onsdag 17. november 2010

Dekorative mandariner med nellikspiker, snøkrystaller av glass

Visst er det mye flott julesteming i en kurv med velduftende mandariner? Jeg ville skape litt julestemning i spisestuen forrige helg i forbindelse med at jeg skulle arrangere julebord for noen venninner, og en av de tingene jeg lagde var denne metallkurven med mandariner i. Det vil si, jeg lagde ikke kurven, men mandarinene! ;) Jeg brukte nellikspikerene (et krydder som selges i alle dagligvarebutikker) til å lage mønster i noen av mandarinene, så enkelt, så enkelt, men det ble virkelig dekorativt!

Metallkurven fikk vi i gave tidligere i høst, den gang var det en blomsterdekorasjon i den. Jeg synes den er kjempelekker og svært så anvendelig, -og den passer helt perfekt som frukttkurv: All den vakre frukten vises fra alle kanter i den spinkle kurven! ;) Hvor denne er kjøpt vet jeg dessverre ikke.Jeg har lagt noen enkle hvite servietter i bunnen av kurven bare for å verne den mot eventuell fuktighet fra mandarinene, og kurven har jeg så satt oppi et stort ganske lavt fat som jeg har kjøpt på Kid Interiør. Det hvitmalte julehjertet av tre kjøpte jeg på Kremmerhuset. Den store snøkrystallen av glass ble helskjønn sammen med metall, frukt og tre! Jeg er faktisk litt usikker på hvor jeg kjøpte denne snøkrystallen, men jeg tror det var på Panduro eller kanskje på Nille? Vet du hvor disse eller lignende selges så skriv det gjerne nedenfor, det kan være flere som er på snøfnugg-jakt i disse førjulstider! ;)

Jeg synes mandarin-dekorasjonen min ble riktig så flott der den står plassert på bordet i spisestuen vår som har en bordplate av oljet heltre, og så dufter det aldeles himmelsk!

Du kan dekorere alle slags sitrusfrukter på denne måten; mandariner, appelsiner eller klementiner, limefrukter eller sitroner, de er også lekre sammen om du kombinerer dem, og de dufter jo så herlig alle sammen! Du trenger jo ikke henge et "God Jul"!"-skilt på kurven, og uten skiltet er denne kurven en helt utmerket førjulspynt i en hver stue også midt i november! ;) Duften av juuuul! Duften som minner oss om den koselige høytiden vi har foran oss og alt det herlige vi har i vente og gleder oss til! :))

Ha en riktig fin onsdag, med eller uten mandariner! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


8 kommentarer:

Fossestua sa...

Dette skal jammen jeg også gjøre! Har en akkurat maken kurv som vi oppbevarer egg i på kjøkkenet :)
Takk for tipset!
Klem fra LIse

fru Nielsen sa...

å så koseligt:)
Ja slike nelikker i sitrusfrukt dufter bare helt skjønnt, og igjen.....såååå hærlig musikk, kommer helt i julemodus her nå.
Ha en flott dag klem H :)

Bettum Villa sa...

Er jo så stemningsfullt med klementiner og ikke minst godt.
Tror jeg også skal pynte dem litt i år.

Klem Madelén

Bekka sa...

Stemningsfulle bilder dette her! Jeg lengter etter julen og alle de gode luktene :)
Ha en fin dag!
Klem fra Bekka

Anonym sa...

Her er det snakk om den ultimate juleduft. Lekkert! Likte også kjempegodt kransen din under her. Muligens et prosjekt for meg:) Takk for tipset Ann.
Håper du har en koselig kveld.
Klem fra meg!

Elin sa...

Heisann.
Jeg har også pyntet klementiner med nellik !
Pssst....merk at det de heter klementiner og ikke mandariner. De finnes ikke i handel her til lands lenger har jeg funnet ut (kjenner jeg deg rett vil du ha det korekt).
Ellers fant jeg noen lignende snøkrystaller hos Bohus i fjor, tror også jeg så de samme hos Skeidar.

Den lille bjellekransen din i innlegget under var bare så skjønn !!
Får alltid inspirasjon ved å kikke inn til deg Ann !
Smart med den menylinjen øverst.
Ha en koselig førjulstid !
Klem fra Elin

Indra sa...

Tack för ett fint tips! :-) Mycket vackert, och jättefina foton som alltid.
Ha en fin eftermiddag!
Mvh//Indra

Smarte Vaner sa...

Hei,
Ville bare fortelle at det heter Klementiner. Mandarin forsvant fra norske fruktdisker for ca. 20 år siden. Klementin er en krysning mellom mandarin og pomerans. Stort sett stenfrie, men kan ha steiner. Norge importerer klementiner fra Spania og Marokko fra november til mars. Rundt 20.000 tonn finner veien til Norge, og det aller meste av dette rundt juletider.
Hilsen Elisabeth (se mer info på frukt.no)