fredag 19. november 2010

Jul med sink, rust, drivved og krydder

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 15 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører den britiske internettbutikken notonthehighstreet.com! (All 15 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected British online company notonthehighstreet.com!).

Det øverste bildet er faktisk av en adventskalender! 24 små rustne bøtter er knytt fast til et tekstilbånd, og 24 små nummerlapper er festet et bøttene. Tenk deg denne rekken med rustikke bøtter litt høyt på veggen i et helhvitt kjøkken, jeg tror det hadde blitt nydelig! Og så er det både en sjarmerende og miljøvennlig adventskalender. De små hvite englevingene i heltre som du ser på bildet ved siden av er til å henge på juletreet, eller kanskje fra en skapknott? Så enkle, så enkle, men nydelige!


Holly Tucker and Sophie Cornish la i 2006 ut på leting etter kreative menneskene fulle av idéer og skaperlyst som lagde uvanlige ting med særpreg og sjarm etter at de
fikk en idé om å skape et nettsted som skulle tilby uvanlige og sjarmerende ting, slike ting som du en sjelden gang er så heldig å tilfeldig snuble over på markeder, håndverksmesser og små bortgjemte butikker i sidegatene i større byer.

Disse enkle, men elegante, sink-englene kunne jeg godt tenkt meg! De hadde passet helt perfekt inn i spisestuen vår. Kanskje oppå pianoet ved siden av det store vitrineskapet vi lagde av gamle værbitte vinduer? Helskjønne og sjarmerende engler i all sin enkelhet, -sandkakeform-engler! :))

De to damene bak notonthehighstreet.com var også fast bestemte på at tingene skulle være laget av kreative og innovative småbedrifter, fordi de ønsket å hente varer fra produsenter som produserte i småskala, produsenter som var lidenskapelig opptatt av det de holdt på med, små bedrifter med ansatte som hadde fokus på kvalitet og håndverk i hver eneste lille detalj. Dette var startennotonthehighstreet.com hvor de nå i løpet av få år har samlet hundrevis av kreative småbedrifter i én internettbutikk.

Denne girlanderen av linfargede pepperkakemenn er bare én av mange håndsydde produkter som er å finne i nettbutikken. Sink-kortet til venstre er bare ett av mange forskjellige sink-produkter i notonthehighstreet.com sitt varesortiment.

Et skilt som dette burde alle mammaer ha hengende over kanten av badspeilet, under natthordlampen, fra knotten på garderobeskapet på soverommet eller lignende! Vi jenter/damer er ikke særlig flinke til å minne oss selv på at det faktisk er de egenskapene vi har i oss som gjør oss fantastiske, vakre, "most gorgeous", og ikke det vi ser i speilet klokken halv seks om morgenen eller klærne i skapet vårt. Et påminnelses-skilt som dette skulle vi alle sammen hatt! Fordi vi fortjener, og fordi vi trenger å høre det, ikke mist ved det første møtet med speilet om morgenen! ;))

Disse sink-hjertene var også vakre. Metallstreng-produkter har de også mange av, slik som dette julekort-treet til venstre. Nedenfor ser du en julestrømpe av samme materiale.
Juletrær av drivved er noe av det særegne du vil finne hos Not-on-the-high-street! Jeg elsker mitt eget hvite juletre, men som et juletre nr. 2 kunne jeg godt ha tenkt meg et juletre av drivved! Eller kanskje bare et som kun er 1 m høyt til å ha stående til pynt oppå skjenken? Herlig unikt! :))

Denne ullputen med et reinsdyr-print på var også herlig! En skikkelig vinterpute! :)) Varm og god i sofakroken i stuen, stilfull og perfekt til fjellhytta! Et par slike kunne jeg godt tenkt meg ute i lysthuset i vinter! Fargenøytrale, varme og delikate, de ville ha gitt lysthuset den lille ekstra vinterstemningen uten å ødelegge den lyse, lette stemingen som er der ute.

Måtte bare ta med denne herlige kransen dekket med anis-stjerner! Jeg har tidligere vist dere bilder av julekuler dekket med anisstjerner, kanelstenger og annet krydder her på Glassveranda, jeg har de til pynt på et brett i stuen vår nå, men denne anisstjernekransen skulle jeg gjerne også hatt i stuen! Nydelig, ikke sant?

Notonthehighstreet.com har både en spennende historie og en nettside med mangt og mye til hus og hjem, de har et enormt utvalg av f. eks. julepynt/juledekor, og de representerer mange forskjellige stiler og har derfor noe for enhver smak. Mye inspirasjon å hente for de av dere som er flinke til håndarbeid er det også! Det finnes helt klart en del gullkorn i vareutvalget deres. Du kan se nærmere på det her:
notonthehighstreet.com.

Ha en fortsatt fin fredagskveld! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


3 kommentarer:

Fies notiser sa...

Gurimalla, nå fikk jeg julesteming :-) Takk for titten!

trine sa...

Tusen takk for supert enttsted tips-alltid velkomment
Ha en fortsatt fin lørdag
Trine

Bettum Villa sa...

Hellu!
Ja, denne siden har jeg også reklamert for tidligere. Fantastisk! Jeg tråler som regel denne siden for inspirasjon på ting og tang.
Slik som pepperkakemenn-girlanderen. Har du sett innlegget mitt for noen dager siden med den jeg lagde?
Takk for inspirasjonen :)

Klem Madelén