lørdag 21. august 2010

Liten lekker nøkkelkommode og ny kaffekrukke, -begge fra Provence

Jeg shoppet en del i sommerferien! Ikke så mye på loppemarkedene til tross for at det var mye spennende der, vi har jo veldig mange antikviteter i hjemmet vårt allerede, men du verden så mye lekkert jeg fant i interiørbutikkene! Jeg tenkte du skulle få se noe av det denne helgen, litt i dag, og mer i morgen!

D
et er jo så vanvittig mye fint å se i interiørbutikkene på rivieraen, men det er ikke alt som er mulig å dytte ned i en koffert. Kanskje takk og lov for det, for det var myyye som fristet! ;)) Blant de tingene jeg imidlertid klarte å dytte ned i kofferten min var denne hvite kaffekrukken i keramikk og denne lille lekre kommoden.

Kommoden er litt grålig i treverket med en herlig slitt finish. Hver av de små skuffene har sorte små tavler hvor man kan skrive med kritt hva som er inni de forskjellige skuffene. Den lille kommoden har enkle små metallringer til skuffeknotter, og oppå kommoden står et ovalt metallskilt med fransk tekst. En sjarmerende liten kommode som sikkert kunne vært brukt til krydder, smykker, knapper/sysaker o.l., men jeg har valgt å bruke den til nøkkelkommode.Endelig har vi orden på militærorden på nøklene våre! En skuff for lysthusnøklene, en for drivhusnøklene, en til spaet/badepaviljongen, en til boden, en til båten, etc, etc.! Jeg har lenge ønsket meg et nøkkelskap, men jeg har aldri funnet et jeg likte. Denne lille franske kommoden passet helt perfekt til formålet, og den har fått plass lett tilgjengelig for liten og stor på et hjørne av kjøkkenbenken vår.
E
n vakker kaffekrukke som også er praktisk har jeg også lett etter i årevis, og i ferien fant jeg den endelig! Jeg synes denne krukken er virkelig vakker, med det nydelige grå emblemet på siden og det flotte lokket! Denne krukken fantes i flere størrelser og min store sorg oppi det hele var bare at jeg kun hadde plass til én i kofferten! Jeg skulle så fryktelig gjerne hatt med meg flere slike krukker hjem. Til (løsvekt)te, til kakao, til råsukker etc... nydelige krukker!

Vel, mer nyinnkjøpt fransk interiørnips i morgendagens blogginnlegg! Ha en fin søndag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


8 kommentarer:

Fruen sa...

Du for en lekker nøkkelkommode;);) Digger den :) Hvor har du handlet den????
Klemmer fra meg til deg.

Har hatt litt tørketid på bloggigen men er tilbake nå ♥

Anonym sa...

Jag vet inte om min förra kommentar kom med, tror den gick upp i atomer. Ville bara berätta att jag hittat hit och att jag älskar vad jag ser!

Agneta, Sverige

toves sammensurium sa...

Å den kommoden var kjempetøff...skjønner godt den måtte bli med hjem!!!!Og praktisk i tillegg,kan vel ikke bli bedre da!Kaffikrukken var også dritlekker....så godt å komme hjem fra tur med noen "souvenirer" av sådan art,-noe som "ingen" andre har, gode minner og vakre ting til hjemmet i et pg samme kjøp:)
Veldig kjekt å se alle innleggene dine fra turen,- for en flott tur og opplevelse og så heldige dere er som får låne hus:)))

by Siv sa...

Så fin den nøkkelhyllen var, jeg trenger noe lignende :)
Ikke lett å finne det som man tenker seg i hodet!
Ha en fortsatt finfin helg
*Siv*

Sologbolig sa...

Hei !
Nydelig liten kommode og kaffekrukke du har fått med deg fra Frankrike. Ja, det er mye man har lyst til å dra med seg derfra. Da eg var i Nice i mai, kjøpte eg ei lita mugge + sukkerskål likedan som kaffekrukka di ...søt !
Ha ein flott søndag. klem.

Ann sa...

Takk for alle de koselige tilbakemeldingene!!

I Nice, men jeg husker dessverre ikke hva butikken het, Renate...
Ja vi er uendelig takknemlige for det huset, Tove. Uten det hadde vi aldri i verden sett oss råd til å være tre uker på rivieraen, og i hvertfall ikke til å shoppe så mye og gå på så mange konserter som det vi hadde muligheten til. Håper og tror vi har mange fine sommere foran oss i sommerhuset "vårt" på rivieraen! ;) Vi har virkelig vært kjempeheldige, ingen tvil om den saken.
Mugge og sukkerskål?! Ååååh, sukk, det settet så jeg ikke?! ...kanskje like greit, -kofferten min var egentlig mer enn "rimelig fylt" da vi reiste hjem!! ;))

Ha en fortsatt fin uke alle sammen! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Husfruen of Hilltop House sa...

Den kommoden var rålekker!

SsSsS sa...

Nok engang - Nydelig :))