onsdag 22. desember 2010

Noen bilder fra julestuen vår og litt om engler i bur, rosiner m.m.

I morgen er det endelig lille julaften, og gjett om vi gleder oss til å pynte juletreet! :)) Både store og små hjemme hos oss ser nå frem til at julefreden skal senke seg i hjemmet, til at julestrømpene skal henges opp, juledukene skal legges på, spisebordet i spisestuen festpyntes til den store familiemiddagen på julaften, juletreet skal pyntes og pakkene plasseres under treet! -Og så gleder vi oss selvsagt til Tre nøtter til askepott på formiddagen på julaften!! En hyggelig tradisjon som vi voksne fryder oss like mye over som ungene! Ja mest sannsynlig ville det jo blitt jul i huset uten Tre nøtter til askepott også, men det tar vi ikke sjansen på å prøve! ;))D
isse bildene er fra stuen vår. Husker du det gamle fugleburet mitt? Jeg hadde en Eføy i det tidligere som vokste ut gjennom sprinklene. Eføyen... kremt... døde, og buret har stått tomt noen måneder nå, men nå har en liten engel flyttet inn i det gamle fugleburet i anledning julen. Jeg har satt døren i buret på gløtt slik at den ikke skal få klaustrofobi! :))
Den ene stuelønnen har omtrent ikke blader på denne tiden av året, men det gjør ikke noe for da synes bare de lekre istappene av glass enda bedre!

På stettfatet av glass hvor jeg har samlet en rekke gamle nøkler, lommeur m.m. har jeg satt noen keramikkengler. Det skal ofte ikke så mye til for å skape julestemning i et stilleben.

Fugleburet med glassengelen i står høyt under taket, i buevinduets vinduskarm. Her ser du også enda en av husets mange kranser!Et nærbilde av kransen. Enkel, men så vakker, så vakker, er den ikke?I enden av lysekronen henger en engel et par meter over gulvet. Jeg samler på engler, og i julen henger de, på lik linje med kransene, over alt i huset vårt! I bakgrunnen ser du fugleburet.Er litt usikker på om jeg har vist denne lysestaken her på bloggen tidligere? Den er i smijern, malt antikkhvit med en litt slitt finish.


Både store og små hjemme hos oss har nå fått juleferie! De fleste julegavene leverte vi i kveld, og i morgen skal vi først rydde litt, og så skal vi bare kose oss med resten av dagen med de siste juleforberedelsene. Bake julebrød med rosiner og sukater skal jeg også gjøre i morgen. De må være helt ferske til frokosten på julaften! :))Minner om at du finner mere juleinspirasjon i menylinjen rett under logoen/headeren her på Glassveranda! Her finner du også flere bilder fra vårt julehjem, borddekkings-reglene m.m. Ha en fortsatt fin kveld og en nydelig lille julaften i morgen! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


1 kommentar:

Maliva`s verden sa...

Fantastisk vakkert julehjem du har, og takk for nok et inspirerende år her på bloggen din. Gleder meg til å følge deg videre i år 2011. God jul til deg og dine. Julehilsen fra meg