søndag 20. mars 2011

Prosjekt Smykkestativ - Del 1: Skisse av en smykkestumtjener

Dette er et ganske lite "Gjør-det-selv"-prosjekt, men for meg likevel et viktig et! Jeg har svært mange smykker! Noen veldig få og enkle gullsmykker, noen av sølv, men veldig, veldig mange arts and crafts-smykker, Pilgrim, Murano kunstglass-smykker fra Venezia og andre kunstneriske smykker. Jeg bare elsker sjeldne smykker, og kjøper derfor helst smykker når vi reiser, så er jeg sikker på å finne unike smykker, armbånd og ringer som ingen andre jeg kjenner har maken til ;)

Men, jeg har ikke hatt noe bra system for lagring av smykker... Jeg har flere smykkeskrin, og et smykketre, men et til tross for dette blir det liksom aldri helt system i smykkene... De er spredt på flere steder, floker seg sammen og smykketreet jeg har er rett og slett for kort! De lengste smykkene blir derfor lagt i en liten kurv, og når jeg leter etter et bestemt smykke er det nesten til å bli gal av før jeg har funnet det og fått slitt det ene løs fra resten av dungen! I det heletatt en respektløs måte å oppbevare "skattene" sine på!

Så nå skal det bli system i sakene! Jeg har lett i mange år etter et smykkestativ som var høyt nok til å henge de lengste smykkene på, et som er oversiktlig, gjerne en smykkekarusell som kan snurres, men jeg har ikke funnet det noe sted. Det ene stranglete, pinglete, korte og ustø smykkestativet etter det andre har jeg blitt vist når jeg har spurt etter et smykkestativ i butikkene, så nå har jeg rett og slett laget et skisse av et smykkestativ, -en 8-armet "smykke-stumtjener-karusell" som er akkurat slik jeg vil ha det! Min kjære har i dag kjøpt inn delene vi trenger til å kunne "sy" det sammen i morgen, og du skal etterhvert få se bilder av den nærmere 80 cm høye smykkestumtjeneren min, og du skal selvsagt også få en "Gjør-det-selv"-oppskrift i tilfelle du trenger en smykke-stumtjener du også! ;)

Ha en riktig fin søndag! :)

Klem,
Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

2 kommentarer:

Nanna sa...

Du har så underbara bilder här inne. Man blir ju helt galen av längtan till våren och sommaren!!

Ann sa...

Hi, hi, takk du! :)) Jeg kjenner den følelsen! ;) Men det blir, det blir vår straks! :O)

Klem, Ann.