søndag 17. oktober 2010

Velkommen glitrende hvit snø, vinter og juleforberedelser!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 7 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører den amerikanske interiør- og møbelkjeden Pottery Barn! (All 7 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected American interior- and furniture company Pottery Barn!).

Det er jo ikke første gang jeg finner inspirasjon hos Pottery Barn, og det er helt sikkert ikke siste gang heller! :)) Jeg tok farvel med sommeren for denne gang i går, ingen flere sommerbilder på denne bloggen for i år, NÅ er jeg klar for glitrende hvit snø, vinter og juleforberedelser!

Vi ble egentlig helt klare i går vi, etter uker med vinterforberedelser: Mindre hardføre planter og trær som er vare for frost og store snømengder er bundet opp og pakket inn, alt hageutstyr, potter og møbler er i hus, vinterdekkene har kommet på bilen, gårdsplassen og terrassene er fri for løv, takrennene er rengjorte, lysthus og paviljong er vinterklarert, veden er i hus, båten tømt for utstyr og nå gjenstår det bare å få båten på land, vinterkonservert og under tak så er vi 100% klare!

Vi er klare for snøen, men nøyaktig når snøen kommer er dóg ikke så godt å si, men for min del må det gjerne komme 10-15 cm snø med en eneste gang hvis det først skal være vinter, for det blir jo sååå mye lysere ute så snart vi får litt snø, og så er det jo så koselig med lykter med levende lys i glitrende nysnø! ;) I fjor kom ikke snøen før like før jul og jeg håper vi slipper å vente så lenge i år! Ungene står omtrent klare med skiutstyr, snowboard og akebrett i yttergangen allerede! :D

Det å skulle være "plantet" i snø og kulde er ikke noe for meg, snøen er vakrest for meg sett gjennom vinduet, eller når jeg kan gå meg en tur på brøytede veier på dager det ikke er så fryktelig kaldt ute, men jeg gleder meg til å sette kjelken på trappen! Jeg fant nemlig en eldgammel kjelke på garasjeloftet hos mine foreldre, og den skal få plass ved ytterdøren vår. Men det bør vel kanskje bli litt snø ute først, litt ekte vinterstemning! Og så må vi aller, aller først feire Halloween! Men tiden flyr, og kjelkeplaner er kjekt å ha! ;)

Jeg har også lagt en plan for en stressfri jul 2010!... :)) I år skal jeg nemlig shoppe ferdig julegavene i første halvdel av november! Da er utvalget på topp og jeg slipper å stå i kø! Så skal jeg bare kose meg i siste halvdel av november med å pakke inn ungenes 48 små kalendergaver, i stedet for å ordne dem natt til 1. desember...!! I desember ska vi bare kos oss med julegaveinnpakking, pynting av julegaver, julehus og julehage, julekortskriving, litt julebakst, pynting av pepperkakehus o.l. Det skal bli utrolig godt å bli ferdig med julegaveshoppingen før desember! Jeg hadde nesten samme plan i fjor og vi fikk en veldig hyggelig desember-måned, men de kalendergavene derimot... ja de ble panikk-innpakket natt til 1. desember ;)

Jeg skulle gjerne ha begynt julegaveshoppingen nå jeg, men på denne tiden av året ligger jeg unna butikkene og spesielt shoppingsenterene. Det er helt grusomt å se nissemaskene henge side ved side med Frankenstein-maskene, nissene stå side ved side med gresskarene, -eller er det bare jeg som reagerer på det? Personlig skulle jeg virkelig foretrekke at butikkene ventet med å sette juletingene i hyllene til etter at Halloween-tingene var pakket bort for i år...

Hva ønsker du deg til jul? Jeg har i årevis ønsket meg en ekte gammel tradisjonell italiensk pizza-spade, en antikvitet, en slik som de bruker i de gamle steinovnene i Italia. Lignende brukes til brødbaking. En ekte gammel en er dessverre ikke så enkel å få tak i, i hvertfall ikke her i landet. Disse forskjellige brettene fra Pottery Barn viser likevel stemningen slike gamle bakespader og trebrett representerer. "Piemonte!" hvisker dette bildet hvis du hører etter! ;) Herlige også de lange, smale treskålene med nøtter og oliven på bildet ovenfor. Kanskje min kjære kunne lage... :)) Jeg må spørre han! Jeg har som også mange bøker på ønskelisten min i år, vi får se hva nissen bringer! Det viktigste er at ungene får noe de virkelig ønsker seg under juletreet. Det er julegave nok for en mamma å se hvordan øynene deres stråler når de finner det de har ønsket seg under juletreet på julaften! :))

En skikkelig piknik-kurv har jeg heller aldri hatt. Visst ser det idyllisk ut med en piknik-tur også i vinterlandskap? Ungene hadde nok frydet seg stort hvis vi hadde kokt kakao, smurt skiver med ost og egg og knytt fast piknik-kurven på kjelken og gått oss en tur! I hvertfall da de var litt yngre. Man kommer kanskje ikke så langt men en slik oppakning, men det er jo samværet og stemningen som teller, er det ikke? :))

Bilder som dette får meg til å tenke at vinteren egentlig er ganske flott den også, på sin måte. Jeg liker ikke vinter og kulde, men jeg vet ikke om jeg kunne ha feiret jul uten i hvertfall. Jeg tror jeg ville ha savnet snøen... Gleder du deg til snøen kommer, eller synes du at snøen er et eneste ork? Jeg vet min kjære ikke foretrekker de helt store snømengdene i hvertfall, for det er han som måkker inngjørselen! ;)

Selv om det er enda en stund igjen til jul er november en måned som vi i stor grad bruker inne til peiskos og mat/vin/skravlekvelder, alene eller sammen med venner. Det er en slags førjulsstemning allerede i november når man høstpynter både innendørs og ute på trappen med lykter med levende lys, blad, rognbær, kongler, greiner og andre ting vi finner ute i naturen, når det dufter mat (gjerne vilt og granskuddgele ;)), når vi fyrer i peisen, når bordet festpyntes. De fleste har bedre tid til slikt i november enn i desember. I desember er det julebord, julekonserter, banketter og juleforberedelser som opptar de fleste helgene.

Jeg faller til ro på denne årstiden. Det er jo likevel for sent å gjøre noe i hagen, ingenting kan males utendørs og inne vil jeg bare ha orden om høsten så der startes heller ingen større nye prosjekter. Jeg tror det er viktig å ta seg tid til å kose seg litt ekstra når høsten kommer, ta litt ekstra vare på seg selv og sine. Vi har blitt flinkere til det etterhvert hjemme hos oss, men vi skal bli enda flinkere. Til å senke skuldrene, stresse ned, bare kose oss sammen med ungene.

Pottery Barn har funnet løsningen på hva i all verden jeg skal gjøre med mine olde- og besteforeldres gamle treski! :)) De står i kjellerboden vår, og det er ikke få par! Skistaver også. Jeg synes idéen er knallbra, men jeg vet imidlertid ikke om jeg har mere veggplass igjen... Jeg synes disse "gamle" treskiene var helskjønne der de henger med bindinger og det hele på en matt hvitpusset vegg! Virkelig kreativt!

Dersom du skal planlegge månedene som nå kommer så ta en titt på Julestri-innlegget mitt i fjor. Kanskje er det noen tips der du kan ha nytte av for å slippe å få "julepanikk" i år! ;) Her er det: "Stresset? Slik gjør du unna julestria på 1 - 2 - 3"


Pottery Barns komplette vareutvalg og generell informasjon om selskapet finner du her: Pottery Barn).

Ha en strålende flott søndag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


Meld deg gjerne på i Giveaway-trekningen hvis du ikke allerede har gjort det! ;)

10 kommentarer:

Hulda sa...

Så herlige! :) Virkelig nydelig med den gamle kjelken utenfor. Det ga meg gode tips, altså! :) Må sjekke den siden jeg også.

mimmi-leone sa...

Mange fine bilder!

Ønsker deg en fortsatt fin søndag med hilsen fra Mimmi-leone

Åshild sa...

Jeg overser nok Halloween utstyret i butikkene, men jeg er helt enig i at jeg blir litt matt over julepynten, julemarsipanen osv allerede.
At hobbybutikker har materialer i juleverksted er jo viktig, men bare for ca 20 år siden var dette ganske diskret plassert til nærmere jul. Jeg vil helst ikke ha julepynta butikker før overgangen november-desember. Sånn var det også før.

Du har alltid lekre innlegg.

Bettum Villa sa...

Neimen snakk om å få mange hyggelig kommentarer! :D:D Ble nesten helt satt ut å få så mye ros fra en så "stor" blogger som deg ;).
TUSEN TAKK!

Og når det gjelder Potterybarn så bare ELSKER jeg den siden. Har en kamerat som bestiller bildeler fra statene og han sa at jeg bare skulle si ifra hvis det var noe jeg ville bestille derfra (Herrigud.. da klødde det i mastercard fingrene), MEN en kan jo ikke shoppe alt man ønsker seg. Men de har jo så herlige møbler der borte!! Her er det liksom bare kjedelige ikea møbler.

Må jo også si at de bildene du fant ga skikkelig julestemning. Me like! Ønsker deg lykke til i juleforbredelsene.

Klem Madelén

KATE ♥ sa...

Ja, jeg var også inne på Pottery barns sider.
Rålekkert.
Vi får heller kle oss godt, vi som sliter med ømme ledd i kulda.

Gry sa...

For et utrolig nydelig innlegg!!! Blir så glad når jeg leser at andre også gleder seg til førjulstiden og kjenner meg så godt igjen i mye av det du skriver. Mye koseligere når det er hvitt og kaldt, så lenge en slipper å stå ute og fryse, men kan tenne lys og nyte innelivet <3 FANTASTISK VAKRE bilder, blir SÅ inspirert og glad og kjenner go'følelsen komme <3 Det er jo dette som er hele kluet, å kunne KOSE seg i desember, ikke stresse rundt! Kalendergaver ja... He he... Kjenner meg igjen der også.. Hvert år har jeg tenkt at det skal jeg gjøre tidlig unna, men så står jeg som regel å svetter natt til 1. desember ;) Skal prøve å unngå det i år, og nå ble jeg i alle fall inpsirert til å komme i gang med både det og julegaver ;)) Og ja, enig i at jul og halloween IKKE passer sammen, er ikke spesielt glad i Halloween. Skal ta en titt på det stressfrie innlegget ditt fra i fjor ja ;)) Ha en fin uke! Klem Gry

Jill - Blankets sa...

Good stuff here! I like hearing your perspective on things.

Linda sa...

Jeg elsker vinteren også jeg, bare vi får en ordentlig vinter i år også... Det er jammen i hvert år vi har snø her... Nydelig stemning på bildene:) Og julegavene har jeg startet så smått med:) men det betyr ikke nødvendigvis at jeg blir ferdig i god tid, for mye gjenstår...

Bling - our elf on the shelf sa...

Åhh, det er flere enn meg som liker vinter og snø jo :)
Utrolig mye lekkert du viser frem også, nå klår det virkelig i fingrene etter å starte opp med diverse juleforberedelser :)

Ann sa...

Tusen takk for så koselige kommentarer! :))
"Stor blogger" Madelén... du skal ha så mange slags takk for den beskrivelsen, men nå gir du meg sannelig ikke lite prestasjonsangst her jeg sitter!! :D Det frakttilbudet du fikk: Jeg er ikke så sikker på at jeg hadde klart å takke nei dersom jeg hadde fått et slikt tilbud! ;)) De har jo sååå mye lekkert og spennende som ikke er å få tak i her hjemme! Men som du sier, man kan jo ikke shoppe alt som frister, for det første blir det dyrt og for det skal man jo ha plass til det.
Kjempekoselig å se at det er flere enn jeg som nå ivrer etter å komme i gang med juleforberedelsene! ...og at det er flere som svetter natt til 1. desember! :))
& Thank you Jill! :)

Har nylig investert i masse nytt herlig ullundertøy og et lite fjell med varme ullsokker Kate! ;))

Ha en fortsatt fin helg! :)

Klem, Ann.