søndag 1. august 2010

Ferske bilder fra loppemarkedet over alle loppemarkeder: Marché à la brocante, Nice, Frankrike - Del 1

Nå håper jeg inderlig at jeg fremdeles har noen lesere igjen etter å ha tatt 3 uker bloggeferie, for jeg har så mye spennende jeg har lyst til å vise dere!! :)) Jeg håper også at du har hatt en fin juli måned enten du har vært hjemme, ute på reise, på hytta eller på jobben.

Juli er ugjenkallelig lagt bak oss, men august er også en sommermåned så det er ingen grunn til å fortvile, -vi kan enda få mange, mange uker med nydelig sommervær i ukene som kommer! Enkelte deler av landet vårt trenger det kanskje mer enn andre akkurat nå, men tenk så flott om vi alle sammen i hele det langstrakte vakre landet vårt kunne fått over 20 varmegrader og sol fra skyfri himmel i hele august! Jeg krysser fingrene og håper på det jeg!

Vel, nå loppemarkeder! Loppemarked eller brukthandel, eller Marché a la brocante som franskmennene selv kaller det, finnes i de fleste store og små byer i Frankrike, og rivieraen er intet unntak.

I
dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere noen glimt fra loppemarkedet over alle loppemarkeder! Jeg har sett en del loppemarkeder i min tid, jeg synes det er så ulidelig spennende å besøke loppemarkeder/brukthandeler/antikvitetsbutikker både her hjemme i Norge og og ellers i Europa, men Marché a la brocante i Nice er kanskje et av de aller aller største loppemarkeder jeg har sett!
Hele 5-6 tusen (!) kvadratmeter med loppemarked-boder settes opp på blomstertorget, et steinkast fra strandpromenaden Promenade des Anglais, i gammelbyen i Nice (Cours Saleya) hver mandag med unntak av noen helligdager i året. Markedet holder åpent fra ca. 7 om morgenen til kl. 18 om ettermiddagen, men mitt råd er å vente med å dra dit til i 9-10-tiden, og sørge for å rekke over alt innen kl. 15, så er du sikker på at absolutt alle loppe-bodene er på plass slik at du får se aaalt sammen! I og med at Marché à la brocante i Nice er på mandager, er loppemarkedet fullt mulig å få med seg om du reiser til Nice bare på en langweekend, noe sikkert flere enn jeg setter pris på! ;)

På dette bildet ser du en liten del av markedsplassen. Her finner du "alle" salgsbodene. Nesten. I gaten mellom blomstermarkedet (Cours Saleya) og strandpromenaden finner du ytterligere 10-15 salgsboder. Disse ser du ikke fra Cours Saley, og de har derfor ikke samme kundemassen som selgerne på selve torget. Færre kunder betyr ofte gustigere priser.
P
å dette og på det øverste bildet i innlegget ser du et utvalg nydelige, gamle antikke, brukte, beslag. Disse selges stykkvis på markedet, de er svært rimelige og utvalget er enormt! De vakreste antikke skapdørknotter, dørvridere i messing, tinn og porselen, detaljrike låser, sjarmerende rustede og eirede gamle nøkler, lampeføtter, klokkeskiver av metall og emalje i alle størrelser, o.s.v. finnes også i et imponerende utvalg på dette markedet! Disse jernvare-tingene som selges i løsvekt eller stykkvis på Marché à la brocante i Nice er rimelige. Fra ca. 10 kroner pr. stk. opp til 80 kroner for de mest detaljrike og eldste dørvriderne. Skulle jeg bygd hus nå vet jeg hvor jeg skulle ha shoppet slike ting! Vakre, antikke, rimelige og, ikke minst, unike!
Det store kraftige treet av oksydert bronse (ovenfor) som er pyntet med massive egg av de vakreste steinsorter kunne jeg godt tenkt meg! Men det var fryktelig tungt og kostet i tillegg over 3000,- norske kroner. Om det er dyrt for et slikt tre har jeg ingen formening om, det var uansett for dyrt, og for tungt, for meg og min koffert ;) Dette var bare en av en rekke merkelige gjenstander jeg gjerne skulle hatt med meg hjem fra rivieraen, vuggen til venstre var en annen, men man kan jo ikke shoppe alt det lekre man ser heller. Spennende å se var det uansett, -og jeg ønsker meg mer enn noen gang tidligere et digert tungt metalltre i dagligstuen vår, gjerne et i eiret kobber eller rustet jern!
Det er ikke så mange møbler på loppemarkedet, jeg vil anslå at ca. 95% av alt som selges på dette markedet er av en slik størrelse at det lar seg putte i kofferten. (Sukk mitt hjerte!!...) Lamper, skrin, gamle antikviteter, bilder, trykk, lintøy, porselen, bestikk, etc. etc., sukk så mye fint som var å se der! Du kan være heldig å gjøre noen kupp, men for ordens skyld vil jeg gjerne gjøre oppmerksom på at nå i sommermånedene (høysesongen) er det meste ekstra kostbart på rivieraen, også ting på loppemarkedet. Turistene er villige til å betale forholdsvis store summer for fransk arvegods, og selgerne vet det. Men det er likevel utrolig spennende å se alt på markedet, selv om i hvertfall min lommebok har en limit for hva jeg kan tillate meg å bruke av penger på gamle franske vakre gjenstander! Vær uansett klar over at litt pruting er helt vanlig på loppemarkeder, også på dette markedet, prislappen er kun veiledende, og ofte er den mere villedede enn veiledende ;)
I går kveld kom vi hjem etter å ha tilbrakt tre himmelsk herlige uker på den franske riviera! Vi har hatt mellom 26 og 36 varmegrader og sol fra skyfri himmel hver eneste dag disse tre ukene, vi har kost oss på stranden, badet i 25 graders turkist brusende Middelhav, hatt noen nesten ubeskrivelig flotte konsertopplevelser på bl. a. Jazz a Juan i Antibes, vi har spist nydelig god mat, drukket de vidunderligste viner, nytt synet av blomster i alle verdens farger, palmer, milevis med strender og vandret på strandpromenader og i gammelbyen med de mest fantastisk sjarmerende bygninger og smug, kost oss på terrassen i lyden fra sikader og sirisser, og vips så var ferien over for denne gang! De tre ukene gikk alt for fort... Men du verden som vi har kost oss, og så brune og snille som vi har blitt! ;)

Ferien er over for denne gang, men jeg lever lenge på alle de fine opplevelsene vi har hatt, alle de herlige ferieminnene! Jeg har tatt ca. 3000 bilder i ferien, de aller fleste av ungene, venner, bading, måltider og andre ting som ikke er så fryktelig spennende å lese om på en interiørblogg, men mange av bildene har jeg tatt for å vise dere litt av alt det spennende som er å se på rivieraen for meg og deg og alle som er interessert i hus, hage, interiør og inspirasjon til store og små prosjekter og/eller investeringer i hjemmet, og gudene skal vite at på rivieraen er det mange idéer, mange vakre gjenstander og mye å bruke feriepengene på!...

Vi reiste nedover med tre store kofferter, den ene tom bortsett fra noen gaver som vi hadde med til italienerne "våre". Likevel måtte jeg investere i en ekstra stor koffert i tillegg da vi skulle reise hjem igjen, for at jeg skulle få plass til alt vi hadde shoppet! Og så jeg om hadde en plan om å ikke handle så mye på denne ferien, bare se og ta bilder... hjelpe meg, -jeg har sjelden sett en plan gå i vasken så raskt som den planen! :D Det var så alt for mye som fristet!

Hva jeg har shoppet skal dere selvfølgelig få se etterhvert, jeg må pakke ut først, bilder av mye annet spennende enn loppemarkedene på rivieraen kommer også etter hvert.

Jeg vil dele bildene fra Marché à la brocante i Nice inn i to, kanskje tre, deler/innlegg, ettersom jeg har nærmere 40 bilder fra bare dette markedet som jeg tenkte dere skulle få se. Mot slutten av uken skal dere også få en smakebit av loppemarkedet i Cannes, etterfulgt av en liste over hvor på rivieraen og hvilke ukedager dere finner de forskjellige loppemarkedene på rivieraen. Verdt å vite dersom du planlegger en langhelg til rivieraen i høst! ;)

Vi "ses" igjen i morgen? Da kommer Marché à la brocante, Nice, Frankrike - Del 2. Ha en riktig fin søndagskveld! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Marché à la brocante, Nice, Frankrike - Del 2 finner du: HER.
Del 3: HER.

10 kommentarer:

Maliva`s verden sa...

Om du er glemt? Å nei da, her har jeg ventet på reisebrev siden du dro...så dette blir spennende. Fikk ikke med meg markedet i Nice i sommer...men skjønner jeg må ta turen inn dit neste sommer. Velkommen hjem skal du være...jeg venter spent på flere reisebrev. Klem fra Maliva

Unknown sa...

Velkommen hjem:) Det høres ut som en drømmeferie ja:) Gleder meg til å "høre" mer:) I natt er første nattevakt etter fire uker ferie..., så er det bar eå glede seg til neste ferie:) Og som deg, så håper jeg påen fin sensommer og høst:) Klem

Bettum Villa sa...

For noen skatter du avbilder... kjenner jeg blir helt "syk" her *hehe*... "Kjætr, kan vi dra på tur?" ;P
Velkommen tilbake! Klem Madelén

Nooria sa...

Wow, så fantastisk!! Tre uker ved Rivieraen og masse herlige bruktmarkeder. Me like! Nooriamannen og jeg snakker i skrivende stund om at vi må forsøke å gjøre det samme neste år. Har du tips til bosted å leie?

Anne (Moseplassen) sa...

gosj, sånnt marked skulle jeg gjerne vært på ja, så flott da å kunne plukke i store esker med beslag! Gleder meg til neste innlegg alt :)

Anonym sa...

Så herlig å se!! Var der for et par år siden :-)
Vi ferierte i Cannes i sommer og nå drømmer jeg meg bare tilbake... Gleder meg til bilder fra ferien din, Rivieraen er fantastisk!
Anne Grethe

Anonym sa...

Jøss!! for ett skattekammer. Gleder meg til flere bilder :D
Man skulle jo hatt varebil med seg til sånne markeder!

June J. Larsson sa...

Å jøssognøfyse for et sted for en nostalgiker som elsker gammelt! Ja takk! DER skulle jeg gjerne vært!
..og det er åpent på mandager året rundt...var det ikke så? Untatt noen får helligdager..?
Jeg dirrer av åndeløs spenning og venter på neste innlegg derfra! Hi hi

Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Fossestua sa...

Det høres ut som en perfekt ferie! Drømme drømme :)

Ann sa...

Åååh det er bare SÅ hyggelig å se at jeg/Glassveranda ikke er glemt til tross for 3 hele uker uten bloggeinnlegg! Dere skal vite at jeg setter utrolig stor pris på dere alle sammen! :)) Tusen takk for alle hyggelige hilsener!
Nooria: Det rimeligste vil jeg tro er å leie en hel leilighet på rivieraen dersom en hel familie reiser, ettersom hoteller på rivieraen har samme prisnivå som i Norge i høysesongen og i stor grad restaurantene også... men leiligheter koster fra 3-5000,- norske kroner pr. uke har jeg sett. Det leies også ut sommerhus på rivieraen, men de koster litt mere. Kommer litt an på i hvilken by, og hvor nært stranden, dere ønsker å bo. Leier du hus med basseng er dere heller ikke så avhengig av stranden. Men jeg har dessverre ingen tips om hvem du kan kontakte... Jeg har imidlertid sett at det annonseres er del leiligheter på finn.no som leies ut på ukesbasis av norske familier til norske familier. (Selv bor vi privat, men i et sommerhus som ikke leies ut). Det er Så mye spennende å finne på på rivieraen bortsett fra det å sole seg og bade, at jeg vil virkelig anbefale alle å legge ferien dit et år! :)

Ha en fortsatt fin uke alle sammen!

Klem, Ann.