mandag 12. juli 2010

Bloggkontoret er flyttet til rivieraen!!!

Iiiiiii som jeg gleder meg! I dag reiser vi! Jeg, min kjære og ungene reiser til sommerhuset på den franske rivieraen, nærmere bestemt til sitron- og hagebyen Menton med sine lange hvite sandstrender, palmetrær og markeder, -og her blir vi i godt og vel 3 hele uker til ende!!! Byen Menton ligger noen minutters kjøring fra grensen til Italia, og er en av de frodigste områdene på rivieraen med alle sine fantastiske hager og sine ca. 320 registrerte solskinnsdager i året!

Her i Menton fant mange av verdens største malere og forfattere sin inspirasjon: Den utrolig vakre gamlebyen med sine dus rosa og ferskenfargede steinhus omgitt av høye vakre sypresser og frodige oliventrær, fontener, kiwitrær, avocadotrær og banantrær, ufattelige mengder sitrustrær og velduftende krydderurter! Den vakre knallblå lavendelen i fjellsidene, parkene, arkitekturen og de skjønneste antikke hageskulpturer! Åååh sukk mitt hjerte, som jeg gleder meg til å se alt sammen igjen!

Ja her ser du den, Stranden i mitt liv!! ;)) Den ligger bare et steinkast fra sommerhuset "vårt", og det er denne stranden vi som oftes bruker når vi er på sommerhuset i Menton!

Det er en himmelsk herlig, nesten helt kritthvit, sandstrand, og jeg formelig kjenner den varme sanden mellom tærne og den milde sommervinden stryke meg mildt over kinnene når jeg ser dette bildet! Milde himmel som jeg gleder meg til å ligge her i bikinien med stråhatten på hodet, solbriller og kose meg med en god bok hver eneste formiddag hver eneste dag de neste 3 ukene! Balsam for sjelen til en hver sliten og solhungrig mamma dette tror jeg! ;)

Den gamle karusellen ved strandpromenaden i Nice har jeg sett utallige ganger tidligere, men den har noe magisk ved seg! Jeg blir like bergtatt av den nå som jeg ble aller første gang jeg så den, -kunne det ha vært i 1989? 90?... Jeg kjenner "Jaaaa, nå er vi endelig tilbake på rivieranen igjen"-smilet mitt bre seg i hele ansiktet mitt når jeg ser denne karusellen!

Alt det vakre og spennende som er å se for store og små på rivieraen, alle duftene, smakene, lydene! Jeg gleder kanskje aller mest til 25 varmegrader og steiksol fra skyfri himmel i tre hele uker til ende, men også til all den nydelige maten, de fantastiske middagene ute om kvelden med de lekkert tilberedte grønnsakene, de himmelske urtene gjerne etterfulgt av en ekte italiensk gelato mens vi vandrer langs strandpromenaden i lyden fra sikadene og sirissene, lyden og duften av det varme deilige turkise middelhavet som bruser inn mot stranden, synet av palmene som svaier grasiøst i den milde sommervinden, lyset fra gatelyktene, alle de glade pyntede menneskene, alle blomstene, musikken, duften av rivieraen, sommer, havet og ettersolingskrem. Jo... tre uker med bare det, med min kjære og de to gullungene våre ved min side, det kjenner jeg skal bli bare sååå herlig! ;)

Menton er en ren og rolig by, og sommerhuset "vårt" ligger bare 50 meter fra stranden. Her bor vi på to plan, og har privat terrasse i alle himmelretninger!! Sol fra tidlig om morgenen helt til den går ned bak fjellene om kvelden. Vi har to soverom, moderne kjøkken med alle fasiliteter, stue, spisestue, to bad med dusj og badekar, vaskerom med vaskemaskin, vinkjeller, garasje og alt hva et hjerte måtte ønske seg!!

Sommerhuset er ikke egentlig vårt. Et sommerhus som dette (NB! Det er ikke huset på bildet!) koster ca. 5-7 mill. med beliggenhet så nært stranden på den franske rivieraen, men vi disponerer huset gratis hver juli!!

"Hva er det for en deal??!", tenker du kanskje nå. Ja jeg tenker av og til selv at dette nesten er for godt til å være sant, men det henger altså sammen slik: Jeg var i Italia hver sommer i årevis fra jeg var i tenårene til jeg var noenogtyve, på en vingård (har fortalt litt om dette tidligere, bl. a. HER), og der ble jeg kjent med mange utrolig hyggelige mennesker!! Bl. a. to italienske brødre og de koselige foreldrene deres. Fantastiske flotte mennesker med mye kunnskap om kunst, arkitektur, mat og klassisk musikk! Jeg ble etterhvert invitert sammen med den familien til sommerhuset deres i Calabria, til et av vinterferiehusene deres i Mont Blanc, og en rekke andre eiendommer de eier nord og sør i Italia og Frankrike, og ble en "venn av familien". En stor ære!

Jeg og min mann var bedt i bryllupet til eldstesønnen, og vi har holdt kontakten i alle år. Da vi for noen år siden var i bryllupet kom "Mama" med et kart og bilder fra sommerhuset deres i Menton. Jeg trodde hun bare ville vise meg huset, helt til hun plutselig ga meg dørkoden til huset!!! "Det er aaalt for varmt på rivieraen for oss i juli måned, og vi er absolutt ALDRI der i juli likevel!", sa hun. Huset står jo bare der! Bruk huset i juli du og familien din Ann, liker dere det kan dere jo dra dit hver juli! Jeg takket selvfølgelig pent for tilbudet, nektet selvfølgelig å ta imot og lo! (Jeg ble rett og slett satt helt ut!!)

Da vi noen dager senere skulle hjem igjen kom hun igjen med dørkoden til sommerhuset. Hun ga meg også rutenummeret på flybussen vi måtte ta fra Nice flyplass!! Da gikk det opp for meg at hun mente det virkelig på alvor!! Hun stappet papirene i hånden min, sa "juli!" og blinket!! Dermed hadde vi sommerhus på rivieraen! I fjor, året før og nå i år, og neste år o.s.v.! Vi får en ny dørkode på SMS hver vår! (Den endres flere ganger i året). V
i har med oss noen pakker einerøkt ørret, multebærlikør, granskuddgele og St. Halvard-likør m.m. til Menton som takk for oppholdet, som vi forlater i sommerhuset når vi reiser hjem, for de tar ikke imot betaling. Livets mange tilfeldigheter slutter aldri å forundre meg. Vi er så uendelig takknemlige for denne fantastiske muligheten som dette utrolig snille eldre italienske ekteparet har gitt meg og min familie, -muligheten til å feriere som konger på rivieraen år etter år! Tilbudet varer nok ikke evig, de blir jo eldre og før eller siden kommer vel den dagen av de selv ikke lenger ønsker å feriere på rivieraen lenger og dermed selger sommerhuset sitt, men jeg håper det blir lenge til! ;)

Byen Menton ligger perfekt til! Byen er i seg selv et svært vakkert sted, men ligger også nøyaktig 10 minutter unna Monte Carlo i Monaco, og ca. 20 minutter unna Nice. På denne korte strekningen ligger Roquebrune, Cap-d`Ail, Eze, Beaulieu, Villefrance-sur-Mer m. fl. 50 minutter på regiontoget så er du i Biot, Antibes og Juan-les-Pins. Kjører du motsatt vei fra Menton er du i Italia etter 5-10 minutter! Beliggenheten er bare fantastisk! Regiontoget går mange ganger i timen fra tidlig om morgenen til sent om kvelden, -en lettvint og rimelig måte å bevege seg rundt på rivieraen på! Å kjøre bil inne i byene på rivieraen er en stressende opplevelse p.g.a. stor trafikk og en litt annen trafikkultur enn det vi er vant til her hjemme. Jeg foretrekket toget, vi slapper av på toget, planlegger litt, og så er det jo i tillegg en av verdens vakreste togstrekninger!
Jeg har aldri vist bilder av meg eller min familie her på bloggen før, men jeg skal gjøre et unntak i dag! ;) På bildet til venstre ser du de to gullungene mine! Bildet er tatt i Menton for to år siden, og her på bildet er de solbrune og glade på tur til jernbanestasjonen ikke langt fra sommerhuset for å ta toget til Nice! Vi skulle på Nice Jazzfestival sitt 50-årsjubileum, på konsert i Cimiez-parken med bl. a. Leonard Cohen og Marcin Wasilewski trio som er blant mine favorittartister. Datteren min hadde fått rasta-fletter og rosa cowboy-hatt av flettede strå i anledning dagen, og jeg tror de gledet seg like mye som mor i huset der vi ruslet av gårde klar for nye opplevelser! Bildet til høyre er tatt fra sengen vår (!) på hotellet i Nice. Vi kan ta toget tilbake til Menton samme kveld etter konsertene, men det føltes tryggere med to sånne verdifulle smårollinger med seg å heller ta inn på hotell i Nice om kvelden og returnere til sommerhuset neste morgen.

Det skal vi også gjøre nå når vi skal på Jazzfestivalen i Antibes sitt 50-årsjubileum! Vi skal bl. a. på konsertene til Diana Krall og Melody Gardot! Gjett om jeg gleder meg!! Selve scenen og settingen på Antibes-jazzen er en hel opplevelse i seg selv! Scenen ligger på stranden 5 meter fra Middelhavet og scenebakgrunnen er dermed Middelhavet og solnedgangen!! Må oppleves! Og det at det er to av mine favorittartister som skal ha konsert gjør ikke opplevelen mindre spennende! Iiiii! Som jeg gleder meg! :D

Men nok om... alt! Nå må jeg skynde meg! Har et fly å rekke!! :)) Ungene gleder seg vilt til bading i havet, Aquasplash, is, Marineland, Koaland og alt det andre gøyale som finnes på rivieraen for store og små barn! ;) Det blir ingen nye blogginnlegg her på Glassveranda de neste 3 ukene, ingen reisebrev, men jeg lover at jeg skal ta massemassemasse bilder av alt det spennende som er å se på rivieraen, og når jeg kommer hjem gjør jeg som da jeg kom hjem fra Venezia.


J
eg ønsker deg og dine en aldeles nydelig sommer, og så håper jeg du kommer innom Glassveranda igjen i august (og gjerne i mellomtiden også! ;) for når jeg kommer hjem igjen skal du få se bilder fra alle de vakre hagene vi har besøkt og, ikke minst, alle de spennende interiørtingene jeg har sett hos kunstforhandlere, i interiørbutikkene, på loppemarkedene, bruktmarkedene og i antikvitetsbutikkene i de forskjellige landsbyene langs den franske riviera, funn hos glasskunstnerne i Biot, keramikk, hagestatuer, skodder, porselen, lintøy, naturprodukter, etc. etc.! :))

Stooor sommerklem,
Ann, Interiørbloggen Glassveranda.12 kommentarer:

Linda sa...

Heldiggris:)Jeg blir sååå misunnnelig:):) Neida, kos dere masse og takk for at du deler herligheten med oss:) Klem

Fru Rosas Hjem sa...

Wow:)) Høres helt fantastisk ut:) Dere er heldige!! Jeg har vært flere ganger i Frankrike men aldri i Menton og nå frister det å reise dit om det blir noen flere frankrike turer:))

Håper du og dine får en minnerik og flott sommerferie:))


God Tur og God sommer:))

hilsen Meg

Tomines hjem sa...

Heldige dere som har sommersted i menton! Vi var der i år 2000 og det var helt fantastisk! Enjoy, og håper på bilder.. Markedet i byen er jo fantastisk, så der kjøpte vi inn ost og ferskt brød hver morgen!! Kos dere masse... Annet vil være umulig!!

Jeanette sa...

For noen snille mennesker;) Så heldig dere er!! Håper dere koser dere masse. Her har vi 12 g. og regn, så drømte meg helt bort i disse vakre bildene!! Koz dere masse.
Klem J.

Merete sa...

Du har frista meg med mangt og mykje dette knappe året eg har fulgt kvalitetsbloggen din, men desse beskrivelsane gjorde verkeleg susen. Så mykje turkise farger og skildringar som fekk meg til å kjenne varmen og stemningen. Tenk å få bli så godt kjent i ein by og i eit område slik som du får sjansen til her, det må gjera feriane enda meir attraktive og verdifulle. Da er det bare å glede seg til august da me får nyte rapporten i tekst og bilder.

Alt godt for ferien!

Helsing Merete

Hege sa...

Så herlig å lese en slik gladhistorie. Ønsker dere en suveren ferietur.

Line fra huset på landet sa...

Ååå..for et herlig innlegg! Helt skjønne bilder og så morsomt å lese. Dere er kjempeheldige som kan vende tilbake hvert eneste år i juli!
Jeg var på rivieraen en sommer..i tre, nesten fire uker. Vi var stasjonert i en liten og nydelig "keramikklandsby" hvor visstnok en kjent kunstner hadde vokst opp. Vi leide en leilighet med utsikt over rivieraen i Cannes. Det var en helt spesiell følelse å hver morgen(jeg var morgenfugl da, og fikset frokost til hele reisefølget..hehe)gå ned den snirklete steintrappa og ned til bakeren hvor jeg handlet ferske baguetter, ost og kjøtt og lignende. Vel..det er jo morsomt dèt da..at det finnes èn butikk for hver slags type mat man skal ha :)
Vi reiste rundt, til Nice (likte ikke det så godt..litt for voldsomt og bråkete), til St.Tropes, Monaco (nydelig by og morsomt med politimenn som stod og dirigerte med hvite flekkfrie hansker) og Antibes. Mitt absolutte favoritt-sted ble Antibes. Helt, helt bedårende! Vi var aldri i Menton. Men slik som du beskriver det, så høres det like bedårende ut som Antibes:)

Sukk..jeg misunner deg reisen, OG unner deg den;))
Håper jeg selv engang kan få meg et feriested der. Det er jo faktisk noe min mann og jeg planlegger.. enten der, eller i Italia:)
Håper drømmen går i oppfyllelse!

Ønsker deg en aldeles strålende ferie!
Kos og klem fra Line

Unknown sa...

hej!
Åh va härligt det ser ut!
jag heter Anna och har bloggen mylovelythings
jag frilansar som stylist och skribent!
Just nu letar jag efter hem att göra reportage om, kanske du skulle vilja vara med i ett hemma hos reportage. Du får gärna mejla mig på anna.bjorkliden@gmail.com
ha det så bra.

Mvh Anna mylovelythings.blogspot.com

Ingunn sa...

Så flott deal. Ønsker deg og dine en kjempefin sommer!

Klem Ingunn

Meg sa...

Så utrolig kult at det er flere som har sommerhus i Menton :)
Svigerfar har en leilighet rett nedenfor der bilde med barna dine er fra :)
Vi pleier å være der hver sommer og elsker denne herlige byen !!!

Ann sa...

Tuuusen takk for alle de koselige feriehilsenene, og tusen hjertelig takk for denne utrolig hyggelige forespørselen fra deg Anna! :)) Men, problemet er bare at jeg har valgt å forbli helt anonym, i hvertfall inntil videre: http://glassveranda.blogspot.com/2010/06/glassveranda-feirer-1-arsjubileum.html ... Dersom jeg etterhvert skulle ombestemme meg lover jeg å sende deg en mail for å høre med deg om du fremdeles er interessert i å gjøre en hemma hos-reportasje hjemme hos oss. Men tusen takk for forespørselen, det er en stor ære å bli spurt! ;)

Ha en fortsatt fin sommer alle sammen! :))

Sommerklem, Ann.

Anonym sa...

Hei!
Hadde bare planer å kikke litt på interiørblogger et kvarters tid før sengetid - og via et eller annet ledd havnet jeg på bloggen din. Kvarteret er blitt til timer av nytelse, - så utrolig vakre bilder og interessante beskrivelser akkompagnert av musikk som går rett inn i hjerteroten. Tusen takk for at du deler alt dette vakre!

Har bokmerket bloggen din og gleder meg til mange koselige kveldsstunder med blogginnleggene dine.