søndag 24. oktober 2010

En sniktitt inn i min datters soverom

Jeg har stort sett vist bilder fra 1. etasjen i huset vårt her på bloggen (unntaket er badet), så jeg tenkte kanskje jeg skulle la dere ta en liten sniktitt inn på min datters soverom i dag!

Hun har i alle år vært veldig glad i rosa som småjenter flest, men sist vi var og shoppet klær til henne skulle klærne plutselig ikke være rosa lengre, men all verdens slags blå-turkise farger, grått og sort!! Sukk mitt hjerte! Nå lurer jeg bare litt på er hvor lenge rommet hennes får lov til å inneholde så mye rosa... Jeg gruer meg til den dagen hun vil ha alt i turkist, grått og sort, og krysser fingrene og håper at den dagen ikke kommer! Jeg liker det jentejålete soverommet hennes med metallfarget lysekrone i taket med hvite stjerner på, rosa gardiner, rosa sengetøy, rosa pynteputer og rosa kosedyr, My little Pont og rosalilla Bratz-plakater! :))

Heldigvis er selve rommet malt i nøytrale farger, så det blir ikke annet enn tekstilene som må byttes ut hvis hun plutselig en dag ikke vil ha rosa rom lengre! Rommet har bøkeparkett på gulvet, matte malte vegger i fargen Skandinavisk lys, hvitmalt panel i taket og hvitmalt profilert listverk som i resten av huset. Det er spotbelysning i taket i tillegg til lysekronen som hun insisterte på skulle henges opp i et hjørne over sengen hennes og ikke midt i rommet! Her ser du forresten de eneste ubehandlede furumøblene vi noen sinne har hatt i huset vårt: Denne skuvsengen og en akkurat maken på brorens rom.

Det er fire soverom i 2. etasjen vår i tillegg til bad og en gang mellom soverommene og badet. Min datters soverom har muligens husets beste utsikt! Det er tre vinduer i rommet og herfra ser hun både vakre snødekte fjell og deler av fjorden. Rommet er likevel et av de minste, kun 10 m², men rommets mange vinduer og takhøyden som er hele 2,80 i deler av rommet gjør at det likevel er er rom med masse dagslys og volum. Det er jo dessuten bare et soverom, hvor hun har en CD-spiller, noen bøker og blader, litt pynte-nips og noen kubikk meter med kosedyr (føles slik hver gang rommet skal ryddes ;)), ungenes klærne har vi i skap på vaskerommet og i entréen, og så har hun jo dessuten en supert lekerom i husets sokkeletasje hvor hun og broren har alle lekene sine, flere bøker, spill, leire o.l. Lekerommet har jeg beskrevet grundig her på bloggen tidligere. Hvis du vil se rommet så finner du lekerom-serien her: Ungenes lekerom - 40 m²

I dag er det søndag, og søndager hjemme hos oss betyr at lekerommet er fylt med våre unger, ungenes bestevenner, nabounger etc. :)) Hyggelig det, men mor i huset gleder med mest til etterpå, for vi pleier å ha brettspill-kveld sammen med bare egne unger på søndagskveldene! Veldig greit å ha en slik fast "familiedag" i uken, for midt i uken flyr jo alle til og fra all verdens slags fritidsaktiviteter, i tillegg til at ungene ofte har besøk om ettermiddagene, og lekser, og da blir det ikke så mye tid til det å bare være familie, bare være sammen vi fire. Jeg tror slike familiedager ikke bare er koselige, men også viktige, kanskje ikke minst for mammaer! ;)

Jeg ønsker deg og dine en riktig fin søndag! :)


Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


Meld deg gjerne på i Giveaway-trekningen her på Glassveranda hvis du ikke allerede har gjort det! ;)

5 kommentarer:

Fossestua sa...

Kjempesøtt jenterom :) Skjønner godt at du gruer deg til avkommet kanskje vil ha innvendinger mot fargeskalaen :)
Ønsker deg en fin ukestart i morgen :)
Klem fra Lise

Lykkeliten sa...

Koselig med rosa jenterom, men det er nå godt at de ikke er like rosa hele livet;-)

Synes det hørtes så koselig ut med spillkveld hver søndag, em god "tradisjon".

Her hadde vi jentene + ei venninne jentemiddag og kortkveld i går.
Kjempekos!

Linda sa...

Nydelig jenterom:) Jeg synes godt de kan være rosa leeenge jeg:) Min datter har rosa vegger...jeg håper ikke hun vil ha annen farge på maaange år...
Flott tradisjon:) Viktig at vi voksne tar oss tid:) Det kommer de til å sette pris på i alle år:) Mens jeg skriver nå hører jeg på din musikk, godt blandet med minstemann som spiller smurfene for meg, he, he:) Klem og god søndag

fru Nielsen sa...

Jeg må bare få sagt det.
Dette er helt klart den beste blogg jeg har sett på lenge, har sittet leeeenge og sett side opp og side ned og hørt på utrolig deilig musikk.
Har helt sans og gjennkjenning i den stil du kjører i tilegg elsker jeg å lese om andres kreativiteter.
Og det står det ikke på her, for her er det kreative innspill på øverste hylle.
Kan faktisk for øyeblikket si at det å få titte inn på bloggen din var samme følelse som da en har kjøpt ett nytt interiørblad og gleden over å få lese det var 100% til forventing.
Jeg høres vell litt "måfå" ut nå men jeg ble bare så utrolig innponert.
Takk for at du blogger og takk for kjempeinspirasjon.
Hilsen fru Nielsen :)

Ann sa...

Tusen takk for koselige kommentarer! :)) Og Fru Nielsen, kommentaren fra deg tror jeg nesten at jeg må skrive ut og sette i glass og ramme!! :D Den kan ganske sikkert holde meg varm om hjertet i hele vinter og mange, mange vintere fremover! :))

Ha en fortsatt fin uke alle fire!

Klem, Ann.