lørdag 28. august 2010

Prosjekt Malte trepersienner med tekst, før - etter bilder

Jeg var litt lei av de kirsebærfargede trepersiennene på kjøkkenet vårt, ganske bleket var de også blitt, og tiden var egentlig moden for å bytte dem ut, men så kom jeg til å tenke på alle de skjønne tekstene jeg har sett malt på murvegger, treskrin, fruktkasser m. m. på rivieraen i sommer, og bestemte meg for å forsøke å male persiennene i en matt hvitlig farge.

1) Jeg spraylakkerte aller først trepersiennen med en matt hvit farge, hengende, ute, og da malingen var skikkelig tørket la jeg den på et flatt underlag.


2) Jeg lagde meg sjablonger med teksten "Les heures douces" (De søte timer...) på PCen som jeg deretter klipte ut, på samme måte som her og her. Jeg festet sjablongene med tape.


3) Jeg brukte svamp for å "stemple" den grå malingen over sjablongene. Dytt sjablongen tett inntil persiennen etterhvert som du stempler på malingen. Det er litt trøblete ettersom underlaget, persiennen, ikke er flatt, men det går bra! ;)


4) Etter at teksten er helt knusktørr kan du pusse over persiennen for å gi den en slitt vintage finish. (Pass på så du ikke pusser over snorene i persiennen, de tåler nemlig ikke all verdens pussing når de er spraymalt!)
5) Slik ble resultatet! Enkelt, men ganske effektfullt, ikke sant?
Jeg foretrekker helt klart dette vinduet uten trepersienne foran, men etterhvert som dagene snart igjen blir kortere, så er det godt å kunne stenge mørket ute og kose seg innendørs om kveldene.Jeg har også malt en liftgardin med sjablong på samme måte som putene i hengebenken. Bilder kommer, bilder kommer! ;)


Ha en fortsatt fin lørdagskveld, og en nydelig søndag! :)


Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

7 kommentarer:

Fossestua sa...

Genialt! Det ble råtøfft!!!
Gleder meg til å se liftgardinen også :)
Klem fra Lise

Anonym sa...

Supert tips,ble veldig flott ja,men vet ikke om jeg hadde orket. :)Klem.

Jatte sa...

Så utrolig stilig det ble!!
Du er virkelig kreativ altså :))

God søndag ønsker jeg deg ,
Klem Jatte <3

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Å!! Dette var kjempesmart og so dekorativt!!☺

Klem M♥

Unknown sa...

Jeg er ikke glad i å male, og bruker evigheter på bitte små prosjekter... sukk... Men når jeg ser alt du får til, blir jeg sååå imponert:) Du er kjempeflink og takk for at du deler:) Den kan jo hende jeg får ånden en gang, og da vet jeg hvor jeg skal lete:) Klem

Ann sa...

Takk :)) Det enkleste hadde klart vært å kjøpe en hvitmalt trepersienne ferdig og så male tekst på den, men dette var en slik ting som jeg bare måtte se om jeg kunne får noe brukbart av. Nesten for ille å kaste/legge persiennen bort bare fordi jeg var lei av fargen. Jeg har imidlertid kommet frem til at jeg er lei av hele persiennen! :D Har et par stykker som med glede vil overta denne, så nå når jeg vet at den ikke ender opp som søppel, kunne jeg med litt bedre samvittighet investere i en ny liftgardin! ;))

Ha en fin dag videre! :)

Klem, Ann.

Anonym sa...

Så herlig!