mandag 24. januar 2011

En ny Buddha-figur i samlingen

Det er ingen hemmelighet at jeg samler på Buddha-figurer og er fasinert av Buddha-filosofien. Som nevnt i gårdagens blogginnlegg kjøpte jeg noe nytt nips til huset i ferien, og denne vakre Buddha-figuren av heltre er en av tingene jeg hadde med meg hjem i kofferten! :))

Som også nevt i gårdagens blogginnlegg er det ubestridelig mye plastikk, "jalla", tull og tøys, i butikkene på Gran Canaria ja, men godt gjemt blant alt dette finnes det tre bittesmå, men fine og virkelig spennende, butikker som jeg bare innom hvert år! Den ene selger asiatisk kunst og håndtverk, røkelsespinner m.m. Butikken er eid og drevet av en Buddhist og vareutvalget bærer - heldigvis - tydelig preg av det! :)) Den andre butikken selger antikviteter, bl. a. asiatiske antikviteter: Marionett teaterdukker, treskulpturer o.l. Den tredje selger afrikansk kunst og håndtverk.

Denne håndlagde Buddha-figuren i heltre var en av de tingene jeg bare måtte ha! Jeg falt fullstendig for den: Formen og roen, og ikke minst fargen! Den har en herlig læraktig og fløyelsmatt brunfarge, -en farge som man ofte ser på instrumenter av tre: Pianoer, fioliner, celloer m. fl. Nærmest en lys kanelfarge som jeg synes er så vakker, så vakker. Den er detaljrikt utskåret og et helt lite kunstverk. Kort fortalt: Denne Buddhaen klarte jeg bare ikke å gå ifra! ;)

Buddhaen som er ca. 25 cm høy har nå fått plass på den lange skjenken som står under det buede vinduet i stuen vår ved siden av stettfatet med gamle nøklene og lommeur på. Her synes jeg den ble en spennende detalj blant antikviteter og grønne trær i bleke terracotta-krukker, og der er jeg også sikkert på å få se den hver eneste dag, slik at den kan minne meg på om hva som er viktig i livet og i hverdagen! :))

"He is able who thinks he is able". (Buddha).
Fritt oversatt: "Du klarer det du virkelig har troen på at du klarer!"

"The purpose of our lives is to be happy". (Dalai Lama).
Fritt oversatt: "Meningen med livet er å være lykkelig!"

- og hundre andre viktige ting fra Buddha-filosofien som ikke kan sies og tenkes ofte nok i hverdagen! ;)

J
eg ønsker deg en fortsatt fin kveld, og en hyggelig og produktiv dag i morgen!

Klem,
Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


3 kommentarer:

Bekka sa...

Den var fin! Er også veldig glad i Buddhafigurer :)
Ha en fin dag!
Klem fra Bekka

Anonym sa...

Likte denne! Han ser ut til å meditere dypt. skal til Gran Canaria snart. I hvilken by/sted er butikken og hva heter den? Takk, hilsen NIna

Ann sa...

Takk! :)) Denne er kjøpt på en bitteliten butikk inne på kjøpesenteret Cita på Playa del Ingles. Kommer du til senteret fra strandsiden så ligger butikken nesten innerst i senteret like før du kommer til restaurantene, med åpningen/døren mot nord og "ryggen" mot stranden. Den lille butikken er ganske anonym men er den eneste av sitt slag inne på dette senteret så kanskje kan du spørre etter den når du kommer dit for jeg husker ikke hva den heter dessverre. Også denne butikken er eid av en Buddhist (en nederlandsk dame faktisk! :o) Hun har aldri mange av hver figur, men et spennende utvalg forskjellige Buddha-figurer. -I det heletatt en veldig spennende butikk! -OG de har også de "ekte" røkelsespinnene der, -de som ligger i sorte esker du vet? Håper du finner frem!
Det er også en lignende liten butikk med et vanvittig antall spennende Buddhaer, teaterdukker (antikviteter) m.m. inne på Yumbo-senteret. Jeg vet heller ikke hva den butikken heter, kun hvor den er. Den er på "gateplanet", altså når du kommer inn hovedinngangen skal du ikke ned trappen men til høyre. Den ligger et sted det er ganske trangt og alltid mye folk og kan være litt vanskelig å få øye på blant alle bling-, kles- og klokkebutikkene, men spør du inne på senteret vil du nok få hjelp til å finne den og når du ser den kommer du ikke til å være i tvil om at du har kommet til riktig sted! ;)) -Fantastisk butikk!

Ha en riktig fin tur! :))

Stor klem, Ann :0)