søndag 5. september 2010

Kurv ble knalltøff lampeskjerm, og ut med det masseproduserte og "feilfrie", inn med det særegne, unike, med personlighet, sjel og sjarm!

Stilendringen i stuen vår begynte allerede i vår, men så kom sommeren og jeg sporet av og gikk løs på oppussingen av lysthuset og andre utendørsprosjekter i vårværet. Men nå er det høst og vi skal igjen tilbringe mye tid innendørs, er tiden var derfor moden for å gjøre noe også med denne delen av stuen vår.

Oppskriften er også nå som i vår: Ut med det masseproduserte og "feilfrie", inn med det særegne, unike, med personlighet, sjel og sjarm!

Blant tingene jeg fant på skattejakten min denne gangen var en sjarmerende eldgammel koffert kledt i en stripete slags lerret-tekstil, med håndtak av tykk lær, beslag og ben av metall av rustet metall. Den har også noen skrammer og flekker, men hva gjør vel det, det er jo nettopp det som gjør den sjarmerende synes jeg! ;) Det brune treskrinet er også en antikvitet som har vært i familien vår i generasjoner.


Hvordan den "hjemmelagde" lampen (redesign/gjenbruk) med kornsekk-skjerm og tekst på ble til, kan du lese om HER.

Hvordan du lager din egen skjermvegg av hengslede lerreter kan du lese om HER.
Hvis du lurer på hva den rødbrune lille tingen som står oppå treskrinet er for noe, så er det en tykk liten smilende Buddha! :))Denne kurven har jeg flyttet rundt på i hele sommer, det er en stor løvkurv, og til slutt fant jeg det perfekte sted for den! Jeg trengte en ny røffere lampeskjerm til denne lampen, og hadde en lampeskjerm i ca. samme størrelse som hadde gulnet i boden, så plutselig så jeg det bare for meg: Kurven måtte bli lampeskjerm! ;) Jeg hentet lampeskjermen i boden og tok metallskjelettet som var inni lampeskjermen og flyttet det inn i denne kurvet i stedet for, og jeg synes selv resultatet ble kjempespennende!

Lampefoten (hvitlig matt keramikk-urne med hanker på) ble nå litt for pyntete til den nye skjermen, så jeg har røffet den opp ved pakke den inn i naturstrie, -den samme typen som jeg brukte til å lage den andre lampeskjermen med tekst på. En hyssing i samme farge holder kornsekk-strien på plass, jeg flettet også en lang snor av den samme hyssingen som jeg til slutt festet litt tilfeldig øverst rundt lampefoten utenpå tekstilen. Enkelt og effektfullt og hvis jeg neste vår vil ha tilbake den lyse keramiske lampefoten pakker jeg den bare ut igjen! ;)

Linhjertet med broderier på kjøpte jeg i Frankrike i sommer.

Håper mine idéer og påfunn kanskje kan være til glede og/eller nytte for deg, eller noen andre der ute! :)

Ha en riktig fin søndag!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

10 kommentarer:

cissemosse sa...

Begge lampeskjermene du har laget ble kjempefine! Eksempler til etterfølgelse!!

ANETTESHUS.COM sa...

Så stilig!!

KLem klem
ANETTE:)

Anonym sa...

Så herlige bilder,liker fargene i bildene dine. Lampa ble super. :)Klem.

Fossestua sa...

Hei Ann :)
Ja det skal jeg love deg...at ideene og påfunnene dine ER til stor glede og inspirasjon! Hvem andre enn du, kunne finne på å bruke en kurv til lampeskjerm,hihi :) og det ble råtøfft!!
Det var herlig å få internettet tilbake, og utrolig rørende å da få lese den sterke kommentaren fra deg.
Du har jammen vært igjennom litt av hvert!
Det er skummelt å være "snill pike" for lenge, og utrolig at man ikke innser sine egne begrensninger.
Jeg kjente meg godt igjen i mye av det du skrev, og jeg takler heller ikke stress så godt nå.
Heldigvis har ikke jeg hatt det enorme ansvaret og de forpliktelsene som du har hatt...for et press du må ha levd med!
Jeg skal ta ordene dine med meg videre i livet, og leve livet langsomt :)Tusen takk nok en gang.
Stor klem fra Lise

Fruen sa...

Ble knall flott :)
Inne hos meg i dag har du muligheten til og skaffe noen unike ting :)
Ta en titt da vel :)
http://frudyreparkdirektr.blogspot.com/2010/09/har-ting-til-salgs-pa-finn.html
Klems

Ingunn sa...

Flinka!!! Ha en fin-fin kveld.

Klem Ingunn som leser din blogg selv om jeg er latere på min egen blogg

Anonym sa...

Hei Ann! Du er så "in" i alt du gjør, ja faktisk litt foran :-D Blir helt imponert!
Har nettopp lagt meg til som følger. Blir spennede å følge deg utover høsten.
Jeg bare digger den bilde-collagen din øverst på siden. Skal ikke engang spørre hvordan du får det til :-D

Klem Sissel

Ann sa...

Tusen takk for både det ene og det andre! :))

Lise: Det skrekkelige er jo at vi jenter er så "flinke" til å stille skyhøye krav og forventninger til oss selv! Vi tar ansvar for alle rundt oss og der det forventes, sørger for å være "snille" koste hva det koste vil, og påfører oss selv enormt stress i livssitasjoner da vi kanskje heller burde si fra til andre - og ikke minst til oss selv - at nok er nok, innse at nok er nok. Og helst før "totalhavari"... :)) Du og jeg og mange med oss innser ikke at nok er nok før kroppen sier ifra... dessverre. Både det du opplevde og jeg handler kort og godt om at vi prøvde å "levere" mer enn det kroppen klarte med over tid, og resultatet ble en "følgefeil" ;))

Dette bloggeinnlegget handler litt om hverdagsstress, bloggemammaer og forventninger hvis noen kjenner at det til tider blir litt mange baller i luften: http://glassveranda.blogspot.com/2009/10/om-forventninger-baller-blogge-mammaer.html

Og til alle dere som venter på nye blogginnlegg her på Glassveranda: Jeg falt ned av en stige i går og skadet bl. a. foten min noe skikkelig! Avrevet muskelfeste, brist i ankel m.m. Sykehuset i går, ligger flatt i dag, blir krykker i ukesvis fremover :(, og Paralgintåke i minst noen dager til. Forslått, gul og blå men med friskt mot. Blogger videre straks jeg kan sitte mere enn 10 min. i strekk! ;)

Ha en fortsatt fin uke! :)

Klem, Ann.

Sylvia sa...

Hi, good stuff here. I'm a newbie reader of yours, but will be back!

Anonym sa...

Så fine lampeskjermer! Første gang jeg er inne på bloggen din. Ble særlig inspirert av den sekkeskjermen. Lurer på om jeg skal prøve meg på noe liknende.
Jeg har også laget en lampeskjerm, og den er med fjær. Synes selv den ble ganske fin. Hvis du eller noen andre vil ta en titt så finnes den her:
eliwie.wordpress.com/2010/09/30/jeg-har-laget-en-fjærlampe-til-soverommet