søndag 9. januar 2011

Lyst, lett, eklektisk, moderne og eksklusivt!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 3 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører de to kanadiske interiørarkitektene Christine Ralphs og Michelle Lloyd som sammen driver det kanadiske selskapet Lloyd Ralphs Design. (All 3 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected Canadian interiør designer company Lloyd Ralphs Design).

Lyst, lett, eklektisk, moderne og eksklusivt! Det er kort fortalt hva disse interiørbildene fra Lloyd Ralphs Design representerer, og jeg synes denne stilen bare er helt fantastisk nydelig!

Lyse, luftige rom med volum, spekket med vakker kunst, litt håndverk, unike antikviteter og ultramoderne designmøbler side ved side! Bedre kan det nesten ikke gjøres!


Hvite eller lyse og monokrone, matte vegger og tak er et fantastiske utgangspunkt for de fleste interiørstiler, og kanskje spesielt for den eklektiske stilen! Hvorvidt den eklektiske stilen er en stil i det heletatt er imidlertid et omstridt tema, for den eklektiske stilen handler om å ta det en liker aller best fra alle stilearter og tidsepoker og sy det hele sammen på en unik, personlig, spennende og smakfull måte.


Selv om den eklektiske stilen handler om å ta i bruk elementer fra mange forskjellige stilarter og trender, kan det være greit å finne en "rød tråd" i det hele, holde seg til én fargekoordinert palett slik som det er gjort her. Hvitt er hovedfargen i rommet, bruntoner og sort er brukt som kontrast til det hvite, eller som mellomfarge. I tillegg er det tatt i bruk en tilbehørsfarge. På det øverste bildet rødt, det midterste elfenben, på det nederste noen lyse lekre blåtoner.P
ersonlig synes jeg at den eklektiske stilen er den vakreste av alle interiørstiler, forutsatt at hovedfargen som brukes i interiøret
er hvitlig eller en annet svært lys farge. Jeg er ikke fullt så begeistret for tunge, mørke eklektiske rom. De har lett for å fremstå som klaustrofobiske, kvelende, hvis man skal tilbringe mye tid i rommet. Eklektisk, men lyst og lett må det være! ;) Det må heller ikke bli for mye av det ultramoderne i rommet, jeg foretrekker rom hvor det er hovedvekt av antikviteter i interiøret, som de to helskjønne stolene på dette nederste bildet, gjerne i kombinasjon med moderne kunst! -Nydelig!

Flere rom i denne stilen, og andre vakre interiører, finner du her: Lloyd Ralphs Design.

Ha en riktig fin søndag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


1 kommentar:

Tina - Oppussing og Drømmer sa...

Hei Ann:)
Tusen takk for hilsen på bloggen min, og riktig godt nyttår til deg også:)
Nei jeg har ikke vært noe flink på hverken blogging eller kommentarer på lenge, men titter innimellom på blogger:)
Alt er bare bra her, men har hatt mye med oppussing, full jobb, tenåringssønn og hans aktiviteter og skole, og så ble jeg tante til en niese oktober 2009 og en nevø i oktober 2010...og da blir det mye kos med dem ;)+ at jeg har hatt en operasjon (5 operasjoner siden 2007...men alt er bare vel)
Men hvem vet...kanskje jeg tar det opp igjen? ;)
Ønsker deg en fin søndagskveld!
Klem Tina :)