lørdag 11. desember 2010

Julestemning med amaryllis i gullfiskbolle og kubbelys i melkespann

Jeg ble liggende fullstendig utslått av influensa noen dager, derfor har det vært litt stille her på Glassveranda de siste dagene, men nå er jeg på bena igjen! Selvfølgelig kjempekjedelig å få flere dager med høy feber, vond hals, tett nese, rennende øyne, muskelverk, hodepine og tilhørende null energi nå midt i juleforberedelsene, men samtidig; alt som går over er nå egentlig greit! ;)

Dette er amaryllisen som jeg plantet i en gullfiskbolle for en ukes tid siden. Gullfiskene våre har vokst ut av den for lenge siden, og bollen er sjelden i bruk til noe fornuftig, men jeg synes denne glassbollen ble en riktig vakker blomsterkrukke, ble den ikke? Jeg har pyntet krukken med litt grov naturfarget, brunlig, hyssing som jeg har hengt et vakkert detaljrikt lite sink-hjerte i, og så har jeg lagt et lag mose oppå jorden som amaryllisløken er plantet i, -enkelt, men dekorativt! :) Et lite tavleskilt fungerer som støtte for amaryllisen. Amaryllis har en tendens til å bli svært høye og tynne og tippe over når de utvikler de store blomsterklokkene, og trenger derfor ofte støttepinner. Jeg har skrevet "God Jul!" på skiltet med tavlekritt. Både det lille tavleskiltet og sink-hjertet fant jeg på Home&Cottage.

Ved siden av amaryllis-blomsten står bestefars gamle melkespann, -det som jeg plantet påskeliljer i, tidlig sist vår. Jeg har satt et kjempestort kubbelys i melkespannet nå, og hengt enn bit hyssing med to bittesmå sølvfargede juletrekuler i, på bøttehåndtaket. Mye god julestemning i et diskret julepyntet gammelt melkespann, ikke sant? ;))

Link til flere bilder av denne skjenken som amaryllisen og melkespannet nå står på, og stuen vår for øvrig, finner du under "Hjemme hos oss" i menylinjen øverst her på Glassveranda, hvor du også finner mere juleinspirasjon!

Ha en fortsatt fin helg! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

5 kommentarer:

June J. Larsson sa...

Hei!
Herlig med amaryllis i gullfiskbollen - og enda herligere med kubbelys i melkespannet! Jeg har også et lite melkespann, og nå skal jeg jammen sette et kubbbelys oppi det! Bra tips! :))

Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Stines Landstil sa...

Utrolig lekkert :)
Takk for mange flotte tips.

Ha en flott søndag.

Klem Stine

Unknown sa...

love this amazing idea!
Greetings
Mari

Bekka sa...

Så vakkert! Originalt!
Ha en fin dag :)
Klem fra Bekka

Huldra sa...

Kjempekoselig julestemning, og smart å bruke bollen til en sånn vakker blomst. :)
Godt å høre du friskner til igjen! Det må jo tross alt være godt å vite du er ferdig med sykdomstiden før julen ringer inn, for da er det godt å være på bena uten feberheten som slår en ut.

Ønsker deg en riktig flott Luciadag! :)