Gjør-det-selv prosjekter, må ha utløp for kreativitet og innfall, hodet mitt tar aldri ferie og jeg tror det muligens hadde eksplodert hvis jeg ikke hadde hatt huset vårt som lekegrind! ;) De store prosjektene er vi stort sett ferdige med nå, men helt ferdige blir vi heldigvis aldri, hi, hi! ;) Nye litt mindre prosjekter i hus og hage har vi alltids plass til! ;))


Jeg har blogget i snart 2 år nå, og de fleste prosjektene mine disse to årene har jeg blogget om, det er derfor MANGE Gjør-det-selv prosjekter å finne her på Glassveranda. Jeg har laget en bildemeny som skal gjøre det enda enklere å lete i arkivet over nye og gamle Gjør-det-selv prosjekter her på bloggen. De fleste prosjektene finner du allerede i bildearkivet, flere kommer til etterhvert. Hvis du tar en titt i menylinjen øverst på bloggen under logoen/headeren finner du "DIY OG GJENBRUK". Klikker du på "DIY OG GJENBRUK" så vil du se at du får opp en oversiktlig bildemeny over alle DIY og Gjenbruk-prosjekter som finnes her på Glassveranda (Unntatt jule-DIY). Klikk på et bilde, og du kommer direkte til tilhørende DIY-prosjekt! Håper du finner idéer der som kan være til glede/nytte i inne- og uterom! :))

J
eg vil gjerne være med i NIB sin april-utfordring "Gjør det selv", men så var det å bestemme seg for et bilde... Vi har jo bl. a. tegnet og snekret hele lysthuset selv, vi har snekret den store gustaviansk-inspirerte benken selv inni lysthuset selv, snekret skoddene selv, laget hyller o.s.v., men dette er jo et ganske så omfattende "Gjør-det-selv" prosjekt da... Vitrineskapet vi lagde av gamle vinduer er jeg kjempefornøyd med, men kanskje burde jeg velge et bilde fra et prosjekt som er mere overkommelig for alle som har lyst til å lage noe selv? Et enkelt kvelds- eller helgeprosjekt? En smykkestumtjener er nyttig, en kasse med hjul på er noe alle kan få til. Benken på badet ble super...
Hengebenken i hagen som jeg lagde av en gammel hjørnesofa er jo et veldig aktuelt prosjekt nå som det snart er sommer og tid for hage, hagestuer og uterom... Jeg tror jeg rett og slett velger hengebenken jeg! Det var et enkelt prosjekt som passer for "hvermannsen". Slike gamle sofaer selges rimelige i de fleste bruktbutikker, folk som jeg som ikke liker å sy kan lage de lekreste kornsekkputer ved hjelp av en sjablong og litt tekstilmaling, hengebenk-prosjektet lar seg helt fint gjennomføre i løpet av en vanlig helg, og sist men ikke minst: Det er jo våååår! :O)) -Og da passer det jo fint med et uteromsprosjekt?


NIB må selvsagt gjerne låne steg-for-steg bildene som tilhører hengebenkprosjektet og fjerne "Glassveranda"-logoen på dem også, dersom hengebenk-prosjektet mitt skulle bli et av dem som blir utvalgt til Gjør-det-selv-inspirasjon for andre. Bloggoppsettet mitt lar meg ikke legge ut store bilder her i innlegget, men disse bildene her i dette innlegget har størrelse 30 x 20. (For å se bildet stort: Dobbeltklikk på bildet. Hold inn "Ctrl"-knappen mens du trykker på "+"-tegnet. Da får du det opp stort men likevel ikke kornete :))

Flere Gjør-det-selv prosjekter finner du i bildemenyen "DIY OG GJENBRUK", som du finner i menylinjen øverst her på bloggen under logoen/headeren. Ha en fortsatt fin søndag! :0)

Klem, Ann, Interiørbloggen Glassveranda.

Er du som jeg veldig glad i Gjør-det-selv-prosjekter, så følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

5 kommentarer:

Lykkeliten sa...

Det er et fantastisk utvalg av flotte Gjør det selv prosjekt hoa deg.

Jeg tar av meg hatten, blir imponert og lar meg inspirere.
Tusen takk for at du deler med oss!

Line fra huset på landet sa...

Oj. DIY-utfordring er jo midt i blinken for deg Ann:) Du har jo så enormt mange av de prosjektene.. helt fantastisk at du deler dem med oss lesere. Det er virkelig inspirerende!! Men hva skal du egentlig velge deg ut av DIY til utfordringen??.. må være vanskelig.
Vinner ikke du, da skjønner jeg ingenting!!
Nyt søndagen min venn:)
Klemmer fra Line

Ann sa...

Å tusen takk for så utrolig koselige tilbakemeldinger!! :)) Hi, hi, takk for det Line, men det er veldig mange flotte Gjør-det-selv prosjekter med i NIBs april-utfordring, så vinnersjansene... ! :D Men det hadde jo unektelig vært morsomt å i hvertfall havne i NIBs inspirasjonsarkiv nå som det gjelder DIY, ettersom Glassveranda helt klart er en Gjør-det-selv/DIY-blogg! ;) Jeg deltar med hengebenken med kornsekk-putene, så får vi bare vente å se om de liker den :)) Uansett håper jeg at NIB-utfordringen gjør at flere finner frem til Glassveranda. Det viktigste for meg er ikke å vinne, men å få lov til å dele idéer og kreative påfunn med andre interiørinteresserte! ;))

Ha en fortsatt fin søndag! :0)

Klem, Ann.

carina sa...

Så mye fint du hadde her!
Legger meg til som følger og gleder meg til å følge deg videre!:)

Anonym sa...

Hi,
I only want to say : I love your blog.
Greetings from Germany.
Die Kissen sind besonders schön ;O)
Ju :->