lørdag 25. september 2010

Redesign/gjenbruk: Stor veggskulptur/maleri av gamle grå værbitte gulvlemmer!

Et av mine prosjekter de siste ukene har vært en stor veggskulptur/maleri av gamle grå værbitte gulvlemmer! 
Bildet/kunstverket/veggskulpturen (?!) har en bredde på 2,5 meter og er ca. 1 meter høy, og ble ferdig for en drøy uke siden, og dette har nå fått plass i dagligstuen vår, på gavlveggen over det store antikkhvite vitrineskapet.


Gulvlemmene er fra min bestefars drivhus! Jeg blir helt varm om hjertet når jeg ser disse gulvlemmene! Jeg husker dem fra jeg var liten jente og diltet etter bestefar i hagen og i drivhuset med store kulerunde øyne og så på at han, med stråhatten sin på hodet og litt hvitt hår stikkende ut i nakken og hvite øyenbryn over snille smilende øyne tittende frem under stråhattbremmen som han alltid hadde på seg som vern mot solen, ivrig luket ugress, vannet grønnsaker, så på avlingene sine og sjekket om det snart kunne høstes noe mens han som ofte plystret stille på en gammel munter melodi på bestefar-måten! :)) Han var den snilleste bestefaren et barn bare kunne ønske seg!

Disse grå smale langsgående gulvlemmene med 4 smale planker på hver, minner meg om sommerene med bestefar, blomstene, jord, plantebrett, varmen fra solen, surrende insekter, røde ferske jordbær, rabarbra, sukkererter, bestefars skrukkete men sterke flittige solbrune hender med vannekanne i den ene hånden, jord og nyopprøsket ugress i den andre! Eller en kurv med nyplukkede tomater og gressløk i den ene og stråhatten og stokken i den andre! :)) Jeg må alltid smile når jeg tenker på bestefar. Han luktet alltid appelsiner og kaffe da jeg var liten. Han var veldig glad i appelsiner og kaffe... 


De har ligget i en bod frem til nå disse gamle drivhuslemmene. Det er tiår siden de sist var i bruk. Pappa har mange ganger foreslått å kaste dem, også mannen min etter av jeg fikk overta dem, men jeg har alltid sagt at de ikke skulle kastes! Hva jeg imidlertid skulle bruke dem til har jeg aldri visst før inntil noen uker siden.


Vi har hatt et Rittun-litografi hengende over vitrineskapet helt siden nystuen stod ferdig, men jeg har alltid syntes vitrineskapet tok helt luven av det egentlig ganske store litografiet på grunn av vitrineskapets størrelse.
Jeg elsker alle Rittuns malerier, så litografiet skal få plass på en annen vegg i stuen vår, men jeg bestemte meg for at vi trengte noe større og kanskje også litt røffere, over vitrineskapet. Da kom jeg til å tenke på bestefars gulvlemmer! Kanskje jeg kunne bygge noe spennende av dem!! Jeg skisset og skisset og kom til slutt frem til denne veggskulpturen/maleriet og bestemte meg for å forsøke å lage det ikke bare på papiret men også i virkeligheten ;)

Jeg la lemmene utover gårdsplassen og målte og tegnet opp hvor hver enkelt lekt i gulvlemmene skulle kappes. Deretter gikk jeg og min kjære løs på dem med en stikksag. Noen timer senere var de alle sammen festet på to 2,5 meter lange tversgående lekter, 2,5 meter ble valgt for at maleriet/veggskulpturen skulle bli litt smalere enn vitrineskapet under.


Jeg malte noen av de grå lektene med et ikke-dekkende strøk maling. Jeg brukte fire forskjellige grå- og beigefarger, som da jeg malte vitrineskapet av gamle vinduer og sofabordet i dagligstuen. Jeg valgte å ikke pusse gulvlemmene, så treverket har den rustikke grå værbitte overflaten intakt.


Etterpå festet jeg på de ytterste lyseblå-turkis-eirgrønnlige lektene, som jeg har "abstrakt"-malt på samme måte: Jeg monterte de først på, deretter malte jeg dem med tre forskjellige farger, ingen av fargene dekkende, dette for å beholde det røffe, drivved-aktige naturlig slitte uttrykket. Noen hyssingstumper har også fått plass på kunstverket.

Jeg tenker på bestefar, norsk natur, turkisgrønt hav, blå himmel og høye fjell, isbreer, gamle norske idylliske trehus og stakittgjerder nå når jeg i ettertid ser på bildet/veggskulpturen, det vekker gode minner i meg og det får meg til å smile!Jeg var veldig i tvil om jeg noen sinne kom til å våge å blogge denne veggskulpturen/maleriet mitt da jeg tok fatt på jobben, men sant å si så ble jeg så fornøyd med denne veggskulpturen av redesignede, gjenbrukte, grå værbitte gulvlemmer, at jeg bare måtte vise dere den! :)) -Og forhåpentligvis kan idéen min være til glede/nytte for flere enn bare meg.Ha en fortsatt fin lørdagskveld! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


13 kommentarer:

Unknown sa...

Jeg er imponert!!!:) Så kreativt og flott:))

Thea sa...

Flott og orginalt! Jeg digger den:)

Lyse drømmer sa...

Guri så lekkert!!!

Klem

(eddas) sa...

Bare en ting og so stilig:)Og så hyggelig med en historie bak når du ser på det og minnes goe dager med bestefar:)
ha en fin søndag
eddaKlemmer

Anonym sa...

Helt fantastisk!!!:-) Hilsen Katrine

Anonym sa...

Utrolig flott!! Du er kjempeflink:)

Mita på landet sa...

For en fantastisk flott blogg du har! Første gang innom og la meg øyeblikkelig til som følger;) Her var det jo massevis av fine bilder, herlig inspirasjon og knall gode tips! Kommer straks tilbake;)

Anonym sa...

Jeg gir meg målløst ende over...helt fantastisk!
Så godt å kunne bruke materialer med affeksjonsverdi på en sånn måte.
Ha en fin søndag! :-) Anne Grethe

Ann sa...

Åh så glad jeg ble av å lese at dere likte den!! :)) OG, ikke minst, for at dere har tatt dere tid til å kommentere akkurat dette blogginnlegget, for jeg var som sagt svært usikker på om jeg skulle våge å blogge dette! ;) Tuusen takk til dere alle sammen! ♥ -Ja for både det ene og det andre! :))

Ha en fortsatt fin søndag!

Klem, Ann.

Li/Småtingene sa...

Du må for all del ikke slutte å dele av all kreativiteten din! Det er kjempeinspirerende! Jeg elsker den veggskulpturen din - tenk. både vakker, slående, og med all den affeksjonsverdien! Fantastisk!!

:-)

Anonym sa...

Eg blir heilt målløs. Dette var berre vakkert!

Lisbeth

Anonym sa...

HÆRLIG BLOGG DU HAR!!! Kreativ som pokker...♥ ♥ ♥ Det hadde vært en kuul senge-gavel også...så gøy med DIY tips...fantastisk...GI UT EN BOK...finnes lite bøker om DIY med step by step forklaringer...

Unknown sa...

Sitter med en tåre i øyet. For en herlig skildring av bestefar og barndommen... Sukk.. En pikes drøm.. En deilig bestefar som leker og tuller..
<3

Gosh, elsker forresten bloggen din! God natt :)