mandag 29. november 2010

Lag lekre juletrær og kvister i sølv og paljetter

I en stor glassvase i vinduskarmen i spisestuen står noen kjempelekre julekvister i sølv og paljetter. Jeg kjøpte disse ferdige, men de er enkle å lage selv: Du henter bare inn noen bjørkekvister, syrinkvister eller lignende som du tørker i romtemperatur noen dager. I bokhandelen og i hobbyforretninger selges lim på sprayflasker. Glitter og/eller paljetter finner du også i disse butikkene. Når kvistene har tørket skikkelig sprayer du dem med limet, og deretter drysser du glitter og/eller paljetter på kvistene! Vips så er julekvistene ferdige!

Henter du inn en diger bjørkekvist kan du gjøre det samme med den og feste den i juletrefoten, og vips så har du et rålekkert og helt unikt juletre! :)) Jeg skal nå til helgen lage meg et lite slikt paljettjuletre (150 cm høyt) for å ha på skjenken i dagligstuen i julen, i tillegg til vårt "vanlige" juletre. Henter du inn kvister nå og legger dem foran vedovnen for tørking noen dager, så er de klare for lim, glitter og/eller paljetter til helgen! ;)

Jeg har hengt noen små sølvfargede og hvite perlemorlakkede juletrekuler på julekvistene mine, samt noen istapper av klart glass, og kvistene er riktig så lekre der de står i vasen i vinduet. For å "jåle dem ned" noen hakk har jeg satt et lite tavleskilt i vasen sammen med paljettkvistene, et slikt for å stikke ned i krydderpottene o.l. om sommeren du vet? Jeg synes det ble en riktig spennende kontrast til de glitrende paljettkvistene!

Ha en fortsatt fin mandagskveld!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.8 kommentarer:

Fruen sa...

Så vakkert ;) Det skal jeg prøve om jeg kommer i mål med alle mine andre planer ;)
Synes også det var en spennende kontrast dette siltet melllom alt glitter..barna vil elske det om jeg lager det til slik.
Synes jeg hører dem si... DU ER FANTASTISK FLINK MAMMA,hvor får du alle ideene fra ;);) Skal hilse fra deg da...ja om jeg kommer så langt ,vel og merke :):) Nydelig musikk hos deg også..tror jeg blir her en stund ;)
Klems

Manne's hverdag sa...

WOOOOOOOOOOOOOW - UTROLIG LEKKERT!!!

Hilsen
Marianne

Fjordlykke sa...

Kjempestilig! Supert tips! Trenger noe slikt i gangen..
Koser meg med julemusikken din!
Fantastisk blogg! Legger meg til som følger.

Klem:)

Margrethe sa...

Så lekre de ble :)

Mitt Krypinn sa...

Kjempestilig! Takk for tips! Ønsker deg en fin advent!

Mie fra Mies Mirakler sa...

Den var kjempestilig, en fin glamorøs kontrast til all dne røffe drivveden som reker rundt i bloggeland :) tihi! *♥*

Hilde Cecilie sa...

Kjempelekkert. Dette skal jeg prøve!

Unknown sa...

Dette vil jeg også prøve :)