søndag 31. oktober 2010

Inngangspartiet pyntet til Halloween og noen Halloween-vett-regler!

Nå er inngangspartiet vårt er klart til Halloween! Ungene gleder seg til Halloween-partyet i ettermiddag, og alle de små spøkelsene, heksene og skjelettene kommer hit til oss kl. 18 klare for skumle muffins, kanelsnurrer, pølser i brød, gele og godteri!

Vi skal også ut å gå "knep eller knask", og det kommer garantert mange hit i samme ærend, så vi har derfor pyntet inngangspartiet for å skape litt ekstra Halloween-stemning i nabolaget! :))

Trærne som er pakket inn i strie for å tåle ekstra snø og kulde har blitt til spøkelser i anledning Halloween! De var allerede litt spøkelsesaktige der de stod i hagen, så det eneste de manglet var sorte øyne og en stor skummel munn som vi klippet til av sort papir, så var de klare! ;))

Gresskar-uroene er også av litt tykt papir, som rasler passelig skummelt i vinden.

Vimplene rasler og blinker, og lyset fra 20 Halloweenlykter (telys i gresskarfjes-bøtter) blafrer og er med å skape ekte Halloweenstemning både ved inngangspartiet og på gårdsplassen. Jeg måtte prøvetenne disse på trappen sent i går kveld for å ta bilder, for i dag blir det ikke tid til slikt, da skal vi bare kose oss med Halloween! ;)

Dersom du synes Halloween er litt fremmed, så tenk på at det å gå ""Knask eller knep" nesten er som å gå julebukk, bare at ungene er utkledt som hekser, vampyrer eller spøkelser! Så ringer de på døren hjemme hos folk i gaten og spør "Knask eller knep": Enten får de da litt knask (godteri), eller så vil de gjøre et knep (spiller vedkommende et puss). Jeg har lært mine unger at alminnelig folkeskikk også gjelder på Halloween: Enten får ungene knask og da må de takke pent. Eller så har ikke den som åpner døren godteri å gi ungene, og da må de si: "Det er heeelt OK!" og "Ha en fortsatt fiiin kveld!" og mene det! Eggkasting og den slags "rampestreker" synes i hvertfall jeg rett og slett er hærverk!

Jeg liker ikke tanken på at de skal spise godteri de har mottatt fra fremmede, hvem vet hva de får, så derfor går vi rundt i boligfeltet, og bare til hus hvor vi kjenner de som bor der. Sjekk gjerne "fangsten" før ungene spiser noe av det de har fått, og: Husk at unger bør ALLTID gå Knask-eller-knep i følge med en eller flere voksne, aldri alene! -Og husk for all del refleks på både store og små!

Dersom det står en lykt med et levende lys i, et gresskar e.l. på trappen, så er dette tegn som tyder på at de som bor der er «med» på Halloween-leken og man kan ringe på. Dersom ungene ikke ser slike tegn, bør de heller ikke ringe på her. Det finnes mange nordmenn som er svært skeptiske til hele Halloween-skikken, og i tillegg mange eldre som kan bli ihjelskremte! Dette kan være greit å fortelle ungene.

Kos dere, og ha en storartet Halloween-fest i kveld! :))

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Har du meldt deg på Giveaway-trekningen? Lyst til å være med du også? Påmelding her: Giveaway-trekningen.


Front entrance Halloween decor - Halloween decoration - Halloween decorating ideas - Scary front entrances - Halloween - Halloween decorated front door - Halloween decor - Halloween house - Front door Halloween decorations

9 kommentarer:

Alfa sa...

Wow. her var du pyntet. Kjempe tøft. Håper du hadde en fin feiring;)
Ønsker deg en riktig god søndag.

Klem Alfa

Fruens sa...

Hei

Wow så fint du har gjort det..smart og bruke di hallweenbøttene til lys..fint tips..her kom det noen skumle hekser og så sier den ene heksa..Heidi ikke vær redd det er bare oda altså..så søt..ha en fin søndag
Klemmer fra Fruen

Familien i Fjellborg sa...

Wao så flott - her blir det nok fest. Her i huset er denne epoken over - sønnen er snart 15 år og ferdig med dette. men vi har hatt mer enn en fest her i huset også. Veldig viktig at barna blir informert om reglene. Er litt spent her idag for vi reiser på fotball cup så jeg håper ikke døra er full av egg når vi kommer hjem.
lykke til idag
hilsen anita s

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Fantastisk arbeid du har lagt ned her! Jeg er imponert. Kan tenke meg dine barn må glede seg masse.
Ha en fin Halloween:-) Mvh Hjørdis

trompetmor sa...

Så fint halloween-pyntet inngangsparti du har!! Dette var nydelig.. Jeg syns halloween er en fin anledning til å finne på noe koselig for barna og la dem få lov til å kle seg ut og ha det gøy, men at de også skal respektere dem som er litt skeptiske til feiringen som du skriver.
Ha en kjempefin halloween:)

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Wow so fint du har pynta til Halloween!☺
Eg er ingen halloween fan, har kun kjøpt drakt til prinsessa slik at ho får gå knask eller knep runde!
Og kjøpt inn litt godis til dei som måtte ringe på døra vår.

Klem M♥

Livy sa...

Så stilig!!!

Ønsker deg en fin halloween feiring!
Klem fra Livy

June J. Larsson sa...

Knallfint! En drøm for en unge å komme hit på "knask-eller-knep-tokt" ! Å lage spøkelser av striebekledde busker var genialt!
...og dørkransen var bare vakker!

Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Ann sa...

Tusen takk for koselige kommentarer!! :)) Håper virkelig ingen kastet egg på døren din Anita! Vi hadde satt en stor ekkel naturtro edderkopp på ringeklokken vårt, så jeg holdt på å le meg ihjel over alle småjentene som stod på trappen vår og hylte, lo og småkranglet om hvem av dem som måtte påta seg jobben å ringe på! :)) Halloween er jammen gøy for både store og små! :D Jeg gleder meg allerede til neste år! Håper alle dere også hadde en fin Halloween! :)

Klem, Ann.