fredag 18. mars 2011

En ny bordbrikke, ny vin, cherrytomater med basilikum og endelig fredag!

Ungene overnatter hos besteforeldrene i natt, så kanskje burde vi ha benyttet anledningen til å dra på besøk hos venner, invitere noen hjem til oss på middag, spise ute på restaurant, gå på en konsert eller lignende, men vi hadde rett og slett ikke lyst! Vi slapper best av hjemme vi, alene, sammen, med litt god mat, en god vin, fyr i peisen, levende lys, rolig musikk... da kommer fredagsfølelsen, helgestemningen, hvilepulsen!

Fredag hjemme hos oss er hjemmelaget Margherita-pizza med en god vin til, etterfulgt av noen late timer ute i spaet i 39 graders vann opp til haken med massasjedysene på fullt, mens vi snakker litt om uken som gikk, uken som kommer, -men det meste av tiden ligger vi bare der og halvsover, nyter varmen fra vannet, den friske luften, vinen, og kjenner på gleden over, og roen forbundet med, at det endelig er helg gjen!Vi er unektelig rutinemennesker min kjære og jeg. For enkelte er rutine forbundet med kjedsomhet, men jeg forbinder det med trygghet. Jeg liker ikke overraskelser, -de overraskelsene jeg har hatt i livet har ikke vært av positiv art. Jeg kjeder meg aldri og er lett å glede, og det tror jeg egentlig er en fin egenskap.

Jeg har fulgt nøye med på nyhetene denne uken, og tenker at vi er utrolig heldige vi som bor her i trygge Norge! Her er ingen jordkjelv, finanskriser, tsunamier, flom, sult, atomulykker, krig, vannmangel eller andre større katastrofer, nei her er det ikke så mange overraskelser i hverdagen! Men er det kjedelig? Nei, det er trygt! Jeg drømmer om et eget feriehus i varmere strøk, men det er ikke noe jeg trenger, jeg gleder meg til sommeren, men den kommer, den kommer. Jeg føler en komplett indre ro her jeg sitter i sofaen, er bittelitt oppgitt over at jeg ikke rakk å besvare noen ekstra koselige mailer som jeg fikk denne uken, men det er jo ingen krise. Mail kan besvares f. eks. i morgen. Klær kan vaskes i morgen. Gangen kan vaskes i morgen. I kveld skal vi bare kose oss!

Noen overraskelser er likevel ikke så verst, -slik som denne vinen! ;) Har ikke smakt denne før, men det viste seg å være en herlig lett og god sommervin! -Og jeg bare fullstendig elsker selve vinflasken som har design som en vanlig vinkaraffel, bordvin, slik de ofte ser ut der de står på bordet på en restaurant ved Middelhavet! Denne flasken skal ikke resirkuleres, den skal jeg beholde! Like flott som vannkaraffel som vinkaraffel i sommer!

Den nye bordbrikken (lille duken) min kjære kom hjem med var også helt herlig! Jeg er som sagt lett å glede, og jeg ble kjempeglad for denne nye bordbrikken! :)) Den ble så lekker i den gråhvite brettkurven min som jeg ofte bruker til å frakte ting til og fra kjøkkenet i, og ut på terrassen når været tillater det! ;)

Hva er det røde på fatet mitt? Jo det er litt enkel fredagssnacks! -Kan anbefales på det varmeste og det tar bare minutter å lage den: Del cherrytomater i to eller fire deler med en kniv, ha over litt extra virgin olivenolje, -en god en! Ha deretter over litt mye knust salt og godt med frisk finhakket basilikum! Har du ikke det kan du bruke tørket krydder, men da kan du med fordel la krydderet hvile i oljen i romtemperatur noen timer før du spiser tomatene. Legg en skje frisk aioli eller hvitløks-dressing til å dyppe tomatene i på fatet, og du har en kjempeenkel, aldeles nydelig og ganske sunn helgesnacks, som passer fortreffelig til en god vin! ;)

God helg! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

2 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilket livsnjutarinlägg, det vattnas i munnen när jag ser detta, så läckert det såg ut med tomaterna i skålen och vinet, underbara och inspirerande bilder!!! Mari.

Ann sa...

Takk, skal ikke så mye til for å skape et litt ekstra helgestemning! ;)) Jeg koste meg skikkelig med tomatene mine jeg! :))

Nå gleder jeg meg til ferske cherrytomater fra eget drivhus, hi, hi, -vååår! :0) Ha en fin ny våruke!

Klem, Ann.