søndag 28. november 2010

Adventsmuffins med ost?

Er det noe som heter det da? Vel nå er det i hvertfall det! ;)) Muffins trenger nemlig ikke å være dekket med melis, seigmenn og lignende sukkerkliss for å smake godt! Her har jeg brukt min vanlige "festmuffins"-oppskrift, bare redusert sukkermengden i den, og så serverer jeg muffinsene uten noen som helst pynt på til ungene i helgene. Mine unger foretrekker faktisk nybakte muffins med ost foran muffins med melis, og ungenes venner er også svært glade i disse hverdagsmuffinsene, eller adventsmuffinsene, som ungene bestemte seg for at de måtte hete nå fram til jul! ;)


O
ppskrift på adventsmuffins med ost:
125 g margarin
4 dl hvete- eller speltmel
1 dl sukker
2 ts bakepulver
3 dl melk
2 store egg

Bland sammen mel, sukker og bakepulver i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kasserolle på svak varme. Dra kasserollen av platen. Rør så melken ut i det smeltede smøret og visp deretter inn eggene. Ha til slutt smør/egg/melkeblandingen over i bakebollen, mens du bruker en visp til å blande det våte i det tørre. Du får nå en tykk røre. Sett muffinsformene (gjerne doble former dersom formene er av tynt papir) på et bakebrett. Bruk en øse og fyll muffinsformene ca. 2/3 opp. Stek muffinsene midt i ovnen på 180-200 grader i 20-25 minutter. Nå er de klare til servering! Enklere blir det ikke! ;))

Jeg legger muffinsene i en kurv sammen med en liten stabel osteskiver. Spises mens de fremdeles er varme sammen med iskald melk! Kjempegodt! ;) Jeg tok disse bildene i spisestuen på lørdag rett før ungene kastet seg over muffinsene. Kanskje noe å overraske ungene med etter skoletid hvis du har anledning til det, nå som det er så bitende kaldt ute mange steder i landet? Det blir aldri feil, ekte hverdagsglede! ;)

Ha en fin start på den nye uken!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.5 kommentarer:

Danuta sa...

Ale pyszności na stole widzę . Mniam mniam. Super blog. Często zaglądam i trochę podglądam;-))
Pozdrowienia z Polski

Lena Marie, LillMi sa...

Mmmm, det hørtes godt ut! Frista nesten å lage noen muffins, akkurat nå:D *svaaaak*:P

Mie fra Mies Mirakler sa...

Takk for tipset, hadde aldri komt på å servere ost til muffins :) Ser kjempegode ut! *♥*

Anonym sa...

Mye inspirasjon :-) Likte utrolig godt musikken som surrer og går her. Litt spennende at du er så anonym !

Anonym sa...

Takk, for første gang har jeg klart å lykkes med muffins! De smakte utrolig godt med brunost, og tre gutter koste seg med overraskelses-kveldsmaten :-)
Anne Grethe