tirsdag 11. januar 2011

Louis Ghost fra Kartell

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at dette nydelige bildet tilhører Metropolitan Home, et interiørmagasin som dessverre ble nedlagt i desember 2009. (The photo belongs to Metropolitan Home magazine, an interior magazine which sadly was closed with the December 2009 issue).

Denne stolen produseres av den italienske møbelprodusenten Kartell. Stolen er designet av den franske industridesigneren Philippe Starck, og er en kopi av barokkens armlene-stoler slik de så ut på Louis XVs (Ludvig den 15.s) tid. Stolen av laget av polykarbonat, bedre kjent som Lexan, ser ut som vanlig transparent Plexi-glass, men den er tilnærmet uknuselig.

Louis Ghost fra Kartell ble lansert i 2002 og har i løpet av disse 8 årene rukket å bli et ikon i interiørverdenen! Den brukes minst like mye av stylister i dag da den kom på markedet for åtte år siden. Du har sikkert sett stolen på svært mange interiørbilder i magasiner og interiørbøker de siste årene, og det er kanskje ikke så rart for visst er den nydelig der den ofte står presentert i skapt dagslys i lyse lette interiører omringet av storslåtte moderne oljemalerier og vakre antikviteter? Jeg foretrekker naturmaterialer, har alltid gjort det, malt tre med vakker patina, mørk, oljet Provence-eik, stein, kvist o.s.v., men denne stolen er unntaket!! Du ser stolen enda tydeligere på det midterste bildet i dette blogginnlegget.

Louis Ghost fra Kartell står nå på ønskelisten min over ting til huset. Det vil si, jeg må bare prøvesitte den først, for å sjekke at den er god å sitte i og anvendbar til det jeg skal ha den til, for jeg ville ha plassert min Ghost som pianokrakk foran det store mørke herlige gamle pianoet som vi kjøpte i høst. Pianoen og Ghost vil bli stående like ved den digre vitrineskapet som vi bygde av gamle vinduer og jeg tror den transaparente glassaktige stolen ville blitt prikken over i´en i dette hjørnet av spisestuen! Noen av dere som har en slik stol OG spiller piano? Kan du da være så snill å sjekke for meg om Ghost er egnet som pianokrakk? :)) Ghost koster ca. kr. 2000,-, -ikke så mye verre enn vanlige spisestuestoler med armlener? ;)

Kartell har en annen tøff stol i sin produktportefølje, nemlig de blomstrede/mønstrede Mademoiselle-stolene, også de designet av Philippe Starck. Jeg synes de er knalltøffe, men de passer overhodet ikke inn her hjemme hos oss, de blir moderne på en helt feil måte... Men har du et hjem som designmessig tåler slike møbler, så kan du ta en titt på dem HER.

Nå må jeg å trene!!! Vi har bare 11. januar og jeg har allerede brutt nyttårsforsett nr. 2! Hjelpe meg hvordan skal dette gå, hi, hi! ;))

Ha en fin ettermiddag! :)

Klem,
Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


2 kommentarer:

Linda sa...

Jeg har fire ghost stoler på kjøkkenet til et gammelt hvitt spisebord, Jeg synes de er utrolig gode å sitte i, og en artig detalj. Datteren vår har èn med armelener foran sminkebordet sitt, med en hvit pels over. Jeg tror nok disse stolene blir fine som pianokrakk, og om ikke så passer den til alt annet:)

Bringen Blomster sa...

Disse står også på min ønskeliste! Har to ledige plasser som "skriker" etter en Ghost ;) Må bare overtale den bedre halvdelen først... :))
-synnøve-