søndag 30. januar 2011

Et herlig fargesjokk med sjokkfargen Cerulean-blå!

Milde himmel!!!! -sa mannen i fargehandelen i dag da han kikket ned i malingsbøtten min etter å ha blandet fargen slik vi ønsket den, tett etterfulgt av: "HVOR i all verden skal du ha DEN fargen?!!" :D Joda, den er sjokkblå, men er den ikke vakker? :)) Jeg synes dette er en av verdens vakreste farger, og akkurat denne fargen/fargepigmentene har vært i bruk i malerier i århundrer malt av verdens største kunstnere. Til tross for dette fantes ikke fargen Cerulean som standardfarge med kjent fargekode i noen av byens malerforretninger!!? Vi fant heller ingen farger som lignet, og det forundrer meg litt... er det bare jeg som liker sjokkblå?? ;)

Men så kom jeg på at jeg hadde en bitte liten tube skrylmaling av fargen Cerulean liggende hjemme, og at fargen også fantes på malepaletten min som hang hjemme i stuen, så vi kjørte hjem for å hente tuben og malepaletten og dro tilbake til en av malerforretningene som hadde utstyr for å analysere en farge for å kunne blande en som var helt maken! Så nå har jeg hele 3 liter maling av den nydelig fargen Cerulean-blå! :)))

Klar blå, himmelblå, azurblå, -ja fargen kan kalles så mye egentlig. På latin heter fargen Caeruleus, sannsynligvis etter ordet Caelum som betyr himmel. Fargen cerulean sies å være den reneste og klareste av alle blåfarger, den blåfargen som er å se på himmelen over middelhavslandene på en av årets klareste oktoberdager. -Kanskje ikke så rart at jeg elsker denne fargen egentlig! ;))

Om den lille tuben min som det står "Cerulean blue" på var 100% korrekt kan jeg ikke love, men dette er i hvertfall ikke langt unna den "perfekte" Cerulean-fargen. Fargekoden som står på min nye malingsbøtte er S2065-B, -så vet du dét om du liker fargen og kunne tenkt deg tilsvarende sjokkblå maling! ;) Så får malingsspesialistene gjerne krangle seg imellom om hvorvidt fargen kan kalles Cerulean blå eller om vi rett og slett må kalle denne fargekoden Glassveranda-blå heretter for å være på den sikre siden! ;)

HVOR i all verden jeg skal ha denne fargen? Vel, går alt etter planen skal du få se det, i hvertfall noe av det, i morgen! Jeg må sove nå, ble en lang innholdsrik lørdag dette!

Ha en koselig søndag! Jeg skal male det meste av morgendagen også jeg regner jeg med... slik som badprosjektet mitt har utviklet seg så er jeg neppe ferdig med det første, - og i morgen kveld håper jeg å ha bilder å vise dere av noe av det som nå foregår i 2. etasjen hjemme hos oss... litt bad, litt skodder, og kanskje noe nymalt, veldig blått nips! ;))

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

6 kommentarer:

mona.z sa...

Ja, fargen var frisk og fin:) Venter spent på fortsettelsen:)

kathrine sa...

NYDELIG FARGE!

:))

mona.z sa...

Har tittet på bilder fra hagen din, utrolig flott. Har hatt et hagebord m/stoler og benk som var malt i en lignende farge, jeg kaller den himmelblå. Nå er det ødelagt (trenger mye lagringsplass til hagfemøbler, må snart bygge et hus til for dette;) Planlegger nå å bygge et lite lysthus, og skal male noen av møblene som skal stå der inne Himmelblå/asurblå/....i alle fall blå:)

Bestefars Verksted. sa...

Kansje skoddene blir blå....? venter spent....nydelig farge !!!!

Katharina sa...

Åååå som jeg gleder meg til å se hvor du skal ha denne fargen, har en mistanke etter å ha lest nedover på bloggen din:)
Fargen er jo bare HELT NYDELIG!!!

Skal gjemme på fargekoden ja:)
Ha en fin uke. Klem fra Katharina

Mita på landet sa...

Gledesspreder av en farge!:)