søndag 23. januar 2011

Hjemme igjen med fullt oppladet batteri, litt nytt nips til huset i kofferten, nye skisser i tegneblokken og hodet er fullt av nye idéer!

Milde himmel så deilig med litt skikkelig sommer nå midt på vinteren! Etter en drøy uke i 25-26 varmegrader i sol fra knallblå himmel er jeg nå hjemme fra Gran Canaria igjen med fullt oppladet batteri! Ja dette var virkelig balsam for et frossent, nedsnødd, sommerlengtende vinterhjerte, hi, hi! ;))

I kofferten min ligger det mye ganske mye spennende ikke-ekte smykkebling, jeg elsker smykker og klokker, -tror det sikkert er en "jentegreie" som også andre kjenner seg igjen i? ;) Men i kofferten ligger også litt nytt nips til huset som jeg har kjøpt i ferien!


Det er ubestridelig mye plastikk, "jalla", tull og tøys, i butikkene på Gran Canaria ja, men godt gjemt blant alt dette finnes det tre bittesmå, men fine og virkelig spennende, butikker som jeg bare innom hvert år. Den ene selger asiatisk kunst og håndtverk, røkelsespinner m.m. Butikken er eid og drevet av en Buddhist og vareutvalget bærer - heldigvis - tydelig preg av det! :)) Den andre butikken selger antikviteter, bl. a. asiatiske antikviteter: Marionett teaterdukker, treskulpturer o.l. Den tredje selger afrikansk kunst og håndtverk.

Jeg så maaange ting jeg hadde lyst på i disse tre butikkene, men klarte å begrense meg (... eller, egentlig var det vel koffertstørrelsen som tok seg av den saken... ;)) De eldgamle helskjønne asiatiske marionett-dukkene var ganske så kostbare, ellers hadde jeg kjøpt en aldeles nydelig trehest som jeg fant der! En stor, elegant, teaterhest av heltre med nydelige "støvete" tibet-farger og -mønster, med de vakreste utskårede detaljer og utsmykninger, men denne ville nok, dessverre, tatt fullstendig knekken på feriebudsjettet mitt! Sukk mitt hjerte, jeg måtte bare innse at det var galskap å kjøpe den marionett-hesten... Jeg kjøpte likevel tre ting til huset, én ting i hver av disse nisjebutikkene, og disse tingene skal du selvsagt få se i løpet av kommende uke. -Jeg må bare pakke ut først!! :))Jeg kjenner at jeg har hatt veldig godt av å sprade rundt i bikini, sommerkjole og sandaler den siste uken, og det har også min kjære og ungene våre! Vi formelig stråler av sommerlykke alle sammen! Vi har bare kost oss sammen fra morgen til kveld, lekt i bassenget, hoppet i sanddynene i Maspalomas, døset i solsengene ved bassengkanten, gått turer langs strandpromenaden og sett på blomstrende trær og kaktuser i de nydeligste sommerfarger! Vi har sett det vakre blåturkise havet, milevis med strender, følt varm hvit sand mellom tærne, bølgebrus rundt soloppvarmede ankler, hørt palmene suse, fuglene kvitre. Vi har tørket nyvasket hår i varm mild sommerbris på terrassen mens vi har sett vakre solnedganger og kost oss med et glass kjølende sprudlevann, lyttet til alle sommerglade barn leke i solnedgangen, sommerglade mennesker snakke og kose seg ute på terrassene og ved bassenget, og så all sommermusikken da, latter, duften av mat, krydder, ettersolingskrem og sommerglede!... sukk som jeg elsker sommeren!

En frisk kledelig brunfarge har vi også fått alle som én! Sommerminnene skal vi nå "leve på" frem til at våren kommer også hit til Norge en gang uti april/mai, -ja minnene om sommerfarger, sommersmaker, sommerdufter, sommerlyder og sommerfølelsen! - Og det skal jeg nok klare heeelt fint! ;)) Før vi dro føltes det som om det var uendelig lenge til mai. Nå, kun en drøy uke senere, synes det som om mai er rett rundt hjørnet! Hi, hi, visst er det forunderlig - og vidunderlig! - hva litt sol og varme gjør med oss!I tilegg til fullt oppladete batterier og litt nytt nips i kofferten har også tegneblokken min fått en rekke nye skisser i løpet av uken og hodet mitt er fullt av nye idéer! -Men mer om dette senere! Nå skal jeg pakke ut av koffertene og vaske et "fjell" med skittentøy! -Det hører også med til slike ferieturer men jeg gjør det med glede! ;) Etter at jeg har pakket ut skal jeg til Plantasjen for å kjøpe blå Hortensia og tulipaner i spreke vårfarger for å få litt vårstemning i stuen vår! Ingenting er bedre enn levende fargerike blomster i huset på denne årstiden! Nå som alt er i sort-hvitt/grått ute og vi har snø, is, mørke og kulde på alle kanter enda en liten stund er det fint å kunne tjuvstarte våren med å lage vårstemning innendørs! Jeg skal også plante perleblomst-løkene mine i dag dersom det blir tid til det, -da står de så fint i vinduskarmene uti februar/mars fram til at det er tid for påskeliljer i alle størrelser og varianter! Jaaa nå kjenner jeg at våren snart er her, hi, hi! :))) Jeg fikk nesten lyst til å vaske vinduer!... Nesten! :D

I kveld skal jeg og min kjære ha "fredag"! :)) Det blir fyr i peisen, levende lys, hjemmelaget Margherita-pizza, rolig musikk, skravling, et glass eller to med noe rødt i, kanskje gjennomgang av siste ukens post og aviser hvis vi orker det i kveld, og så skal vi ut i spaet å halvsløve resten av kvelden med massasjedysene stilt inn på "full guffe"! ;)) Sydensenger er steinharde, hi, hi, så i dag trenger jeg det virkelig noen timer ute i massasjebadet! - Og jammen skal det også bli godt å sove i min egen seng i natt! ;)

Ha en herlig søndag! :0)

Klem, Ann, Interiørbloggen Glassveranda.

6 kommentarer:

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Så deilig dere har hatt det! Sikkert avslappende og godt på alle vis.
Og dette til tross; alltid godt å komme hjem igjen:-)
Herlige bilder - og musikk! Må bli her en stund og nyte den:-)
Kos dere i spaet - heldiggriser:-)
Klem fra Hjørdis

Bettum Villa sa...

Velkommen hjem! Den ferien hørtes virkelig deilig ut altså.. kunne godt tenkt meg en slik uke jeg også ;). Men puster ut å tenker at våren er i annmarsj... snaaaart.
Gleder meg til å se hva du har kjøpt deg.

Klem Madelén

Bekka sa...

Velkommen tilbake - dette hørtes ut som en flott ferie - deilig å komme uthvilt og full av nytt pågangsmot tilbake i hverdagen igjen!
Ha en fin søndagskveld :)
Klem fra Bekka

Janicke sa...

Dette så helt utrolig herlig ut. Sol, varme, kald øl, sand, saltvann og solkrem....kan man ha det bedre? :)

Ønsker deg en riktig god uke :D

Anette Willemine sa...

Ååå, DET hørtes deilig ut! Tenker dere har hatt det nydelig i varmen og solen! :)

Så flott du har fått det på bloggen din nå! :)

Ønsker deg en glad start på uken!

Klem,
Anette Willemine

Turid sa...

Høres helt herlig ut! Godt å dele opp den lange vinteren vi har her nord, med en uke eller to i sol og varme ;-) Velkommen hjem! :-) Klem, Turid