lørdag 13. november 2010

Prosjekt Bjellekrans, før - etter bilder

Jeg fant noen vakre små sølvfargede bjeller på shoppingrunden min, bjeller med en litt spinkel men fortryllende lyd i, og ble så sjarmert av disse bjellene at jeg bare måtte finne på noe spennende å bruke dem til. Etter litt grubling bestemte jeg meg for å forsøke å lage en liten krans av dem. Den var enkel å lage, så jeg tenkte kanskje flere kunne ha glede av denne idéen, så her ser du steg-for-steg hva jeg gjorde:


Du trenger:


- 5 pakker med små bjeller fra Panduro (e.l.)
- Litt hyssing av naturmateriale i ønsket farge
- En metallstreng
- Bittesmå englevinger (også disse fant jeg på Panduro)1) Klipp en lang bit av hyssingen, kanskje 1 meter lang, bedre å lage den for lang enn for kort! ;)


2) Tre en bjelle på hyssingen, skyv den helt til enden og knyt en knute slik at bjellen festes. Gjør så det samme med de andre bjellene: Tre på ny bjelle - så ny knute - ny bjelle - ny knute etc. La det være ca. 0,5 - 1 cm mellom hver enkelt bjelle.


3) Du har nå en lang slapp tråd med mange bjeller på. Knyt sammen de to endene slik at du får en stor O, deretter bretter du O´en din i to, slik at du nå har to like store mindre O´er oppå hverandre. Legg den lille doble O´en din på et flatt underlag...


4) Klipp deretter en metallstreng i riktig lengde: Metallstrengen skal være lang nok til å forme en like stor sirkel som O´en som ligger flatt pluss litt til, slik at metallendene etter at du har gjort pkt. 5 kan tvinnes i hverandre slik at metallstrengen beholder sin sirkelform.


5) Tvinn bjelle-O´en din rundt metallstrengen, ikke for stramt, slik at de to blir ett. Tvinn til slutt metallendene om hverandre slik at kransen blir solid. Metallstrengen gjør at bjellekransen din nå holder på O-formen sin.


6) Nå er bjellekransen ferdig!


Kransen skal se hjemmelaget ut, det er litt av sjarmen. Jeg synes naturmaterialene er nydelige sammen. Du kan velge å ha kransen slik den er, eller du kan henge en kongle fra den, en liten engel eller et sett bittesmå englevinger slik jeg har gjort. Enkelt, ekte, sjarmerende, -ikke sant? Jeg ble i hvertfall veldig fornøyd med denne lille bjellekransen min jeg! ;))


Ha en fortsatt fin lørdagskveld og en hyggelig farsdag i morgen! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.4 kommentarer:

Mie fra Mies Mirakler sa...

Helt nydelig bjellekrans, og spesielt søtt med de små englevingene *♥*

Huldra sa...

Takk for tipset! Kransen din var herlig inspirerende. :)

God søndag!

fru Nielsen sa...

Hei :)
Så hærlig bjellekrans, tenker litt jul nå må jeg si.
Det er over en uke siden jeg var inne på bloggeland og fikk se alle de utrolige koselige komentarer fra deg, takker, bukker, nikker og neier, kjempekoselig.
Men som sagt bloggen din er bare så utrolig innholdsrik, flott og kreativ så jeg henger med ;)
Ha en strålende dag!
klem H

Sandoren og Blåsten sa...

Hei!
Fin bjellekrans og nydelige bilder! Supert tips til hjemmelaget julepynt!

Hilsen Gry K