torsdag 14. oktober 2010

Høstglede og en liten utfordring til deg: Er det noe du synes er ekstra fint med høsten, noe du gleder deg til?

Jeg var ute i hagen i ettermiddag for å hente inn noen kongler, nyper og rognebær, og selv om det er mange vakre farger i hagen vår på denne årstiden så er kanskje blodlønnen aller vakrest med sine store knallrøde høstblader! Treet formelig lyser rødt der det står i den lave høstsolen, og lytter man kan man høre de røde bladene rasle svakt i den milde høstvinden...

Høsten er en fin årstid, men det at friske grønne blader nå går over i gult, rødt, oransje og gyldne bruntoner er jo også et varsel om at sommeren 2010 uigjenkallelig er over. Som utpreget sommer- og hagemenneske er derfor de fargesprakende trærne ikke bare et vakkert skue, men også et klart varsel om at trærne snart vil stå nakne, sovende, lengtende, i frost og snø. Men det er jo tross alt fint å vite at de bare sover. Tiden fram mot jul går alltid så fort, svibler, julestjerner, amaryllis, kvister, granbar, kongler og mose er fin underholdning, og så skal man jo vaske litt, bake litt, pakke inn kalendergaver til ungene, pynte julegaver, skrive julekort og så videre. Etter jul så er det jo bare 3-4 måneder til bjørketrærne igjen får friske grønne museører og våren er her igjen med glitrende vårsol, duften av varm jord, frø som skal såes, dugg i minidrivhus, lyden av vårtravle humler, vårrenkjøring i hagen, ny bark i bedene, stiklinger, prikling, klipping... Kanskje lengter vi hagemennesker alltid etter vår og sommeren, men kanskje er det sånn at også vi, som trærne, trenger en liten hviteperiode på denne årstiden? ;)

Jeg kom til å tenke på Anne med den herlige hagebloggen Moseplassen da jeg i ettermiddag stod der ute i hagen og beundret lønnetreet og de røde bladene som raslet så fint i den milde høstvinden, og måtte bare inn for å hente kameraet! Dette bildet av høstrøde lønneblader blir mitt bidrag til "Frøken Høstblad" - konkurransen på bloggen hennes, alle bildene i konkurransen skal ha et "Frøken noe"-navn, og jeg har gitt mitt bilde navnet "Frøken Høstglede".

Jeg ble nesten helt overveldet av hverdagslykke der jeg stod midt blant alle de flotte høstfargene ute i hagen i dag, og fikk lyst til å komme med en liten utfordring til deg som nå leser dette: Er det noe du synes er ekstra fint med høsten, noe du gleder deg til? Håper du vil ta deg tid til å skrive noen stikkord, eller linjer, om dette i kommentarfeltet nedenfor. Skriver du noen stikkord nedenfor og andre gjør det samme, så kan vi sammen lage en koselig høstliste til oppmuntring og inspirasjon for dem som kanskje har glemt hvor mye det er å glede seg over i hverdagen, ja også om høsten! :)) Sammen kan vi spre litt ekte høstglede!

Jeg ønsker deg og dine en fortsatt fin høstkveld! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Og husk å meld deg på i Giveaway-trekningen! ;)


6 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann, Høsten får meg til å tenke på at det nærmer seg jul.... Samler nå masse kongler, legger de til tørk i varmen og setter snart igang med kongletrær og konglekranser som pyntes med bl.a. små lyslenker. I år blir det en gedigen konglekrans på garasjen og et nytt kongletre foran vinduet i stua. Ha en forsatt fin høst - og takk for mange gode og nyttige tips på bloggen din. Hilsen Heidi i Lier

Anonym sa...

Jeg synes det beste med sen-høsten er at man skru ned tempoet litt. Da er alt som skal gjøres ute gjort, og ruskevær og kulde gjør det tillatt å krype opp i "godstolen" og kose seg.

Bettum Villa sa...

Ja, høsten er en veldig fin tid. Jeg pleier å glede meg til å plukke kongler, mose og annet fra naturen slik at man får høsten inn i stua.
Og en annen tradisjon er at hele familien drar på måneskinnstur/fakkeltog med turistforeningen. Denne turen ser jeg alltid på som startet av høsten. Så jeg gleder meg til 22/10. ;)

Klem Madelén

toves sammensurium sa...

Mørkere kvelder,tente lys,fyr i peisen.Stjerne netter med stjerneskudd og nordlys.Spennende å smugtitte inn vinduene til folk når man er ute og går tur.Friske,deilige høststormer.Naturens fargesprakende fyrverkeri!Klar,frisk luft!God innesteming!Varme gode klær...for ikke å snakke om alle de deilige klærne som kommer i butikkene denne tiden...strikk,pels,glitter etc.Krype under et deilig pledd i sofaen eller godstolen og se noe bra på tv´n iført minst et par tjukke-ragger :)
Dutfen av det første ferske pinnekjøttet og fenalårene.Glede seg til jul.
Høsten er ikke så verst spør du meg :)
toveklem.:)

Anne (Moseplassen) sa...

Nydelig :)
Lønn er vidunderlig nå på høsten, og din hadde nå noen utrolig klare farger. Kjempehyggelig at du tenkte på meg der du sto i hagen, og at du ville være med på konkurranse :)

Viola sa...

En aldeles nydelig og verdig kandidat! Og så fargerik!! Lykke til! :)